Žal niti sekta, se je razpaslo tole. Meni je to na uho prišlo ko sem bila v tretje noseča. Istočasno tudi kolegica, ki ima pač to smolo, da živi v dekadentni Ljubljani in me je previdno vprašala o tem. Med kosilom. Dejansko sem v momentu v glavo dobila imidž, da se to vrže na ponev, pa šla ko zrezek pa pod z nožem pa vilico. Sem šla pol iz firbca res pogledat, kako se to "pripravi". Babe delajo neke praske pa kapsule pa ne vem kaj, da crknes... In pol mi je dalje razlagala, kake imajo to zenske na nosečniškem pilatesu al čem. Ns Jesenicah jo dobiš brez problema, v KR mensezdi tudi, v Ljubljani ne dajo, ampak ko sestre stran pogledajo ima dedec par sekund da jo pajsne, pa noben nič ne reče. Pa take fore... Ker se mi zdi malo primerne telovadne tudi med nosečnostjo dobra ideja, sem ji rekla da mi je od vseh idej najboljša, da si drugo skupino poišče.
Zato ker bi bili tako v stiku z naravo in je ena zadosti prfuknena da Googlu brala, da eno pleme sred Afrike najbrž to dela in verjamejo kok je to zdraviln. Razlog je enak kot pri nas v Evropi celo svinjo porabimo (pač pretekle navade). Zaradi lakote. Tam so mogli neplest da bodo šli vsi v ne vem kakšne nebesa najbrž, da je baba to dol po grlu dobila, kao razvita izobražena in inteligentna Evropa se s polno ritjo javlja za tole. Tako kot je bilo nekaj let nazaj popularno dojenje do šole. Sej v Afriki, k so v stiku z naravo tudi. Mar vola. Toj zato, ker otroku nimajo drucga za dat... Izlet v naravo je pa Rožnik za njih.
Vsako nosečnost ena druga fora, ker pač moda se hitro spreminja...