Citat:
Uporabnik Shando pravi:
Pred leti sem občasno igral .............. pika = marka (nemška seveda)
1. Škis je 22. tarok!
2. Kontra zaradi napačne založitve se obračuna takoj brez praznega nametavanja kart do konca igre!
3. Radelci se brišejo kadarkoli podvojijo rezultat igre - v minus in plus!
4. Barvni valat - ne poznamo!
5. Jemanje monda soigralcu s škisom je bedarija. S tem se izgubi najmanj en štih, če ne celo igra *
In še najbolj važno - tarok v 4 ni tarok = človek ne jezi se
* kaj ti pomaga vzeti soigralcu monda in ga zbit za 20 puntov, če bo potem tisti ki je klical igro zmagal in še v kakšnem radelcu pisal +100 ali več puntov. To pomeni da si proti soigralcu za 20 v plusu proti glavnemu igralcu pa za +100 v minusu ...
Jaka logika, ki jo igrajo samo bedaki ali azijski slovenci ...
Sem rekel da jaz štejem in taroke in izkupiček (izkupiček takrat kadar se ne igra pagat) in če jaz recimo
po računici vidim, da sma spravla palčko, rezala sma mu enega kralja, pol sma spravila domov svojega kralja in par dam,
on da monda + moj škis; je igra skoraj nareta, 2 štiha pa je tadrugi padel, dobila pa se boma vsaj 3.
Negre se zato da bi dejansko lovil p aigral za mondfangiranje, amapk če vidim da bomo zmagala ker se je tisti ki igra
igro malo posilil, zakaj mu nebi peljal monda, če pa nebo to za mene predstavljalo nobene škode.
V tisti igri pišeta oba dol, jaz pa ne. Sorry ne igramo za dost denarja, ampak še vedno je to denar. To je isto kot da bi bil
jezen če bi mi nekdo flekal To je taka igra in fertik.
Tvoja točka 2.:
Je res, ampak jaz raje igram naprej, delam bedarije da se oba čudita o čem se gre in ali se mi je zmešalo.
To delam vedno če "vodim" in igramo vedno na čas, recimo 3 ur in če je zadnje pol ure; zakaj pa nebi malo zavlekel...
Marsikdo reče, da z nami oz. z mojo družbo ni fajn igrat ker smo vsi dokaj podli igralci, to mi je še ostalo ko sem delal v kazinu
in so me stari krupeji učili 100 in eno svinjarijo. Ampak vse strogo po pravilih kot so zabeležene po knjigah in tarokaških zvezah,
nikoli ni švinglanja, je pa res da igra ni nii malo prijateljska, sicer pa nenazadnje se gre za denar, pa makar samo 10€.
Vsakemu rečem prijateljsko igrajte vi doma v krogu družine, če pa prideš ti na moj revir meni dnare pipat, pa pozabi na prijateljsko
igro, bo poštena, bo fer, ampak monda in podobne finte pa le glej, ker malkom je znan "čakalec" ko začnejo padat zadnji 3-4je štihi