Firmware za iGO 683B naprave (Tuš) in Nomad

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Nekaj sem našel v sami txt od poiplaze...

Citat:
ENGLISH

POI

1 Turn off the write protection of the memory card.
2 Connect the memory card or the navigation device to PC,
then create the following path on the memory card: .../content/userdata/POI.
3 Download, unzip and copy the the downloaded .kml files to the above map.
4 Restart your navigation device.
5 Run the navigation software and swich to Advanced mode. Choose the Manage POI icon.
6 Choose downloaded POIs (kml file); then choose Edit and set the distance of POI icon visibility.
The default icon is Google Earth’s globe.
7 In the Navigation menu choose Find POI, and choose as Destination.

Note: some POIs might not be reachable on the map, if the map is not detailed enough.

Speedcam iGO Primo

1 Download as speedcam the iGO8_txt.zip file to a folder on your PC.
2 Unzip the two files, speedcam.txt and POIplaza-iG08 Notes.txt.
3 Copy the speedcam.txt file to the Storage card/igo8/content/speedcam.
4 Restart iGO Primo, the file will automatically update the database.
5 There will now be three files in the speedcam directory, speedcam.spdb, speedcam.txt and SpeedcamUpdates.spud.
6 Allow the device to detect a GPS signal. When this is done the speedcam locations will be active.
7 Check Settings/Warnings has Speed Camera Warning enabled.

Note: conversion of speedcam files is time consuming especially in case of a large file.
During conversion an 'init warning messages' message is visible.

EDIT: hvala Laser za hiter odgovor

Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
811
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Našu kje je fora!!!! Pomagal "reverse engineering"

dodal shell.ini iz iGo8 kartice in preimenoval zapis v: \sdmmc\Primo\Primo.exe

če bi napisal, da maš ce 4.2 verzijo naprave, bi bilo tvoje življenje precej bolj enostavno..
grin1.gif

Wince 5.0 ima Gpsshell.ini
Wince 4.2 ima Shell.ini

tudi vsebina se, kot si zdaj že opazil, razlikuje.
priden.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.657
113
Pa sajs em še na mensezdi 2gi strani nalimal sliko iz properties.......
10.gif

nomadmiki

Zelenc'
28. maj 2012
17
0
1
lj
Thx za vse ideje doslej!! Moj Nomad350BT (wince5.0, igo8, dimka skin) bi očitno rabil tale FW saj vidim samo krasen avto in mlin na veter. A ne uspem zagnati FW s kartice, nobena kombinacija reset/on, on/reset/on... ne prime. Predvidevam da naj ne bi rabil drugega tok FW iz prvega posta?? Če sem prav razumel je ta apdejtana verzija rešila problem tudi Dragotu (glede na to da imam enako težavo kot jo je imel on) ?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.448
811
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
hm..potem probaj najprej tole:

HIT ME!

1. odraraj in oba fajla kopiraj na prazno SD.
2. vstavi SD v napravo in s kombinacijo tipk preveri, če se ti s tem fw-jem sproži update proces...
3. Ko (če) bo postopek šel skozi, ti bo zelo verjetno spet ostal na logo screnu ampak, po tem updatu boš lahko končno naredil update, ki je opisan v prvem postu za Nomad 350BT in ki si ga že probal. Potem bi moralo delat.

Ampak pazi, da ga boš flešal s FW-jem za NOMAD 350BT ki je opisan v prvem postu! Ne flešaj z drugim, sicer lahko brikneš napravo do konca!

good luck!
wink-1.gif

nomadmiki

Zelenc'
28. maj 2012
17
0
1
lj
eh, še vedno nič. na Repair bricked GPS imajo idejo da bi moral za nalaganje OSimagea še neke druge fajle imed v SD, je pa res da je tam govora o win 4.2... Tam so tudi slikce kako zgleda ekran med flešanjem, ampak pri meni ne pride nikamor, null, niente, nix.
Saj je res da je bila baterija že slaba ampak napravica je crknila čisto potiho, med spanjem takorekoč. Mi je je žal
frown-1.gif
, je služila kar nekaj let in videla kar nekaj sveta, gor sem imel zadnje karte za Turčijo kamor grem čez 1 mesec...

