Energetska preskrba gospodinjstev

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Da bojo imeli za nove drogove. Pri nas je omrežje čisto v razsulu, sohe se nagibajo ena za drugo, sedaj tudi že na daljnovodu. Kakor malo zapiha smo brez elektrike, 2 dni nazaj je ni bilo vsaj 6x čez dan. Vsa elektronika je izjemno hvaležna za te tretmaje vklopov in izklopov. 2X sem že priklapljal agregat, da sploh lahko delamo.

Drugače pa so mi ocenili dogovorjeno moč na 15,4 kW.
Pa kako so nekateri ploskali, ko je Janša ukinil plačevanje omrežnine. :jok:

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Kakšne tarife si pa računala po blokih? 10/4/4/1/0,5 cca? Meni se izide na čisto enako kot sedaj, 165 na leto (pri dogovorjeni moči 11,5 kW).

kako pa ti računaš, ker 11,5kW v vseh blokih po predlaganih tarifah meni pride 329,34€ (401,8, če je treba DDV na to še) samo omrežnine. Če je pa še OVE+SPTE na enak način kot prej pa 526,21€.

Razpolagaš ti s kakimi drugimi tarifami, kot jih je bilo do sedaj najti?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kaj glumiš, eno leto brez omrežnin na 31 let plačanih omrežnin v samostojni sloveniji in je stanje katastrofa.

Nimaš kaj direktno janši očitavat
Kaka katastrofa? 60% nizkonapetostnih vodov je pod zemljo, plačano iz omrežnine, nekaj tisoč nadgrajenih trasformatorjev, brez katerih ne bi bilo sončnic, plačano iz omrežnine. Nekaj novih daljnovodov, plačanih iz omrežnine. Zaradi Janše je pa iz tega vira izpadlo 6M€. Koliko vodov bi lahko še vkopali s tem denarjem? Ne, Janša nedolžen kot dojenček.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Tako kot bo Golob, ko bodo distributerji za nazaj poracunavali zdaj regulirano ceno elektrike? Koliko je pa tu terjatev? Nekaj so podjetjem obesili najbrz, cene elektrike so bile za njih ubitacne, ampak a vse? Posledicno smo seveda koncni porabniki tudi to placali z visjo ceno storitev in materialov. Racun vedno pride, tak za jansa kot za goloba kot za vsacga slehernika.

• Všeč mi je
Reactions: Marxon in jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Kaka katastrofa? 60% nizkonapetostnih vodov je pod zemljo, plačano iz omrežnine, nekaj tisoč nadgrajenih trasformatorjev, brez katerih ne bi bilo sončnic, plačano iz omrežnine. Nekaj novih daljnovodov, plačanih iz omrežnine. Zaradi Janše je pa iz tega vira izpadlo 6M€. Koliko vodov bi lahko še vkopali s tem denarjem? Ne, Janša nedolžen kot dojenček.
Aja. Sem pozabil da je slo ljubljana z okolico in gorenjska

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa

Po opankovicevo kaksen kilometer

• Všeč mi je
Reactions: Marxon

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Zanimivo, jaz naračunam 30% manj kot doslej. 11,2 in 4x11,5 na 3x25A.
Ker se ne da več editirat (kdo si je izmisl ta blesavi limit 5 min): Hja, v bistvu še ni 100%, kako bodo zdaj to šeštevali na računu. Vseh bloke samo sešteli ali vzeli prorcionalni delež znotraj dneva. Sem pa zdaj malo poreračunal če bodo samo seštevali in pride 2x več kot doslej (tole zgoraj o 30% manj ne velja)

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Ker se ne da več editirat (kdo si je izmisl ta blesavi limit 5 min): Hja, v bistvu še ni 100%, kako bodo zdaj to šeštevali na računu. Vseh bloke samo sešteli ali vzeli prorcionalni delež znotraj dneva. Sem pa zdaj malo poreračunal če bodo samo seštevali in pride 2x več kot doslej (tole zgoraj o 30% manj ne velja)
V Aktu sicer piše, da se šešteva, ampak ni rečeno, da bo še kakšna sprememba. Bo treba počakat so sept/okt, ko bodo dali točne cene in morebitne popravke akta.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.542
1.721
113
Normalno, da bo podražitev, torej da bodo seštevali.
4 mesece v višji sezoni bo kar opazno.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113

Kot jaz razumem, se sesteje, gre za pavsal na mesec ne posamezne ure znotraj dneva.
Za tvoje meni kaže 326,27€ oz 398,05 z ddv. Če je treba na to pa se ove+spte, pa 522,46€. Tukaj sem povzela 11,5, ker ne vem, kako ga mislijo obračunavat...

Seveda, kot receno, to so trenutne simulacijske tarife. Kake bkdo v resnici, bo pa za pocakat.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Kot jaz razumem, se sesteje, gre za pavsal na mesec ne posamezne ure znotraj dneva.
Za tvoje meni kaže 326,27€ oz 398,05 z ddv. Če je treba na to pa se ove+spte, pa 522,46€. Tukaj sem povzela 11,5, ker ne vem, kako ga mislijo obračunavat...

Seveda, kot receno, to so trenutne simulacijske tarife. Kake bkdo v resnici, bo pa za pocakat.
Za zdaj razumem enako, ni pa še ziher niti to niti tarife. Ker takle izračun ne bo šel skozi pri tistih, ki nimajo SE oz niso na net meteringu (kjer vsaj omrežnine za energijo ni, če ne delaš minusa).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Krasni zeleni svet :obesise:
Kaj ... Zaj... so pač produkt, kot imajo avtomobilsit serijske napake in recalle (pa še kaki drugi produkti tudi). Nima veze s tem a je zelena tehnologija al ne. Serijske napake pač stanejo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Za zdaj razumem enako, ni pa še ziher niti to niti tarife. Ker takle izračun ne bo šel skozi pri tistih, ki nimajo SE oz niso na net meteringu (kjer vsaj omrežnine za energijo ni, če ne delaš minusa).

Po moje tudi ne... To je prevelika podrazitev. Zna biti, da se bo računalo takole, princip bo najbrz tak, samo tarife bodo druge

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.497
7.011
113
Ja, samo zdaj placujes najbrz 10 ;)
Za kaksnega Gorenjca naibrz adijo 11kw polnjenje.
Razen ob polnem delovanju SE.

Zappi in najbrz se kak ima moznost nastaviti max odjem iz omrezja ali da samo viske s SE pobira. Se pravi poleti sredi dneva, ko sicer 2. tarifa, vklopis avto in ce SE na polno dela, viski ne gredo v omrežje ampak avto - odjem iz omrezja ostaja 0. Če SE dela svoh, prav avta ne fila, ga bos drug dan ali ponoči...