Električna verižna žaga

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
So te žage (2000W, 40cm meč, ~100€) primerne za razna dela okoli hiše?

Kakšni nasvet okoli firme?

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Jebeno je, ker moraš stalno kabel oz. podaljšek okol vlačit. Drugač je pa ok, lažja od bencinske, funkcionalno pa primerljiva (seveda le za okol bajte).

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Jebeno je, ker moraš stalno kabel oz. podaljšek okol vlačit.

Poznam nekoga, ki na prikolici vleče s sabo agregat da lahko žaga drva z električno žago.
hysterical-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Imam jo že nekaj let in sem izredno zadovoljen z njo. Nobenih problemov z vžiganjem, nobenega ropota, nobenega bencina, nobenega servisiranja... Imam le 30m podaljška in dosežem vse okoli hiše. Cca 40 cm debela hruška je padla in bila razžagana v drva v dobri uri. Drugače pa z njo vsako leto razrežem nekaj metrov drv za kamin in dela b.p.
No, za kakšno profesionalno delo prav gotovo ni, za okoli hiše je pa več kot dovolj dobra.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Pri meni bi bila podobna uporaba, tako da sem že odločen.

Samo firme še ne vem. Lahko kdo kaj predlaga?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Moja je Alpina 1600 W, takrat pred leti je bila cena 19.900 sit kupljena v Merkurju. Mora pa imeti avtomatsko mazanje ketne. Oče ima Black&Decker staro 15 let pa tega nima in mi je prav zoprno, ker moraš stalno "pumpati".

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Elektricna motorka je tako kot dizel avtomobil,takoj potegne,med tem ko majo bencinska jajca turbo luknjo
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.784
6.768
113
pri taščici
Primerna, pazi samo da ne boš imel take izkušnje kot moj sosed s motorno "kitajsko" žago. Delala OK, samo rezala ni kljub novi ketni. pilil,pilil, pa mi je ni uspelo dobro nabrustit.(kljub temu da ni bila prva ketna ki sem jo brusil). Ker tudi priložena rezervna ketna ni rezala smo kupili novo ketno ("preverjenega porekla), ki pa je odrezala tako kot je treba, samo kaj ko pa smo ugotovili, da je motor prešvoh (manj kot 2 konja pa 40 meč). Ampak za rezat tja do debeline noge je bila pa OK.

Ima kakšna danes še "ročno" mazanje verige? Ne priporočam uporabe Verigola od Petrola.
Moja izkušnja z električno motorko na fušu sem jo imel za izdelavo "ostrešij" in je zelo priemrna. Vžge s pritiskom na gumb, kakšno motorko pa vlečeš kot bika iz štale pa še ne zlaufa.

Torej kupi nekaj preverjenega, ali pa kaj kitajskega v BH s petletno garancijo.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik dekca pravi:
Jebeno je, ker moraš stalno kabel oz. podaljšek okol vlačit.

Poznam nekoga, ki na prikolici vleče s sabo agregat da lahko žaga drva z električno žago.
hysterical-1.gif

Daj sliki to naslednjič prosim, malo za hec
hysterical-1.gif