Energetska preskrba gospodinjstev

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Zna biti, da tebi jo bodo, meni pa kot proizvajalcu npr ne... Ker gre v obe v smeri... Lahko bodo lastniki TČ izvzeti, da ne bodo na hladnem, ker to ni humano. Razen tistim, ki imajo v iber sofisticirane smart grid masine pa tebi, ker niste ogrozeni, vam bodo pa nizali moc, npr... Avto bo pa zdrzal od ene redukcije do druge. Možnosti je nebroj, to ti hočem povedati, ne samo take, ki so tebi vsec, pa samo druge tepejo.

Tole je zaenkrat tehnično neizvedljivo, ker je najmanša enota, na kateri lahko elektro naredi redukcijo, trafopostaja, na katero je priključena cela ulica ali več njih. Neizvedljivo je, da bi hodili od hiše do hiše in gledali kdo ima toplotno črpalko ali panele na strehi in izklapljali posamezne hiše.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
In do takrat? Ne moras kar na pocez izklopiti vse na trafi, oziroma se bo dvignilo vse prevec rok, zakaj ne. Celo upraviceno. Zaenkrat drugega resnega manevra kot je dvig cen elektrike ni. Pol oa EVji ne bodo vec zanimivi, pa malo se bo gledalo kaj se kuoi, da laufa na elektriko. Ko/ce bo preveč, bo sla cena pac gor. Pa se bo eno ravnotezje vzpostavilo. Folk ne kupuje TČjk pa EVjev, ker so trajnostno naravanani.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Tole je zaenkrat tehnično neizvedljivo, ker je najmanša enota, na kateri lahko elektro naredi redukcijo, trafopostaja, na katero je priključena cela ulica ali več njih. Neizvedljivo je, da bi hodili od hiše do hiše in gledali kdo ima toplotno črpalko ali panele na strehi in izklapljali posamezne hiše.
Si siguren da sodobnih pametnih stevcev ne morejo na daljavo odklopit?
Stare butaste na kolescek verjamem da ne gre. Ti novejsi pa....

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Zadnjič sem poslušal intervju s profesorjem energetike. Pravi, da kompletno evropsko omrežje ne prenese več kot 20% obnovljivih virov, ker bo drugače vse razpadlo. In da je bolje, da o tem pri nas veliko govorimo, naredimo pa bolj malo. :D

Še v teh 20% dvomim, ker na ustreznih smereh ni dovolj transportnih zmogljivosti (daljnovodov). Že Nemci imajo problem transporta iz ventilatorjev na severu do večjih porabnikov na jugu

Starejši članek pa vseeno...

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zaenkrat je to res nemogoče, sanjajo pa, da naj bi Smart grid omogočil med drugim prav to.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.992
9.529
113
Jabe Glej, dokler so taki kot ti, ki imajo vse na štrom, če si pametna bo kmal tud avto, in na strehi celice, pa taki kot jaz, ki furam plin nafto in drva, in še vse barve mavrice vmes, bo vse ok, volk bo sit, koza pa cela.
Žal imamo pa v Bruslju norce, ki jih žene trajnostni lobij in co2 odtisi, in nas peljejo pocas v katastrofo. Strokovnjakom na področju energetike je že davno jasno da tole ne bo šlo. Sanje prodajalcev vročih žemljic pa lahko tudi tule bereš.
Tko da mene tvoja proizvodnja ne moti vse do takrat ko se ne boš čutila da si nekaj več....od parazitov ti je že ušla opazka....

• Všeč mi je
Reactions: sad in Gavran

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Zaenkrat je to res nemogoče, sanjajo pa, da naj bi Smart grid omogočil med drugim prav to.

Smart grid je mišljen bolj kot nadzor nad napravami uporabnika (bojlerji, polnilnice EV, toplotne črpalke,..) kot pa izklop celega odjemnega mesta. Števci, ki se sedaj vgrajujejo, sicer javljajo porabo (časovni razmaki med odčitki mi niso znani), ni pa naprav, s katerimi bi distributer kontroliral porabnike na posameznem odjemnem mestu

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Pa se to izklaplja na daljavo ali pac se na samem mestu ven vrže ob preveliki moči?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Takih je zaenkrat zelo malo, vačina je vgrajena pri tistih, ki so v zadnjem letu nabavili SE, pred tremi leti teh še ni bilo.
Te števce so že pred 10 leti masovno menjavali, kar se pa na novo priklaplja pa itak vse elektronski števec z daljinskim odčitavanjem in odklopnikom.

