Meni osebno je električni skiro v lepem vremenu top za vožnjo na šiht (in po drugih opravkih) v center. Daleč najhitrejša opcija in relativno komot. Se pa vozim 99% po kolesarskih, kjer je ni pa pač ob robu ceste (če se le da čim manj prometni), tako kot kolesarji. Če grem z avtom porabim več časa, najcenejši bližnji parking me v eni sezoni košta več kot cel skiro, ki ga imam zdaj cca. 3 leta, pa še v tej vročini je nazaj grede precej bolj prijetno na skiroju kot v razgretem avtu kljub klimi (parkiranje v garažni bi billo pa še precej dražje, če bi sploh dobil mesto). Bolj zdravo bi bilo s kolesom, ampak ga je treba potem nekje pustit (dandanes vse pokradejo), medtem ko s skirojem pripeljem praktično da vrat, ga odnesem v pisarno in fliknem pod mizo, pa še prešvican nisem. Bus je pa spet treba čakat, in v času preden pripešačim do busne in dočakam naslednji bus sem s skirojem že vsaj na pol poti. Seveda je treba v primeru slabega vremena iskat alternative, ampak na srečo od korone dalje bolj poredko sploh rinem v pisarno.
Ker ga že imam, pa pride prav tudi za kakšne druge opravke, recimo če peljem avto v pralnico/na servis/menjat gume/itd., ga vržem v prljažnik in se nato domov odpeljem s skirojem. Pa tudi na morju smo ga dosti uporabljali za okrog skakat, za kakšno pijačo pripeljat iz trgovine, da ni bilo treba nosit al pa avta kurblat za daljše razdalje itd... Zadnjič sem bil recimo čez vikend nekje v kempu, je bil problem s parkingom pa sem parkiral na bolj oddaljenem parkingu (na hribu), vzel skiro iz prtljažnika, SUP na rame, potovalko na balanco in gas. NI bilo nevem kako daleč ampak še vedno bi peške natovorjen nazaj grede v hrib kar našvical. Pa zjutraj lepo do pekarne spet v hrib tik tak itd..
Ker ga že imam, pa pride prav tudi za kakšne druge opravke, recimo če peljem avto v pralnico/na servis/menjat gume/itd., ga vržem v prljažnik in se nato domov odpeljem s skirojem. Pa tudi na morju smo ga dosti uporabljali za okrog skakat, za kakšno pijačo pripeljat iz trgovine, da ni bilo treba nosit al pa avta kurblat za daljše razdalje itd... Zadnjič sem bil recimo čez vikend nekje v kempu, je bil problem s parkingom pa sem parkiral na bolj oddaljenem parkingu (na hribu), vzel skiro iz prtljažnika, SUP na rame, potovalko na balanco in gas. NI bilo nevem kako daleč ampak še vedno bi peške natovorjen nazaj grede v hrib kar našvical. Pa zjutraj lepo do pekarne spet v hrib tik tak itd..
Z veseljem vsak mesec sprejem tvojo donacijo za plačilo garažne hiše v centru LJ ali pa taxi do šihta in nazaj Obljubim, da potem v center ne bom več rinil s skirojem.Mene prime, da bi placal taksi odraslemu, ki se vozi s temi poganjalcki al pa kupil urbano za celo leto. Ne morem se odlociti ali se mi smili in kje v zivljenju je slo tako narobe.
Nazadnje urejeno: