Citat:
Uporabnik keber pravi:
Nisem gledal, ker mi taki "zarotniški" dokumentarci dajejo na zeh.
Ampak, predvidevam: Nek XY dohtar je že pred desetletji iznašel neverjetno učinkovito zdravilo proti raku, zdaj ga pa razni lobiji ovirajo?
Nekaj podobnega kot super učinkovite solarne celice, zmogljivi in poceni električni avtomobili ter podobna šara?
Saj lahko daš en lep opis. A je vedno treba gledat eno ali dve ure nečesa, kar se da povedat v treh ali štirih stavkih?
Ampak zgodbice so pa zanimive, kajne?Citat:
Še enkrat pa, ne vem kaj od tega, kar je bilo v dokumentarcu je res in kaj ne...
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V tehniki (v katero jaz sodim tudi farmacijo in medicino) pač ni več revolucionarnih odkritij, in kar se mene tiče, jih tudi ne bo, razen če bodo prišli kaki Izvenandromedani, pa nam potalali svoje tisočletja naprednejše skrivnosti. Primerjava s finančno industrijo tukaj sploh ni primerna.
Sicer pa, če je tip odkril home-made proizvodnjo možnega veleuspešnega zdravila, potem pa bi se lahko lepo preselil nekam izven njegove lepe njihove pa zalaufal firmo pod okriljem kake Venezuele ali pa Kube, ga 110% sprejmejo z odprtimi rokami, mu omogočijo slavo, sebi pa milijarde prepotrebnega denarja. Noče? Amerika je tata mata? Aja, mogoče pa tip išče samo kake finančne "vzpodbude" za svoje raziskave? khm khm
Ampak zgodbice so pa zanimive, kajne?Citat:
Še enkrat pa, ne vem kaj od tega, kar je bilo v dokumentarcu je res in kaj ne...
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@na avtorja
jaz se bom ustrelil...
Vsak kokr tok normalen alterjevec gre pocasi v kretene...
Ne. A sem to kje omenil? Če 15x preberem svoje, potem ne.Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V tehniki (v katero jaz sodim tudi farmacijo in medicino) pač ni več revolucionarnih odkritij, in kar se mene tiče, jih tudi ne bo, razen če bodo prišli kaki Izvenandromedani, pa nam potalali svoje tisočletja naprednejše skrivnosti. Primerjava s finančno industrijo tukaj sploh ni primerna.
Sicer pa, če je tip odkril home-made proizvodnjo možnega veleuspešnega zdravila, potem pa bi se lahko lepo preselil nekam izven njegove lepe njihove pa zalaufal firmo pod okriljem kake Venezuele ali pa Kube, ga 110% sprejmejo z odprtimi rokami, mu omogočijo slavo, sebi pa milijarde prepotrebnega denarja. Noče? Amerika je tata mata? Aja, mogoče pa tip išče samo kake finančne "vzpodbude" za svoje raziskave? khm khm
Ti to resno? Resno misliš, da pa se bo ustavil razvoj v medicini oz. v bilokaterem področju?
Seveda se dogaja, ampak vse skupaj je le pospešena evolucija (celo ekspotencialno pospešena), revolucionarnih odkritij že od nekje 1960ih dalje praktično ni več.Citat:
Ti si šele naivnež. Pa ravno sedaj, ko se toliko "dogaja" na vseh področjih.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
zakaj tako? Zato ker res nisem pricakoval da bo on prisel na dan z neko teorijo zarote. Sicer je potem pojasnil da je ne zagovarja ampak ok
In potem daš link do čistega natega z avtom na vodoCitat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@na avtorja
jaz se bom ustrelil...
Vsak kokr tok normalen alterjevec gre pocasi v kretene...
Zakaj tako?
In ravno ti misliš, da še obstaja poštenje v svetu?
V lekarni se prodajajo stvari, ki so slabše za ljudi, ampak se pač prodajajo...zaradi dobička. Izkušnje v familiji, ko se vpraša, zakaj je temu tako, se odkrito pove...vse je dnar, ljudje nimajo več občutka za poštenje, sočloveka, več je denarja, več je veselja, manj razmišljanja o problemih in izgubi se občutek, da je kdaj treba naredit kaj prav ali pošteno...Zakaj pa misliš, da ljudje na položajih postanejo preveč požrešni in se jih dobi? Ravno zaradi tega, ker se čutijo vedno bolj svobodne...
Zanimivo bo tudi videti, kako se bodo one f.. islamske ninđe borile proti električnim avtom in ostalemu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Meyer's_water_fuel_cell
Citat:
If the device worked as specified, it would violate both the first and second laws of thermodynamics,[1][2] allowing operation as a perpetual motion machine
Za razcep na katerikoli način, boš VEDNO porabil enako, ali VEČ energije, kot jo boš dobil nazaj pri ponovni oksidaciji.Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
V google vpiši Andrija Puhariæ.
(aja, tudi on je nategoval. samo ne vem koga ...)
Vodo se da razcepit samo z brutalno (Faradayevo) elektrolizo? Potem ima keber prav; lahko se zvijemo v kot in jokamo ...