Farmacevtski lobi in boj proti zdravilu za raka

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nisem gledal, ker mi taki "zarotniški" dokumentarci dajejo na zeh.

Ampak, predvidevam: Nek XY dohtar je že pred desetletji iznašel neverjetno učinkovito zdravilo proti raku, zdaj ga pa razni lobiji ovirajo?
Nekaj podobnega kot super učinkovite solarne celice, zmogljivi in poceni električni avtomobili ter podobna šara?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Nisem gledal, ker mi taki "zarotniški" dokumentarci dajejo na zeh.

Ampak, predvidevam: Nek XY dohtar je že pred desetletji iznašel neverjetno učinkovito zdravilo proti raku, zdaj ga pa razni lobiji ovirajo?
Nekaj podobnega kot super učinkovite solarne celice, zmogljivi in poceni električni avtomobili ter podobna šara?

"...In the 1970’s, Dr. Burzynski made a remarkable discovery that threatened to change the face of cancer treatment forever. His non-toxic gene-targeted cancer medicine could have helped save millions of lives over the last two decades had his discovery not been criminally suppressed by the US government, as his therapy, called “antineoplastons,” have been shown to effectively help cure some of the most “incurable” forms of terminal cancer. ..."

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
@na avtorja

jaz se bom ustrelil...

Vsak kokr tok normalen alterjevec gre pocasi v kretene...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj? Rekel sem, da je zanimiv dokumentarec. Nisem rekel, da je resnično, kar je notri.

Za spremembo od drugih conspiracy theory dokumentarcev, je ta vsaj navidez podprt z navidez kredibilnimi osebami in ne gorečimi čudnimi verniki. Navedba študij, snemanje s sodišč, citiranje uradnih dokumentov in patentov, ki so javno dosegljivi ipd... Čudno se mi zdi, da je FDA vsako leto privlekla na sodišče tega zdravnika, v ozadju pa so sami z isto metodo z njegovim nekdanjim sodelavcev poskušali priti do istega zdravila. Če je to res, kar je bilo rečeno v dokumentarcu...

Zato me pa zanima mnenje kakega dohatarja, kaj je s tem sedaj. Je vse nateg in zakaj...kaj je bilo s tožbami FDA, kjer niso trdili, da zdravilo ne deluje, ampak da ne sme nadaljevati s študijami...itd...

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.441
3.827
113
davorinm.wordpress.com
KRatek oris imaš spodaj. Sam ne verjamem v skoraj nobeno teorijo zarote. Zdrava logika mi pa da misliti, če nek dohtar odkrije zdravilo in ga patentira (to naj ne bi bilo 100% zdravilo, ampak brez stranskih učinkov in z nekajkrat večko uspešnostjo zdravljenja) in ga lahko SAM proizvaja v svoji tovarni ter s tem povzroči potencialno bilijardno izgubo farmacevtskih podjetij.... Smo videlu v raznh finančnih škandalih že za manjše stvari utišati določene osebe. Ne zdi se mi neverjetno, da bi eden od najmočnejših svetovnih lobijev bil proti monopolizaciji bolj učinkovitega zdravila kot je kemotarapija in obsebavanje. Še enkrat pa, ne vem kaj od tega, kar je bilo v dokumentarcu je res in kaj ne...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
V tehniki (v katero jaz sodim tudi farmacijo in medicino) pač ni več revolucionarnih odkritij, in kar se mene tiče, jih tudi ne bo, razen če bodo prišli kaki Izvenandromedani, pa nam potalali svoje tisočletja naprednejše skrivnosti. Primerjava s finančno industrijo tukaj sploh ni primerna.

Sicer pa, če je tip odkril home-made proizvodnjo možnega veleuspešnega zdravila, potem pa bi se lahko lepo preselil nekam izven njegove lepe njihove pa zalaufal firmo pod okriljem kake Venezuele ali pa Kube, ga 110% sprejmejo z odprtimi rokami, mu omogočijo slavo, sebi pa milijarde prepotrebnega denarja. Noče? Amerika je tata mata? Aja, mogoče pa tip išče samo kake finančne "vzpodbude" za svoje raziskave? khm khm
17758-icon_confused.gif

Citat:
Še enkrat pa, ne vem kaj od tega, kar je bilo v dokumentarcu je res in kaj ne...
Ampak zgodbice so pa zanimive, kajne?
zmaga.gif

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Smo ze o tem govorili na forumu.

