no, in čemu se tako režiš? ker pri svojih 43 letih ne hodim enih tipov v kiklah občudovat v cerkev, ki poskušajo prodajat meglo in moralizirat? ti kar..Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
ja zakaj le? prvič je to podedovano iz prejšnje oblasti, (komunizma) ko so lahko imeli orožje le določeni sloji..dobro, zdej je to drugač, mamo pa še zmeraj jajca tisti,kismo imetniki orožij ..no, pa lahhko rečem, da lahko vsak kekec pride do orožnega lista danes, če kerga pozna..Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Malo družb (v Evropi) ima tako odklonilen odnos do orožja, kot je to pri nas.
pa nigel? kaj skoz nabijaš, da si vernik? uživaš v temu? ohladi se, pa še mossero zraven--ne vem, če je moderno , da zreli desci verjamejo v nekoga tam zgoraj ..vsaj jaz ne![]()
![]()
No, če si ti model za "zrelega desca", potem jaz to zagotovo nisem![]()
Citat:
biti konservativni kristjan je slabo in nevarno. tako kot biti konservativni musliman. ali kateri koli drug fanaticni vernik (tukaj je moja greska, fanaticni sem imel v editu, pa potem nisem kliknil, sem brskalnil dol zaprl) . najslabsa vrsta ljudi, ki jih vodi bog (imaginarna oseba, v katero verjamejo v njihovem zablodelem umu) in so v prepricanju, da so nad ostalimi in je samo njihova prav. ti ljudje so vsi potencialni morilci, teroristi, izdajalci. rak cloveske vrste.
Citat:
...ce teh hardcore vernikov ne jemljem resno...
Citat:
in se nekaj, nimam popolnoma nic proti osebi, ki v stiski moli k bogu, osebno se mi to zdi nekaj povsem naravnega (celo obstaja mehanizem, ki bi ga znal Jernej razlozit). imam pa proti katolibanom, skrajnim muslimanom, itd., itd. in njihovim idejam. btw, pa mogoce si spregledal, v svojih postih pisem o tistih, ki slepo sledijo svojim pastirjem, si mi quotal, lahko preberes.
Citat:
...samo delna strpnost (delna strpnost glede na celotno mnozico vernikov) , predvsem do tistih, ki v miru molijo zase in za druge , da jim je lazje v zivljenju. ti ne delajo nobene skode. (do teh sem strpen in me sploh ne motijo) ceprav koristi od molitve tud ne bo. do ostalih (ideoloskih) vernikov sem nestrpen.(in se tudi ne bom trudil bit, ker so/ste usekani, tako kot tale viking)
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:in ja, pravilno si prebral, govorim o izkoreninjenju RELIGIJE in NE VERE