EU časti tečaj varne vožnje na Vranskem

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
No tegale mi včeraj nismo imeli:

izogibanje oviram na gladki podlagi brez zaviranja (sosednji poligon)

krog z hrapavo površino - samo po gladki smo šli, samo 3 kroge....

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik Axi pravi:
Potem nas je bilo kar nekaj danes
smile-1.gif
Sem bil tudi v drugi skupini z Mazda2.

Tebe se pa spomnim. Si imel prednost z majhno medosno razdaljo.
cool-1.gif

Eno malenkost tudi to pomaga, večina pa izkušnje
grims-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Mi smo pa mel. Pa na koncu smo se v krogu tudi lovili, vsak je pa prej 5 krogov naredil.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
No tegale mi včeraj nismo imeli:

izogibanje oviram na gladki podlagi brez zaviranja (sosednji poligon)

krog z hrapavo površino - samo po gladki smo šli, samo 3 kroge....

pa saj ni celega kroga gladkega? polovica je gladkega pol je pa moker asfalt (hrapavo zame)

edit: tisto izogibanje na gladki - to smo delali na poligonu z ploščo, vklopil je 3 "stebre" vode in si moral pospešit do plošče, tam sklopko in potem izognit vsem trem, prve dvakrat je šlo brez problema, potem pa je povišal hitrost in "stebre" razširil, pa sem že lovil rit po celi površini
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
A fantje? Zanimivo, predvsem pa adrenalinsko... Koliko časa vas je potem še držal adrenalin?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
A fantje? Zanimivo, predvsem pa adrenalinsko... Koliko časa vas je potem še držal adrenalin?

meni v bistvu ni bilo adrenalinsko, saj nobena vaja ni taka, da bi ti zbujala adrenalin?

morda edino preganjanje po poligonu z inštruktorjem (to je bila za nas 2. vaja) ampak sem bil preveč skoncentriran, da bi bilo kaj adrenalina

ali pa čisto na začetku, pred prvo vajo (zaviranje po klancu navzdol na mešani podlagi), ko te malo stiska, a le ne znaš toliko kot misliš
grin1.gif
(čeprav dejansko pri tej vaji ne rabiš nikakršnega znanja, če imaš modern avto, ampak ko si 7 na vrsti inštruktor pa po UKWju napizdi vse pred tabo da delajo narobe, se vprašaš, če je res tako težko al je pač folk počasen)

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Verjamem... Ko se boš s s100 ali 110 km/h preganjal z inštruktorjem po poligonu boš drugače mislil...

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
runda 9 avgusta se je ganjala med 40 in 60 km/h...

verjamem, jaz sem imel pri tej vaji srečo, da sem bil 7 po vrsti (9 nas je bilo v skupini), od prvih 6 pred mano, so 3 vozili več kot 100m za inštruktorjem, tako da je on nehal pospeševat in so se počasi odpeljali krog, brez kakih kritičnih zaviranj, en z 10+ let starim puntom brez ABS se je skoraj skantal, ko ga je začelo nosit

zato sem sam rekel, da bom čim bližje, da vidim kako je v resnici, tako da sem vozil 15-20 metrov za njim, s tem, da v resnici nebi nikoli takoj zažgal po bremzi, ko se avtu pred mano prižgejo bremz luči...

je pa po klancu navzdol tretja pela skoraj do konca (120)

guardy

Guru
3. avg 2007
8.518
1.109
113
Obišči stran
No midva sva ga žgala "na polhno", tudi v ovinku na koncu tako, da so gume precej cvilile in bile precej na meji. Pa šla sva dva kroga, edinedva v celi skupini. Pa mu ni ratal, da bi se mu "poču v rit"
smile-1.gif

Me je pa razpizdil čist na začetku, ko je prišel mem mene, sam pa sem se šele dobr v avto usedu, pa mi reče po postaji: "Kje si zdej, astra"
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Sem imel oba... Vojca na osnovnem in Raflna na nadaljevalnem... No, tisti ki ste se malo bolj ganjali... Zamisli si mojo kračo kako jo krivim 120 po poligonu čez ovinke...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Bolj je važno koliko časa se obdrži pamet v glavi. Ne da bi bil slab voznik, ampak se marsičesa od gor držim še sedaj. Ne ravno vsega, nekaj pa le in ko bo čas grem še kam, na nadaljevalnega, rad pa bi probal še snežno varijanto kje na severu. Tole na vranskem pa ni nič posebno adrenalinskega, morda bolj to kako se boš obnesel.