22kwKolk pa mas tole KW na strehi? 3MW je lepa cifra
22kwKolk pa mas tole KW na strehi? 3MW je lepa cifra
Bosch 17kw
FFP2 iz Mimovrste. Tle imam očitno ful svinjski zrak, ker ko sem nekaj časa iz inata hodil laufat z masko se je zelo poznalo... Ko sem dal masko dol, me je prijelo, da bi se preselil...mene bolj skrbi lak vse bo folk kuril, ko bo slo zares. kje se dobijo kvalitetne gasmaske za gibanje zunaj?
Zakaj ne. Obstajajo tudi kamioni... kombiji...Dokler so kupci se bo prodajalo po taki ceni.
V večjih urbanih naseljih ni kmetov, so M tehnike, na vasi pa ni M tehnike so pa kmeti. Kmet se ti daleč ne bo peljal s traktorjem, pa čeprav jih ima in da zastojn.
Hanziju vse to razlozit pa tudi ne gre.
So tehnični listi slabi ali je TČ slaba?Hja po drugace malo poraznih tehničnih listih nekako razberem, da je minimalen odjem 1kW.
Zdaj ko se ni tok grozno, ugasni ogrevanje cez dan za nekaj ur, bo že nadoknadila, pa bos videl, ce ti bo graf še risal tele stolpce.
Pomeni da je premalo odjema v hisi za moc crpalke.“Taktira” pa pomeni kaj? Se zaganja za brezveze?
Pri meni talno gretje sploh ne upošteva termostata ampak gleda samo krivuljo (glede na zunanjo temp.). In ko zunaj pade temperatura pod neko vrednost, ki mu je trigger za gretje, takrat vklopi talno. Trigger pa je, ko je izračunana temperatura po krivulji višja od temperature estriha (on periodično zaganja obtočno črpalko za par minutk da vidi kolikšna je temperatura vode v talnem).Tale tematika tudi mene fejst zanima... Namreč malo sem bral o tej "krivulji" ker nikoli nisem točno vedel zakaj se gre...
3 Steps to Maximise Your Heat Pump (or Boiler) Efficiency - HeatGeek
www.heatgeek.com
Predlagano je, da temp na termostatu nastaviš na 1*C višje od tiste ki jo dejansko želiš. Npr na 24*C.
Potem pa na TČ znižaš faktor ozr krivuljo na vrednost pri kateri ti bo TČ hišo segrela na dejansko željeno temperaturo npr 23*C.
Se je kdo lotil tega ozr to naštudiral? Ker je malo kontraintuitivno, da je na termostatu višja temp. Jaz bi si predstavljal da bo TČ zdaj delala 100% časa ker bo poskušala segreti hišo na 24*C?
Ja sej moja TČ ima opcijo, da dela tudi brez termostata, samo trenutno pač ni takoJaz termostata sploh nimam. Odzivnost oblečene zidane bajte na talnem je nična preko dneva in dela samo štalo. Manj je več v tem primeru. Narejeno hidravlično uravnoteženje po zankah, dobro ujeta krivulja (pač čez prvo zimo se malo loviš pa popravljaš) in brez nekih neizvedljivih želja v taki hiši, da bo preko Dneva T v isti sobi za par stopinj skakala, kot je bila navada pri prejšnjih režimih in manj ostale navlake je, bolje dela vse skupaj.
No sej ta faktor, ki ga lahko nastavljam je v bistvu naklon te premice. Gor in dol jo pa lahko dvigam z želeno temp v prostoru.Hja, tako bos vedel koliko rabi pri neki povprecni T kot je zdaj te dni. Naredis k=0,4 npr, kot je svetovano v navodilih ampak to je lahko samo boljsi ali slabsi priblizek, koliko bos res rabil pri -10. Lahko tam ne bo vec ok. Ampak ti zdaj ves kaka T je potrebna zdaj prilagodis za -10 --> naklon premice je pac tak, kot ga rabis.
Premico/krivuljo pac nagibas ustrezno in jo dvigas po grafu gor dol. ce je slucajno vedno enako prevroče, je nagib pravi, samo previsoko je postavljena, npr...
Za to rabis eno zimo recimo, da pogruntas, mogoce naslednjo malenkost se popravis. Ce ke krivulja zanic potem je pac sistem nastavljen tako, da rabis termostat, da ne zbezlja navzgor ali pa navzdol.
P.s.
Krivulja je v resnici premica z dolocenim k (nagibom). Lahko se sicer veckrat lomi, ce sistem omogoca, ampak nikdar pa ni nic ukrivljenega v ozjem pomenu besede
Aja, škoda. Sem mislil da je tak pristop na 10 stopinj "standard", ker energijske potrebe niso ravno linearna funkcija. Energijski tok navzven je sicer linearen glede na razliko temperature, ampak imaš še druge faktorje zraven (izgube pri rekuperaciji, gretje zaradi ljudi/kuhanja/pečenja ipd.).No sej ta faktor, ki ga lahko nastavljam je v bistvu naklon te premice. Gor in dol jo pa lahko dvigam z želeno temp v prostoru.
philips Ne morem pa nastavljati, tako kot imaš ti, za vsakih 10*C drugače...
Izgube pri rekuperaciji so odvisne od dveh stvari - razlika v temperaturi in pretok zraka. In vsak, ki kaj da nase, bo v mrzlem vremenu znižal stopnjo prezračevanja iz dveh razlogov: manj toplotnih izgub, več vlage v hiši. Kar pomeni da v tem primeru izgube niso povsem linearne, saj jih lahko do neke mere kontroliraš.Seveda so linearna funkcija, tudi z rekuperacijo.
Uporabna zadeva pri večdnevni odsotnosti..npr. smučariji.Edini primer ko lahko malo reguliraš bolj na fino v taki bajti kot jo imaš, je s setpointom. To je v bistvu funkcija, kjer osnovne premice ne premikaš, jo pa celo lahko dvigneš/spustiš.