Farmacevtski lobi in boj proti zdravilu za raka

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
revolucionarno odkritje:
elektrika
motor na notranje izgorevanje
antibiotiki
cepiva

to so odkritja, ki so spremenila celoten svet

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.770
113
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Pri vsaki pretvorbi se pokuri del energije, in dejansko je faktor pretvorbe zmeraj <1. In tukaj mislim, da se bodo dogajale revolucije. Treba pa je pogledati malo širše, ne samo pretvorba iz fosilnih goriv v mehansko, oz. iz električne v mehansko. To sta res trenutno najbolj dodelani pretvorbi energije, vendar defincija energije je jasna: energija je vse okoli nas, v realnem in abstraktnem smislu.
Ampak čeprav je energija vse okoli nas, to nikakor ne pomeni, da je ta energija kakorkoli uporabna.
Moj pljunek ima ogromno energije
grin1.gif
Ampak hec je, da te energije nikakor ne moreš sprostiti, kaj šele uporabiti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.237
11.265
113
računalnik
mobilni telefon
internet, brežična omrežja

tole je spremenilo svet družbo in way of life zadnjih 20 , 30 let.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa nobeno od tega ni bilo revolucionarno odkritje.

Zadnje revolucionarno odkritje v tehniki je bil laser.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.237
11.265
113
kako ne, začele so se dogajat stvari, ki si jih poprej nisi mogel niti predstavljat.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To lahko rečemo tudi za izum npr. ABS-a. Pa težko temu rečem revolucionarno odkritje, saj ni bilo to nič nekaj posebno novega. Tudi internet in mobilni telefoni so le evolucijsko nadaljevanje prejšnjih tehnologij. Laser pač ne.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Pri vsaki pretvorbi se pokuri del energije, in dejansko je faktor pretvorbe zmeraj <1. In tukaj mislim, da se bodo dogajale revolucije. Treba pa je pogledati malo širše, ne samo pretvorba iz fosilnih goriv v mehansko, oz. iz električne v mehansko. To sta res trenutno najbolj dodelani pretvorbi energije, vendar defincija energije je jasna: energija je vse okoli nas, v realnem in abstraktnem smislu.
Ampak čeprav je energija vse okoli nas, to nikakor ne pomeni, da je ta energija kakorkoli uporabna.
Moj pljunek ima ogromno energije
grin1.gif
Ampak hec je, da te energije nikakor ne moreš sprostiti, kaj šele uporabiti.

V tem je štos. Revolucionarno odkritje bo, da bomo znali iz nam trenutno nezanimive materije pretvarjati jo v uporabno energijo. In revolucionarno odkritje ne bo medij, ampak tehnologija ki bo to omogočala.

Revolucionarno odkritje je tudi računalnik po mojem mnenju. Zakaj? Ker brez njega nebi bilo dones večina tehnoloških zanimivih stvari. Pa s tem ne mislim mobitela, ampak zadev, ki so jih s pomočjo rač. ljudje izračunali in na podlagi izračunov in simulacij ustvarili.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83

(in naprej do 5. dela)

če tukaj ne vidiš jasnih namigov (kaj več res ne, ker je moral možakar pazit kaj govori) o hudo učinkovitem cepljenju vode, potem ti ni pomoči. No, to je itak jasno ...

Aja, možakar je bil po profesiji zdravnik in je do cepljenja vode prišel slučajno med iskanjem nekega zdravila.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.770
113
Ah, tebi marsikaj ni jasno...

Če govoriva o tem, kar je patentiral-cepljenje vode z resonanco. Predviden izkoristek nekaj nad 80%. Tu ni nič narobe. Izkoristek je lepo pod 100%, energetsko si v minusu. Se pravi trošiš elektriko za brezvezno pretvorbo
evil.gif
, namesto da bi jo raje direktno uporabil za pogon.

Če pa slučajno nameravaš bluziti o čem drugem, pa kar by by
smirk-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Mater si mi ti zanimiv. " Če ni tako kot pravim jaz, potem se ne pogovarjam ... pust moje potičke pr' mer"
hysterical-1.gif

Glej, jemlji tele moje prispevke kot trening za tvoje srce. ker ko bo prišel čas, boš morda le preživel šok ...
cheer.gif

(in spet nisi niti pogledal za kaj gre. ane da ne
cool-1.gif
)

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.770
113
Zakaj bi gledal in zapravlaj svoj čas? Pogledal sem njegove patente in vem za kaj se gre. Je pa vprašanje, če ti razumeš, kje je fora
smirk-1.gif

Če je poleg tega slučajno pogruntal še kakšno "hecno zadevo" ki ima izkoristek 100+%, je le še eden izmed mnogih bluzičev.

P.S. Glej, preprosto se mi ne da ukvarjati z osebki, ki nimajo 3 čiste iz osnov fizike, ter vidijo na vsakem koraku 3 perpetuum mobile
evil.gif
Saj recimo krave tudi ne učim peti Zdravljce.

sass

Guru
1. sep 2007
5.244
889
113
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Revolucionarno odkritje je tudi računalnik po mojem mnenju. Zakaj? Ker brez njega nebi bilo dones večina tehnoloških zanimivih stvari. Pa s tem ne mislim mobitela, ampak zadev, ki so jih s pomočjo rač. ljudje izračunali in na podlagi izračunov in simulacij ustvarili.
računalnik je zgolj posledica evolucije, ki se je začela s preprostimi abaki, nadaljevala z mehanskimi računskimi napravami (paskalin), nato elektro-mehanskimi stroji (enigma) in postopoma prešla v popolnoma elektronske naprave - računalnike.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Hvala enako
cool-1.gif

Me pa še vedno (in čedalje bolj) zabava tvoj odziv na take teme
cheer.gif

Torej, do naslednjič
nahrung002.gif

(hmmm..., samo misel, tako mimogrede; si že kdaj pogledal zgodovino te svoje fizike? si opazil koliko kalibrov tvojega kova je v njej, dokler jih ne povozi čas?)