EU zakoni

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Kje bi si lahko ogledal v slovenščini napisan zakon glede uvoza in izvoza robe znotraj EU. predvsem me zanimajo cigareti.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ministrstvo za gospodarstvo..gledaš pa po moje zakon o prostem pretoku blaga..

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
A se ti ne da samemu pobrskat? Nimas casa? Bi ti samo malo izvazal in uvazal, tko, ker mas glih cas?

Ne bo MzG ta prava lokacijia, razen ce bi jih iz Madzarske v Slovenijo uvazal. Kolicine ki so dovoljene za ne-taksiran prenos cigaret (verjetno imas v mislih iz Slovenije v UK ali kaj podobnega?) so razlicne od drzave do drzave - UK recimo ima single-carrier iz preostanka EU omejene na 800 cigaret, iz 2004/2007 paketa pa na 200...

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Evrofil pravi:
A se ti ne da samemu pobrskat? Nimas casa? Bi ti samo malo izvazal in uvazal, tko, ker mas glih cas?

Da si ne boš slučajno kolka spahnil...jaz dobro vem, da je dovoljeno 800 cigaret znotraj EU, samo potem ti meni brihtna glava povej zakaj lahko v avstrijo samo eno šteko nesejo, oz. zakaj in na kateri podlagi jih ZOLL kontrolle pošilja nazaj v Slovenijo, češ da toliko štek ne smejo čez nest. Sprašujem za avstrijce, ne zase in ne sklepaj vsega po sebi. Jaz ne švercam kolega, ampak plačujem davke kot podjetje in kot posameznik, zato si ta ton lahko samo nekam vtakneš. Sem pa čisto lepo prosil, ja?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Seveda si lepo vprasal.
Na internetnem forumu.
Za stvar, kjer ti lahko drzava nabije tisoce evrov kazni, tako posamezniku kot podjetju, ce ne odvedes davkov pravilno ali kaj "pozabis" prijaviti.
Sem mislil, da bi malo uvazal in izvazal, zato sem te napizdil - namesto da bi, ce bi hotel to poceti in res rabil definitiven odgovor, vprasal odvetnika (ali tisto osebo ki ti dela INTRASTAT reporting). Dober biznismen. Res. Ne pa da dobis svoje informacije na spletnem forumu, kjer ti folk razlaga da je za to odgovoren Slovenski MzG.

Jaz sem ti pa lepo povedal - drzave pre 2004 in post 2004 EU imajo razlicne uvozne kolicine in tarife. Izvoli, uzivaj (upam, da znas nemsko).

https://www.bmf.gv.at/Zoll/Inf...aten/_start.htm

V tabeli ti je razlozeno zakaj so jih nazaj poslali, da se ti ne bo treba prevec trudit.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Ne rabim odvetnika, ker me samo ZANIMA, ničesar ne bom zaslužil in nič od tega ne bom imel. Vprašal sem za link ion sedaj sem ga dobil. Ata in modreca pa špilaj pred svojo babo, ne tu. Zakaj sem to vprašal te konec koncev ne briga.

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Joj... Tipicen slovencelj, bog ne daj, da ti kdo rece, da si len in nesposoben sam poiskat osnovne stvari.
smile-1.gif

No ja, over and out.
smile-1.gif

P.S.: A placujes clanarino kaksni od zbornic? Naceloma majo kaksnega odvetnika na lagerju, pa se zastonj je ponavadi.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Si malo vzvišen, ane? Ja, tudi za svojo firmo kaj vprašam tu, pa še kje drugje, pa ne vidim problema v tem.

konec koncev pa sem prosil za link v slovenščini, pa ga očitno ni, kajne nadbitje?