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Probaj z tem,ki je narejen samo za Nomad350BT KLIK

Da ti bo postopek uspel moraš obvezno delati na računalniku kjer je naložen Windows XP
Strogo se drži navodil,ki so zraven v paketu in ti bo po končanem postopku navigacija zopet delovala.

p.s.
Tvoj update screen bo zgledal takole oziroma tako zglada na Tušu in Nomadu

neimenovano-1.png

nomadmiki

Zelenc'
28. maj 2012
17
0
1
lj
Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
@nomadmiki

Si uspel zrihtat navigacijo?

Žal (še) ne. Vztraja na krasnem avtu zraven mlina na veter
frown-1.gif

Atlasmgr za flešanje se noče povezat ker pravi da ne spozna usb naprave (WinXP, ne atlasmgr.inf in ne usb8023.inf kao "ne vsebujeta drajverja za to usb napravo).
Zato sem še enkrat spustil čez tisti drugi del in je res šel skozi nekakšen update - tako kot na slikci ki si jo pripel, samo resolucija ni prava zato sem bolj slutil kot videl dogajanje, po resetu sem pa spet na mlinu na veter (po moje mi hoče dopovedat da je vajin in moj trud vse skupej en boj z mlini na veter?)

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
na gonilnike .inf moraš kliknit z desnim gumbom na miški in nato čisto na vrhu v spustnem seznamu zagledaš install in klikneš.To narediš na obeh inf gonilnikih.
Potem ti bo atlasmgr zaznal napravo tako kot mora. in potem ti jo bo flešalo.

p.s.
Če si uporabil datoteke iz linka ki sem ti ga dal par postov više,potem je resolucija pravilna za tvojo napravo.

nomadmiki

Zelenc'
28. maj 2012
17
0
1
lj
jap, sem jih poinštaliral pred priklopom, tko kot piše v navodilih. Ko pa gps vklopim v usb, pa zacinglja da ni gonilnikov za to napravo. In tudi če z update drivers pokažem na atlasmgr folder, XPji niso zadovoljni s ponujenim .inf. službeno že 11 let šraufam računalnike tako da imam kar nekaj prakse in ne bi hotel zapravljat tvojega časa tako da ne bi natančno prebral navodil ki si jih priložil. Zdejle se pa itak ne bi smel s temle bavit he he
wink-1.gif
ampak če ga že imam pri roki....
glede resolucije pa zgleda takole: in ko se zadeva spelje do konca, je po resetu spet na mlinu na veter. Mi prav res ni jasno.
1501148-120530-113716_cr.jpg

Priponke

• 1501148-120530-113716_cr.jpg
    1501148-120530-113716_cr.jpg
    20,7 KB · Ogledi: 350
Nazadnje urejeno:

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kaj ti update naredi vse korake ,1/4,2/4,3/4,4/4 ali ti preskoči iz 1/4 na 4/4 ?
Activesync imaš naložen na Pc?
Da ti naprava slučajno ne išče gonilnikov od activesync.
Če pa imaš Activesync naložen in ti vseeno išče gonilnike potem pa te ti inf zafrkavajo.

Bom takoj ko bom lahko poiskal še ostale gonilnike za atlasmgr,da boš lahko probal,če ti bo tiste prepoznalo.
Okrog 16h ti jih bom naložil tukaj.

p.s.
Ni mi pa jasno zakaj ti sliko obrne saj je ne bi smelo.

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
Kolikor sem razbral mu atlas ne deluje,ker mu ne prepozna gonilnika,ki ga potrebuje atlas za delovanje da se mu potem sploh odpre konzola v atlasu.
Preko SD pa ima po vsej verjetnosti enak problem kot smo ga imeli mi,ko je preskočil iz koraka 1/4 na 4/4.
Mu bom potem poslal še gonilnike za atlas 2,3,4 in bomo videli če bo delalo.

nomadmiki

Zelenc'
28. maj 2012
17
0
1
lj
apdejt: IT'S ALIVEEEE !!!!

Popotnik, Janch rulez!!

jap, activesync je bil kriv. Ko sem ga po Popotnikovem namigu zbrcal ven (prav fizično, prej je bil samo disejblan), je AtlasMgr konzola zagledala napravo, pol je šlo pa vse kot v navodilih - mal žabjih las, slino od netopirja itd itd, pozdravile so me ene kitajske črke in nazadnje shell (čeprav v navodilih piše da pridem v WinCe, se je tu že pokazal shell). Samo še da se spomnem kako ga prepričaš kaj zalaufa iz ikone Navigation, to smo pa že obdelal na forumih.

Hvala, čestitke vama in če imata paypal tudi vsakemu dve pravi pivi, če ne pa samo virtualni.
nahrung002.gif