Bi prej rekel da so analogni števci v manjšini, kot pa obratno.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Stari pametni (daljinsko odčitavanje) vsaj po mojih informacijah nimajo izklopa, imajo pa ga novi Iskrini, ki se vgrajujejo ravno z namenom izklopa pri preveliki moči oddajanja.
Če se motim, bi bil vesel kakšnega linka, človek se uči celo življenje...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.002
3.660
113
Takih je zaenkrat zelo malo, vačina je vgrajena pri tistih, ki so v zadnjem letu nabavili SE, pred tremi leti teh še ni bilo.
Mi smo dobili tak števec, ko je Elektro Maribor generalno menjal vse števce na določenih območjih. Tega bo že par let. Odklopi ob preveliki porabi. Sedaj ob priklopu elektrarne so ga menjali in montirali enakega (Landis Gyr), ker prvi programsko ni podpiral odklopa ob preveliki oddaji.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Stari pametni (daljinsko odčitavanje) vsaj po mojih informacijah nimajo izklopa, imajo pa ga novi Iskrini, ki se vgrajujejo ravno z namenom izklopa pri preveliki moči oddajanja.
Če se motim, bi bil vesel kakšnega linka, človek se uči celo življenje...
Meni so pred meseci montirali to sranje. AM550-ED1 PLC

ODKLOPNIK V ŠTEVCU ELEKTRIČNE ENERGIJE Odklopnik je nameščen v števcu električne energije in odklopi električno energijo v primeru prekoračitve naročene moči zaradi preobremenitve v vaši elektroinštalaciji. Naprava bo v večini primerov prekoračitve naročene moči preprečila, da bi vaše glavne varovalke pregorele, razen v primeru kratkih stikov. V primeru odklopa odklopnika v števcu ni potrebno klicati naše dežurne službe, da zamenja pregorelo varovalko. Namesto tega lahko s pritiskom na tipko na vratih vaše priključno-merilne omarice oziroma neposredno na števcu električne energije, izvedete ponovni priklop kar sami. Brez električne energije boste tako le kratek čas, hkrati pa glavne varovalke ne bo treba zamenjati.

Sranje sem pa napisal zato, ker mi od takrat Gen-I noče več zaračunavati pavšala za elektriko in sedaj plačujem trikrat več, kot bom poleti.

sad

Guru
24. avg 2007
21.177
9.813
113
Meni so pred meseci montirali to sranje. AM550-ED1 PLC

ODKLOPNIK V ŠTEVCU ELEKTRIČNE ENERGIJE Odklopnik je nameščen v števcu električne energije in odklopi električno energijo v primeru prekoračitve naročene moči zaradi preobremenitve v vaši elektroinštalaciji. Naprava bo v večini primerov prekoračitve naročene moči preprečila, da bi vaše glavne varovalke pregorele, razen v primeru kratkih stikov. V primeru odklopa odklopnika v števcu ni potrebno klicati naše dežurne službe, da zamenja pregorelo varovalko. Namesto tega lahko s pritiskom na tipko na vratih vaše priključno-merilne omarice oziroma neposredno na števcu električne energije, izvedete ponovni priklop kar sami. Brez električne energije boste tako le kratek čas, hkrati pa glavne varovalke ne bo treba zamenjati.

Sranje sem pa napisal zato, ker mi od takrat Gen-I noče več zaračunavati pavšala za elektriko in sedaj plačujem trikrat več, kot bom poleti.
:valjamse: :valjamse: :valjamse:
Sranje, ker ne moreš več po pavšalu plačevati. Saj pa lahko poleti varčuješ na računu, če je to tak problem. Jaz pa rad plačam po porabi.
Tak števec so tudi nam montirali nekaj let nazaj. 1x je žena ven vrgla in ostala brez elektrike. Pritisk na gumb je rešil zadevo, tako da meni je to top.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Jaz sem tudi po pavsalu plačevala... Do zadnjega. Stevec je bil sicer OK, samo ne vem, zakaj se v ansi vasi ne da zrihtat daljinskega odcitavanja. Kao ne da, zdaj konimam SE, se pa kar da. Kakorkoli, meni je pavsal bil bolj vsec.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.531
1.716
113
Ne razumem kako je komurkoli lahko pavšal všeč. Plačaš kolikor porabiš in je. Vsak mesec imaš točen pregled in morebitne napake takoj opaziš in reklamiraš. Potem so pa ljudje jokali, da nimajo za kruh, ko je prišel poračun.