1. Rak je zelooo sirok pojem.

2. Veliko rakavih obolenj je danes ozdravljivih. Za druge iz leta v leto raziskujejo in razvijajo zdravila in nacine zdravljenja.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V tehniki (v katero jaz sodim tudi farmacijo in medicino) pač ni več revolucionarnih odkritij, in kar se mene tiče, jih tudi ne bo, razen če bodo prišli kaki Izvenandromedani, pa nam potalali svoje tisočletja naprednejše skrivnosti. Primerjava s finančno industrijo tukaj sploh ni primerna.

Sicer pa, če je tip odkril home-made proizvodnjo možnega veleuspešnega zdravila, potem pa bi se lahko lepo preselil nekam izven njegove lepe njihove pa zalaufal firmo pod okriljem kake Venezuele ali pa Kube, ga 110% sprejmejo z odprtimi rokami, mu omogočijo slavo, sebi pa milijarde prepotrebnega denarja. Noče? Amerika je tata mata? Aja, mogoče pa tip išče samo kake finančne "vzpodbude" za svoje raziskave? khm khm
17758-icon_confused.gif

Citat:
Še enkrat pa, ne vem kaj od tega, kar je bilo v dokumentarcu je res in kaj ne...
Ampak zgodbice so pa zanimive, kajne?
zmaga.gif

Ti to resno? Resno misliš, da pa se bo ustavil razvoj v medicini oz. v bilokaterem področju?

Ti si šele naivnež. Pa ravno sedaj, ko se toliko "dogaja" na vseh področjih.
Pogedal nisem dokumentarca, ampak vidim o čem teče beseda. Pa se zavedaš, da so ljudje delali čistke tudi za 100 000€, kaj šele za najdobičknasnjo panogo v zgodovini človeštva.

Ojoj, vidim da dandanes redkokdo vidi celotno sliko.

B81

22. jul 2007
37.995
11.161
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@na avtorja

jaz se bom ustrelil...

Zakaj tako?

In ravno ti misliš, da še obstaja poštenje v svetu?

V lekarni se prodajajo stvari, ki so slabše za ljudi, ampak se pač prodajajo...zaradi dobička. Izkušnje v familiji, ko se vpraša, zakaj je temu tako, se odkrito pove...vse je dnar, ljudje nimajo več občutka za poštenje, sočloveka, več je denarja, več je veselja, manj razmišljanja o problemih in izgubi se občutek, da je kdaj treba naredit kaj prav ali pošteno...Zakaj pa misliš, da ljudje na položajih postanejo preveč požrešni in se jih dobi? Ravno zaradi tega, ker se čutijo vedno bolj svobodne...

Zanimivo bo tudi videti, kako se bodo one f.. islamske ninđe borile proti električnim avtom in ostalemu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Meyer's_water_fuel_cell

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.464
7.598
113
zakaj tako? Zato ker res nisem pricakoval da bo on prisel na dan z neko teorijo zarote. Sicer je potem pojasnil da je ne zagovarja ampak ok

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
mogoče teorija zarote niti ni prehudo, če veš kako deluje ameriški sistem in kako ga uspešno izvažajo po celem svetu, potem je teorija zarot dokaj verjetna

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

17758-icon_confused.gif

Ti to resno? Resno misliš, da pa se bo ustavil razvoj v medicini oz. v bilokaterem področju?
Ne. A sem to kje omenil? Če 15x preberem svoje, potem ne.

Citat:
Ti si šele naivnež. Pa ravno sedaj, ko se toliko "dogaja" na vseh področjih.
Seveda se dogaja, ampak vse skupaj je le pospešena evolucija (celo ekspotencialno pospešena), revolucionarnih odkritij že od nekje 1960ih dalje praktično ni več.

