Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

franz

Pripravnik
21. okt 2007
122
0
16

Norway's Prime Minister Jens Stoltenberg, left, embraces the leader of the Labour party's youth group Eskild Pedersen

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.788
935
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Malo družb (v Evropi) ima tako odklonilen odnos do orožja, kot je to pri nas.
ja zakaj le? prvič je to podedovano iz prejšnje oblasti, (komunizma) ko so lahko imeli orožje le določeni sloji..dobro, zdej je to drugač, mamo pa še zmeraj jajca tisti,kismo imetniki orožij ..no, pa lahhko rečem, da lahko vsak kekec pride do orožnega lista danes, če kerga pozna..
pa nigel? kaj skoz nabijaš, da si vernik? uživaš v temu? ohladi se, pa še mossero zraven--ne vem, če je moderno , da zreli desci verjamejo v nekoga tam zgoraj ..vsaj jaz ne
crazy1.gif
hysterical-1.gif

No, če si ti model za "zrelega desca", potem jaz to zagotovo nisem
evil.gif
no, in čemu se tako režiš? ker pri svojih 43 letih ne hodim enih tipov v kiklah občudovat v cerkev, ki poskušajo prodajat meglo in moralizirat? ti kar..

pa orožje-vem, kako je treba ravnati z njemu, ker vem..sem ga preveč pobiral iz tvojga okoliša l 90, da ga nebi vsega zapravili neki "domoljubi" za kozlat

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
Citat:

biti konservativni kristjan je slabo in nevarno. tako kot biti konservativni musliman. ali kateri koli drug fanaticni vernik (tukaj je moja greska, fanaticni sem imel v editu, pa potem nisem kliknil, sem brskalnil dol zaprl) . najslabsa vrsta ljudi, ki jih vodi bog (imaginarna oseba, v katero verjamejo v njihovem zablodelem umu) in so v prepricanju, da so nad ostalimi in je samo njihova prav. ti ljudje so vsi potencialni morilci, teroristi, izdajalci. rak cloveske vrste.

Citat:

...ce teh hardcore vernikov ne jemljem resno...

Citat:

in se nekaj, nimam popolnoma nic proti osebi, ki v stiski moli k bogu, osebno se mi to zdi nekaj povsem naravnega (celo obstaja mehanizem, ki bi ga znal Jernej razlozit). imam pa proti katolibanom, skrajnim muslimanom, itd., itd. in njihovim idejam. btw, pa mogoce si spregledal, v svojih postih pisem o tistih, ki slepo sledijo svojim pastirjem, si mi quotal, lahko preberes.

Citat:

...samo delna strpnost (delna strpnost glede na celotno mnozico vernikov) , predvsem do tistih, ki v miru molijo zase in za druge , da jim je lazje v zivljenju. ti ne delajo nobene skode. (do teh sem strpen in me sploh ne motijo) ceprav koristi od molitve tud ne bo. do ostalih (ideoloskih) vernikov sem nestrpen.(in se tudi ne bom trudil bit, ker so/ste usekani, tako kot tale viking)

zdaj, ali si funkcionalno nepismen, ali pa si ze rahlo nesramen in lazes.

in ja, govorim o izkoreninjenju RELIGIJE in NE VERE. menim da je religija kriva za najmanj 3/4 zla v zadnjih 2000 letih in za tem stojim 100%. ljudje, ki v glavi oz. iz neba slisijo glasove, po modernih standardih spadajo v psihiatricne ustanove oz. se morajo zdraviti.

btw, "Christianity is the most perverted system that ever shone on man" by Thomas Jefferson. toliko o tem NigelM.

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
V prihodnjih dneh bo na "njegovih" forumih zagotovo veselo. Organi pregona bodo zagotovo vse skupaj konkretno prevetrili.
zmaga.gif

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
The old saying; "if you want something done, then do it yourself" is as relevant now as it was then. More than one "chef" does not mean that you will do tasks twice as fast. In many cases; you could do it all yourself, it will just take a little more time. AND, without taking unacceptable risks. The conclusion is undeniable.

