Citat:
Odvzem mladoletne osebe
190. člen
(1) Kdor protipravno odvzame mladoletno osebo roditelju, posvojitelju, skrbniku, zavodu ali osebi, ki ji je zaupana, ali jo zadržuje in preprečuje, da bi jo imel tisti, ki ima pravico do nje, ali kdor zlonamerno onemogoča, da bi se uresničila izvršljiva odločba glede mladoletne osebe, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
meni niso vročili ene same pošte v primeru in so me obsodili in dali plombo na bajto. pošiljali so pa na naslov kjer je navedla jedina jaz pa nisem imel tam ne stalnega ne začasnega bivališča.
softi - ti resno rabiš enega odvetnika, ker drugače te bo obrala kot siromaka-oziroma te je že.
Glede na zgornji citat mi ni jasno, kako te niso mogli najti saj je v katastru, kjer so ti dali plombo napisan tudi naslov lastnika.
Verjetno je kje omenjena tudi davčna številka po kateri dobijo naslov.
Pa TRR z katerega bi ti trgali ima naslov, pa ....
Glede na to, da nisi dobil:
-predloga tožbe
-vabila na obravnavo
-odločitve sodišča
-obvestila o vpisu plombe v ZK
-...
Ti predlagam, da se na sodišče, ki je o zadevi odločalo sam sebe prijaviš kot pogrešan.
Odvetniška ura res ni ravno poceni vendar v primerjavi z hišo in izgubljenimi živci je malenkost !
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
kaj je pa hči rekla kje bi raje živela? se je upoštevala njena želja? kaj pa če hči prijavi mamo zaradi kratenja stikov? Hči bi lahk mao prijavila tud zarad vzetega telefona (varuh otrokovih pravic, človekovih pravic),... potem zna biti pa pestro
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na pol, ampak nekaj moraš narediti.
Mogoče še kakšno kaznivo dejanje.
Citat:
Odvzem mladoletne osebe
190. člen
(1) Kdor protipravno odvzame mladoletno osebo roditelju, posvojitelju, skrbniku, zavodu ali osebi, ki ji je zaupana, ali jo zadržuje in preprečuje, da bi jo imel tisti, ki ima pravico do nje, ali kdor zlonamerno onemogoča, da bi se uresničila izvršljiva odločba glede mladoletne osebe, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.
Tudi tole bi skozi spustil...če so težave pri stikih, al se je to rešilo.
Tatvina bo bolj za lase privlečena, ker bo jedina rekla, da ni hotela odtujiti in vzeti zase, ampak je le "shranila zaradi vzgoje" ...
jedina bere alter?
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
imam kandidata...
drugač pa kako veš da je šla kot ljubica na jadranje? no potem je bilo vsaj jadranje zastonj...