Energetska preskrba gospodinjstev

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.776
3.400
113
Tale izjava je tudi zanimiva:

"Ti odjemalci res dosegajo konice, ki so nižje od minimalne dogovorjene moči, ampak ker imajo s soglasjem za priključitev zagotovljeno večjo priključno moč, morajo plačati minimalno dogovorjeno moč, saj je omrežje odjemalcu vedno na razpolago za odjem v višini priključne moči," pojasni Godina."

Me res zanima kaj bi Duška izjavila, če bi odjemalci sesuli omrežje, zato ker so vsi naenkrat odjemali v višini priključne moči. Dejansko prodajajo nekaj, česar ne morejo zagotoviti.

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
974
174
43
Kaj to pomeni?
Ni mi problem reskirat pol evra, ne bi pa sel grelca menjat ce bo kaj pocilo ali se slabse, prislo do kaksnega pozara.
Vprašanje, kaj si vprašal in kakšen je bil tvoj sogovornik.

Grelcu se nima kaj zgodit. Posvetuj se s chatgpt oz. kot analfabet pozabi na zadevo ali angažiraj koga, ki ni tako neuk.

• Všeč mi je
Reactions: BLABLABLA

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.178
6.732
113
Tale izjava je tudi zanimiva:

"Ti odjemalci res dosegajo konice, ki so nižje od minimalne dogovorjene moči, ampak ker imajo s soglasjem za priključitev zagotovljeno večjo priključno moč, morajo plačati minimalno dogovorjeno moč, saj je omrežje odjemalcu vedno na razpolago za odjem v višini priključne moči," pojasni Godina."

Me res zanima kaj bi Duška izjavila, če bi odjemalci sesuli omrežje, zato ker so vsi naenkrat odjemali v višini priključne moči. Dejansko prodajajo nekaj, česar ne morejo zagotoviti.

Če kdaj, je zdaj lahko sigurna, da do tega ne bo prišlo. Prej bi vsi brez dodatnih stroškov lahko šopali do prikljucne moči, pa niso zmogli sesuti ničesar.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.178
6.732
113
Zakaj naj bi naslednji mesec manj plačal?

Lahko kar začneva. Moja 41,1€. Grelec se vžiga non stop. Vsak defrost. Pa še avto filan izkljucno doma. Savna je bila pa res redkeje... Drugo več ali manj enako.

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.536
269
83
Še jaz pristavim piskerček...

Položnica november - 7,50€
Položnica december - 25,40€

Hiša iz 60ih, TČ, SE in EV, ki pa se polni le med 22-06 zjutraj, in to na 3*20A varovalkah.

Res pa je zadnje čase videti vse več sončničarjev, ki sedaj piskajo kako jim je šla položnica iz 10€ na 80-100€. Tudi med kolegi jih je nekaj takih... Da bi pa vklopili vsaj polovico svojih možganov in kakšno stvar zalavfali ponoči (npr pomivalca, sušilca, polnili ev) pa ne...