Ene par vprašanj okol taroka, preden se pobijemo,.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
@shando: radeljci se (po pravilih) brišejo, samo ko se gre gor - v 4 samo tistemu, ki je igral
Nimam nič proti če je ŽE na začetku igre tako dogovorjeno
zmaga.gif

Kako smo igrali sem napisal na podlagi pravil ki smo jih imeli pri resnih igrah kjer te je že beseda KONTRA lahko takoj stala današnjih 250 in več €€€
cool-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Torej igraš brez talona - solo je že itak! Solo igre so samo v 4.

@shando: radeljci se (po pravilih) brišejo, samo ko se gre gor - v 4 samo tistemu, ki je igral

Nekje se radeljc piše celo kot trikotnik - vsakič se briše en kot - se pravi šteje 3 - ne uporabljamo

PS: če se dobi družba iz vseh vetrov se je treba pred igro zmenit kako in kaj - itak ima vsaka vas malo drugačna pravila

EDIT: se strinjam - berač v 3 je (skoraj) nemogoče, zato ima v 3 smisel pikolo.

Mi radeljc pobarvamo če igro naredi, in radelc črtamo če igro pade; kot na turnirju.

Ko si rekel o družbi z vseh vetrov, pri nas se igrajo stroga pravila, mamo knjigico, par prnitanih pravil z tarokaške zveze slovenije,
skratka igramo internacionalno al kak bi rekel, z edino razliko, da kot sem rekel črtamo radelj ko padeš igro.

Pri "obračunu" na koncu, pa radelj prazen šteje -50, "poln" pa nič.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sem rekel da jaz štejem in taroke ..........
Jaz pri resnih denarjih poleg tarokov štejem tudi pobe in platelce ............
grin1.gif

Če si žleht v okviru pravil nimam nič proti. Vedi pa, da bom potem tudi jaz do tebe
evil.gif

In kam to pripelje? Kjer se kregata dva tretji dobiček ima
aplauz.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Sem rekel da jaz štejem in taroke ..........
Jaz pri resnih denarjih poleg tarokov štejem tudi pobe in platelce ............
grin1.gif

Če si žleht v okviru pravil nimam nič proti. Vedi pa, da bom potem tudi jaz do tebe
evil.gif

In kam to pripelje? Kjer se kregata dva tretji dobiček ima
aplauz.gif

Štejem oz. pamtim vse taroke, kralje in dame, kavale in pubece pa ne več.

Priznam pa da se včasih kak tarok III znajde od nekoder ko ga nisem pričakoval, pa ok
smile-1.gif

Sem dokaj počasen igralec, ker pač res dost premišljujem in se skušam spomnit kaj je padlo 7 štihov nazaj, ker pri nas je pač tak,
da se v "kaso" nesme it gledat kaki so bli štihi,...

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik malcomX pravi: Sem dokaj počasen igralec, ker pač res dost premišljujem in se skušam spomnit kaj je padlo 7 štihov nazaj, ker pri nas je pač tak,
da se v "kaso" nesme it gledat kaki so bli štihi,...
Tudi pri nas gledanja štihov za nazaj ni!

Počasnega igralca pa hitro opomnemo, da je to TAROK in ne ŠAH ........
evil.gif

Vsa resnost in disciplina pa je stvar dogovora koliko je vredna pika
smile-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
No sej nisem polžje počasen ampak kolegi mečejo te karte kar povprek, dosikrat kako bedasto naredijo,
jaz pač malo študiram za nazaj in to...

Mamo pa tut mi resno igro in disciplino, kok si pač lahko resen po 5ih hajnikenih
smile-1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Mi igramo tako, da radelce napolnemo le, če je bila igra uspešna. Če igralec igro izgubi, mu radelc pri nas ostane. Na koncu radelcev ne vrednotimo in ne odštevamo.

Tista o kontriranju klopa mi je pa zanimiva, moram kolege vprašat, kaj menijo.
grin1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Da je klopa možno flekat tudi piše v uradnih pravilih.

Sicer pa realno rečimo; kdor reče "dalje" je za moje pojme tudi pripravljen it klopa oz mu klop paše, torej mu tudi flek paše.

Tudi mi smo igrali tako da se radelj ni črtal če si igro padel, ampak nakoncu pa se mora vrednotit -50, uradna pravila
mi je bilo rečeno. Kao kazen, ker ni igral.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.760
113
kod Džej-Zija
Poznam to logiko. Vendar smo se mi dogovorili, da praznih radelcev ne pišemo dol, ker je tisti, ki ne more igrat, že dovolj kaznovan s tem, da ne more igrat.
grin1.gif

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Tudi mi imamo nekaj svojih pravil pri igranju
- prazen radeljc -50
- po vsaki napovedani izgubljeni igri v vrednosti 70 ali več (berač, odprti berač, solo brez, napovedan valat, barvni valat...) igramo obvezni klop, zna bit hudo zanimivo. Je pa "rešitev" za nekoga, ki ima močne karte, solo brez, ali pa kaka druga igra 70 ali več. Pa če spet izgubi, opet obvezni klop. And so on, and so on...
- pri rednem klopu se lahko fleka (vsak igralec lahko da flek), pri obveznem pa ne

Pa še kaj bi se našlo, pa se sedaj ne spomnim

EDIT: Sem se že spomnil. Če je nekdo pri klopu brez štiha, se mu piše +70 (plus vsi dodatki - radeljc, flek), ostali pa normalno...

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.053
1.269
113
42
Evo še moja 2 centa.
1:škis je tarok
2. če se nekdo založi takoj renons pa igro pa razliko(torej 35) v minus
3. naredu že berača v 3 sam z bednimi soigralci ka noben ni šel igrat solo
4. z škisom sm tud že pobral monda soigralcu v 4. vendar zato da sma pol nardila valata.
5. Najraje igram v 3.
6. pikolo hitr zgubiš če so tvoji soigralci dobri igralci (mi ga ponavad ne igramo)
7. kar se klopa tiče pa kontre se pa ponavad prej zmenmo. isto je z radelci med igro in po igri. odvisno od družbe