Nazadnje urejeno:

B81

22. jul 2007
37.995
11.161
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
zakaj tako? Zato ker res nisem pricakoval da bo on prisel na dan z neko teorijo zarote. Sicer je potem pojasnil da je ne zagovarja ampak ok

Saj ni pomembno mnenje posameznika na enem alterju...bolj je zanimivo razmišljanje o tem, kaj vse so ljudje pripravljeni narediti za denar...poglej samo, kako je mX opisal postopek scene z nafto, kjer so kurilca tankali ali kako je že bilo....
Da se pa zdravnikov govori, kaj naj predpisujejo, pa verjamem. Ker za lekarne vem, da je tako. Vse je denar.

Pa malo sem tečen, ker sem še zadnjič gledal film Inside job in če je le četrtina res, smo ga nayebali. Ne poznam človeka, niti enega, ki nekaj velja in je 'čist'...in ne mislim enega, ki ima 100 jurčkov, ampak malo več...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.770
113
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
@na avtorja

jaz se bom ustrelil...

Zakaj tako?

In ravno ti misliš, da še obstaja poštenje v svetu?

V lekarni se prodajajo stvari, ki so slabše za ljudi, ampak se pač prodajajo...zaradi dobička. Izkušnje v familiji, ko se vpraša, zakaj je temu tako, se odkrito pove...vse je dnar, ljudje nimajo več občutka za poštenje, sočloveka, več je denarja, več je veselja, manj razmišljanja o problemih in izgubi se občutek, da je kdaj treba naredit kaj prav ali pošteno...Zakaj pa misliš, da ljudje na položajih postanejo preveč požrešni in se jih dobi? Ravno zaradi tega, ker se čutijo vedno bolj svobodne...

Zanimivo bo tudi videti, kako se bodo one f.. islamske ninđe borile proti električnim avtom in ostalemu...
http://en.wikipedia.org/wiki/Stanley_Meyer's_water_fuel_cell
In potem daš link do čistega natega z avtom na vodo
hysterical-1.gif

Citat:
If the device worked as specified, it would violate both the first and second laws of thermodynamics,[1][2] allowing operation as a perpetual motion machine
hysterical-1.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
V google vpiši Andrija Puhariæ.
(aja, tudi on je nategoval. samo ne vem koga ...)

Vodo se da razcepit samo z brutalno (Faradayevo) elektrolizo? Potem ima keber prav; lahko se zvijemo v kot in jokamo ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.162
-8.770
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
V google vpiši Andrija Puhariæ.
(aja, tudi on je nategoval. samo ne vem koga ...)

Vodo se da razcepit samo z brutalno (Faradayevo) elektrolizo? Potem ima keber prav; lahko se zvijemo v kot in jokamo ...
Za razcep na katerikoli način, boš VEDNO porabil enako, ali VEČ energije, kot jo boš dobil nazaj pri ponovni oksidaciji.
Tako laufa ta svet in NIČ ne moreš narediti glede tega. Kdorkoli trdi drugače ali nima pojma, ali pa nateguje.

In če bi malo bolje pogledal tega svojega Andrija Puhariæa, bi videl, da obljublja le nekaj nad 80% izkoristka. Torej vse štima(vsaj v energetskem smislu)

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
S stališča energije je stvar jasna kot beli dan. Energije je kolk jo je, ne da se je uničiti, ne da se je ustvariti, kvečjemu se jo da pretvarjati.

Pri vsaki pretvorbi se pokuri del energije, in dejansko je faktor pretvorbe zmeraj <1. In tukaj mislim, da se bodo dogajale revolucije. Treba pa je pogledati malo širše, ne samo pretvorba iz fosilnih goriv v mehansko, oz. iz električne v mehansko. To sta res trenutno najbolj dodelani pretvorbi energije, vendar defincija energije je jasna: energija je vse okoli nas, v realnem in abstraktnem smislu.

KEBER "V tehniki (v katero jaz sodim tudi farmacijo in medicino) pač ni več revolucionarnih odkritij, in kar se mene tiče, jih tudi ne bo, razen če bodo prišli kaki Izvenandromedani, pa nam potalali svoje tisočletja naprednejše skrivnosti"

Ta stavek sem si razlagal kot sarkastičnega, v smislu, da kar je odkrito je odkrito, in da se je razvoj ustavil. Me pa zanima kaj pomeni tebi besedna zveza "revolucionarna odkritja" .