Evropska komisija in Slovenske vinjete?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Meni osebno se vinjete ne zdijo pravične.

Zdaj plačaš kolikor pač prevoziš, za vinjeto bom pa za tiste 3, 4 x ko grem v LJ (800km) in mogoče ene 5x za drugo destinacijo (200km) plačal isto kot nekdo, ki dnevno naredi 200km, se pravi vsaj 44x več kot jaz.
bonk.gif

Bla bla bla ... pravica ... bla bla bla .. pravično .. bla bla ... nepravično... bla.

Za navadno cestnino tudi vsi isto plačajo, ne glede na km, pa se noben ne buni...

Stvar bi mogli še bolj poenostaviti. Ena cestnina za vse. (pa izgraditi avtoceste, da se ne bi 1,7% folka bunilo "jaz se pa ne vozim po avtocesti")

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Pa kdaj boste eni ugotovili da pravice NI! To več ne obstaja jebat ga tako je!
aplauz.gif
Pravica bi bila da bi se vsi zastnj vozili to bi pa bilo!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Stvar bi mogli še bolj poenostaviti. Ena cestnina za vse. (pa izgraditi avtoceste, da se ne bi 1,7% folka bunilo "jaz se pa ne vozim po avtocesti")

Seveda, da bodo tudi tisti, ki se ne peljejo dalj kot do trgovine in najbližjega zdravstvenega doma pomagali financirat izgradnjo avtocest.
priden.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Seveda, da bodo tudi tisti, ki se ne peljejo dalj kot do trgovine in najbližjega zdravstvenega doma pomagali financirat izgradnjo avtocest.

Ja in ?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Ja in ?

Ja nč.

Tebi se ne bi zdelo butasto plačevat za nekaj kar nikoli ne boš uporabljal?

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
he he, po tvoji logiki naj zaradi mene takoj nehajo graditi AC v prekmurju, ker dvomim, da se bom kdaj tam peljal.
sicer pa, ali kdo ve, koliko stanejo GPS napravice za satelitsko cestninjenje, oz. če obstajajo kake ocene, koliko bo to stalo nas, uporabnike? če bi gledal ceno ABC tablic (~16 EUR), bi rekel, da pod 40 EUR ne bo šlo. zanimivo bo, koliko občasnih uporabnikov AC (ki so najbolj glasni proti vinjetam) bo sploh kupilo te škatlice?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Tebi se ne bi zdelo butasto plačevat za nekaj kar nikoli ne boš uporabljal?
In ?
Je tebe kdaj DURS (DURS, ne DARS), vprašal, kaj meniš o porabi polovice tvoje plače ?
Pa se buniš ?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.015
113
Citat:
Uporabnik Dacho pravi:Bojo pa tko zrihtal, da bos moral obvezno kupit ob registraciji
grims-1.gif
Seveda in povsem logično, saj tudi navadne tablice na vozilu moraš imeti in jo plačati verjetno več kot je realno vredna. In zakaj rabimo navadne tablice? V nekaterih situacijah nikakor ne služijo svojemu namenu (npr. sprednja tablica pri nočni vožnji). To bo pa neke vrste "elektronska tablica", ki bi po mojem s časom lahko imela še kako funkcionalnost. Pa ne bo, ker bo info pooblaščenka našla neko neskladnost. Ampak kdo ve kaj še bo...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kiri pravi:
To mi je povsem jasno...ampak tudi trenutni sistem ni tako pravicen, kot bi ga nekateri zeleli prikazati.
shocked-1.gif

Ko sem prebral tale članek ( stran 3) sem pa mislil, da so vinjete ultra pošten način cestninjenja.
stupid-1.gif

Da ne govorimo o tem ( stran 2 )
Še kratek citat:
Citat:
Slovenske letne vinjete bodo, verjeli ali ne, za celih 18,80 evra cenejše od avstrijskih. To zgolj potrjuje, da je današnji sistem cestninjenja nepravičen. Pretirano
obremenjuje tiste, ki se
vsakodnevno vozijo v
službo, nekatere pa zaradi
načina cestninjenja in
cene odvrača od uporabe
avtocest. Zato je projekt
uvedbe vinjet na slovenskih
avtocestah v vseh pogledih
zelo napreden. Imel bo
multiplikativne učinke za
gospodarstvo in turizem,
pripomogel bo k mobilnosti
delovne sile, povečal bo
varnost na cestah, saj bo zaradi
sprejemljivih cen vinjet
več prometa na avtocestah
in manj na lokalnih cestah.
Jaz sem pa že mislil, da živim v nebesih in to PRAVIČNIH. Mi boste sedaj vso vero v to vlado usahnili
evil.gif
.

PS: Samo mi ni jasno, da se upa nekdo podpisat pod zgoraj odebeljen sklep.
17758-icon_confused.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:

Že 10 let financirajo izgradnjo cest na drugem koncu Slovenije. Zakaj se ne bunijo ?
Plačujejo namreč čist enako, kot kaki tip, ki vsak mesec prevozi celo slovenijo (beri: koristi vse ceste).

Pravico iščete tam, kjer je ni (oziroma kjer nima kaj iskat).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Kul!

Imam še dva traktorja, ki naredita oba skupaj 100km po asfaltu. Bosta tudi tadva deležna tega ob registraciji?
cheer.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
eni ste pa res cudni.
Dobimo vinjeto s katero se bomo poceni vozili in nas stane za celo leto manj kot ena guma za povprecen avto ali pa recimo dobro polovico rezervoarja goriva, ampak spet ni v redu!
Samo zato, ker ni posteno, da se bo za isti denar nekdo vozil vec.Tipicno sovenska nevoscljivost!!

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Pa kdaj boste eni ugotovili da pravice NI! To več ne obstaja jebat ga tako je!
aplauz.gif
Pravica bi bila da bi se vsi zastnj vozili to bi pa bilo!

ne-ne-1.gif
spet nebi bilo pravicno.Eni bi hoteli denar nazaj, ker se manj vozijo kot sosed ki pravtako nic ne placa.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni se ne zdi pravično, da z denarjem, ki ga zaslužim država preživlja še enih par ciganov in ostalih brezdelnežev. Cena za cestnino je itak malodane simbolična in nihče nikogar ne sili, da uporablja avtocesto!

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Kul!

Imam še dva traktorja, ki naredita oba skupaj 100km po asfaltu. Bosta tudi tadva deležna tega ob registraciji?
cheer.gif

Od kdaj pa lahko traktorji uporabljajo autoceste ?
cool-1.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Ker ste tukaj v večini zadovoljni z povšalnim plačevanjem vinjet....zakaj potem, ni enaka cena vinjet tudi za motorje?