I believe this will be my last entry. It is now Fri July 22nd, 12.51.

Sincere regards,

Andrew Berwick
Justiciar Knight Commander
Knights Templar Europe
Knights Templar Norway

Poleg tega da je zdolgocasen in frustriran je tudi resnicno premaknjen
stupid-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mene bolj zanima kje je dobil policijsko unfiormo. Kako to, da je sploh prisel na otok? Ce ga je ze kdo peljal, se ni nikomur zdelo sumljivo, da je sam in do zob oborozen z orozjem,ki se ne uporablja pri navadnih policistih. Kako to, da v casu hitrih vozil, helikopterjev itd., so norveske posebne enote potrebovale debele pol ure oz po nekaterih podatkih je tip streljal ca 45min. Kako to, da so ga zajeli zivega, mu je zmanjkalo nabojev? Kako je uspel podstaviti tako veliko kolicino bomb, baje, da najbi na otoku bilo tudi eksplozibno sredstvo, ki pa ni eksplodiralo.

Pa zanimivo mi je na eni sliki, ki prikazuje poskodovano stavbo in stekla, je ena vrsta v dolocenem nadstropju s povsem neposkodovanimi stekli, me prav zanima zakaj so tam neprebojna stekla, drugje pa ne. Moja opazanja ter razmisljanje.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.808
6.568
113
Na otok je prišel s trajektom v belem kombiju (vidi se ga na slikah). Otok Utøya je od Osla oddaljen 34 minut vožnje. Ko so ga obkolili, se je sam predal. Eksploziv je bil očitno v kombiju. Udarni val je nepredvidljiv.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.102
6.290
113
blizu močvirne prestolnice
dinotti, bodi tiho, imaš toliko masla na glavi saj pretepaš ženske...., ostali ša kar nekaj pišete, tukaj je osel ubil 100 ljudi, kar je žalostno, dočim ko pa neki Pakistanci skoraj vsakodnevno pobijajo prav tako nedolžne, pa nimate jac da bi jih obtoževali. Ah seveda so tiste vere o kateri se ne sme govoriti!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ok, pride tip s trajektom, stekam, da se, se vedno mi ni jasno kje dobi uniformox sej to ni tako kot bi kupoval kruh. Ce grem dalje, pojdi na spletno stran guradian.co.uk, kjer prva slika prikazuje posnetek iz helikopterja, policijskega, kako tip strela nedolzne ljudi, kje je bil kaksen sniper ali pa nabadni policaj, da mu s pistolo pozene rafal v glavo, ce ga hoce zibega pa vsaj v noge, ne pa da tip operira po otoku kot da nic ni. Se vedno mi ni jasen odzivni cas specialne enote, s tem, da so priznali, da so imeli tezave pri pridobitvi colna, da so lahkp dosegli obalo otoka. Pa jebemu mate....., sej ste drzava obdana z jebenim morjem in poyem imajo tezavo s colnom za potrebe specialne enote. Standard drazve je morda res visok, mi je pa ta lezernost pri zasciti drzavljano nepojmljiva, tako varno se pocutijo, da jih je dogodek resnicno presenetil ter brgel iz tira. Sem preprican, da je policija bila obvescena pri prvem strelu, se posebej v casu, ko ima vsak mulo najmanjen telefon. Tukaj je veliko krivde na strani oblasti in njenih vej.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.808
6.568
113
Kako hitro prideš iz Škofje Loke do blejskega otoka? Približno enaka razdalja je.

Tik, tak, tik, tak, ...

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ne vem. Neprimerno hitreje, ce imam policijsko vozilo s sireno in helukopterji policije in vijske, ki si bili ze v zraku zaradi predhodnega bombnega napada.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.808
6.568
113
V dnevniku nič ne omenja sodelavcev, samo kako utrujen je bil ob prenašanju kilogramov in kilogramov gnojila.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.