Ampak to je tudi zelo velika kurilnica, ne zdi se mi ravno povprecna.Ponudbe, ki sem jih uspel dobit - se mi vrtijo med 17-27k.. 14-18kW, 4 ogrevalni krogi, 400-500l bojler, 200-300l zalogovnik..
se razmisljam.. predvsem kdo je tu nor ..
Če greš pogledat dejansko novico, katero povzema STA, piše tam tole:
Investment in sectors such as renewables, nuclear, zero-emission vehicles or recycling projects totalled $1.1 trillion last year, matching spending on fossil fuels, the report found.
Tko da je bil Žigec tokrat prehiter.
Pa … hisa 1980 letnik - z vsemi “oversize” in ostalimi neumnostmi takratne gradnje.. iscem nekaj kar bo sposobno ogrevat 300 kvadratov - ceprav jih imam sedaj vseljenih pol manj .. se pa zadeva lahko zelo hitro obrne..Ampak to je tudi zelo velika kurilnica, ne zdi se mi ravno povprecna.
Vse je relativno, tudi, ce nimas dveh levih. V taksnem primeru gres pozimi tezko od hise za daljsi cas, da ne bi notri temperatura korenito padla. Potem pa hisa spet potrebuje svoj cas, da se normalno ogreje.No tud če narezana drva pri kmetu kupiš je bistveno cenej od alternativ. S tistim je melo nas pet dela štiri ure da je blo v drvarnici. Ni pa enako udobno kot TČ, ni pa tud nevem kaj zamudno, če nimaš dveh levih.
Pri goleh je pa odvisno. Če delaš na klin je kr zamudno. Če imaš pa cepilc se da pa kr lepo delat.
Koliko pride pa plinska kurilnica? Sam razmišljam... neke guzve za nakup v teh časih ni? Če je 5-6k dovolj se z razliko že par sezon greješ
Seveda. Vse ma svoje minuse in pluse.Vse je relativno, tudi, ce nimas dveh levih. V taksnem primeru gres pozimi tezko od hise za daljsi cas, da ne bi notri temperatura korenito padla. Potem pa hisa spet potrebuje svoj cas, da se normalno ogreje.
Mislim, da so aktualne tudi subvencije za plinske kotle.
Sredi 2020 sem menjal staro plinsko peč za novo Viessmann B2TE 25 kW. Sama peč je bila z DDV okoli 3500€, priključki, montaža in dimnik nanesejo še približno 2000€. Sam sem se hkrati odločil za kompletno prenovo vseh inštalacij in tudi delno gradbeno spremembo kurilnice.Koliko pride pa plinska kurilnica? Sam razmišljam... neke guzve za nakup v teh časih ni? Če je 5-6k dovolj se z razliko že par sezon greješ
O tem skeptiki zelenega prehoda govorimo:
Zavrnili namestitev domače polnilnice: Vsi boste brez elektrike | 24ur.com
Električni avtomobili in toplotne črpalke so ključni členi zelenega energetskega prehoda. A če jih bodo uporabljali vsi, se lahko električno omrežje sesuje. Zato je treba dobaviteljem električne energije dovoliti, da preprečijo šok, menijo v Nemčiji, kjer se prehod dogaja najhitreje. Podjetja...www.24ur.com
To bomo uporabniki čutili sredi poletja, ker si do takrat morajo firme nagrabiti dovolj denarja.Veleumi EU.ja, ki so sprejeli da do leta (kolk?) 2030 ne bo več smelo biti novih avtov na fosilna goriva naj zdaj še ta del 'povejo' kako bojo speljali.
Drugače pa..tiste, ki se ogrevate na plin...da se je podražil se ve, pa se je v zadnjem času tudi kaj pocenil? Ker cena na borzi pada in pada in je cena na ravnih izpred parih let (tedenska karta od 2018 naprej):
Poglej priponko 63383