Egipt Harmony Makadi Bay

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Citat:
Malo pazi, ker se je pri marsikaterem hotelu nemogoče kopati zaradi koral
Meni so pa ravno korale bile zakon. 30m pomola, do koralnega grebena tam pa takoj globoka voda, polno koral in ribe da samo gledaš. Kot, da bi plaval v tropskem akvariju, meni je bilo to noro.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Citat:
Malo pazi, ker se je pri marsikaterem hotelu nemogoče kopati zaradi koral
Meni so pa ravno korale bile zakon. 30m pomola, do koralnega grebena tam pa takoj globoka voda, polno koral in ribe da samo gledaš. Kot, da bi plaval v tropskem akvariju, meni je bilo to noro.
Saj ne rečem da to ni OK...samo naj se vsak odloči če mu to paše

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik nik123 pravi:
Pa pišuka, a sploh še kdo bere poste, a bi vsi sam šinfal, Napisal sem prijazno želodcu. Kulinarične presežke najboljše dobim doma in v domačih "oštarijah" in osmicah.
Hočem pač največ za svoj dnar (pogoje sem že itak prej napisal), a je to težko razumet?

A si potem lahko ti prebereš post, če si že tako nastrojen? Saj ti nisem pisal o kulinaričnih presežkih, ker tega v Egiptu ne boš doživel, pa četudi boš jurja plačal za teden dni. Za 400€ pa ti kar poskusi Egipt, sam verjetno se ti bo zamerilo in te več blizu ne bo...
rolleyes-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Citat:
A si potem lahko ti prebereš post, če si že tako nastrojen? Saj ti nisem pisal o kulinaričnih presežkih, ker tega v Egiptu ne boš doživel, pa četudi boš jurja plačal za teden dni. Za 400€ pa ti kar poskusi Egipt, sam verjetno se ti bo zamerilo in te več blizu ne bo...
S tem se pa ravno ne strinjam. Ne vem ali imaš ti tako visoke standarde glede prehrane, ali pač nisi bil v pravem hotelu.
ne-ne-1.gif

Sem bil 2x v Egiptu in moram reči da sem obakrat doživel kulinarične preseže. Res pa je, da nisem bil v hotelu za 400€
redface-1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
No pri nas je bilo takole, ob obali je bila ena "luknja"cca 20x30m globine 1,5m in si lahko komot plaval, ker ni bilo nikoli gužve. Na koncu pomola pa takoj globina ter vse polno neboječih rib. Metrski napoleoni, diskusi, plamenke, ki sem se jih raje izogibal prav tako mi barakude s svojimi zobmi niso vlivale preveč zaupanja in še polno drugih pisanih ribic. Jaz kar ne morem pozabit.
Sem pa govoril z dvema dekletoma nekaj hotelov stran, ki sta imeli 5* in sta rekli da je hotel super samo dostop do morja pa čisto nemogoč. Tako, da je dobro ob rezervaciji hotela preverit kako je z dostopom do morja.
1013749-IMG_0083.JPG

Priponke

• 1013749-IMG_0083.JPG
    1013749-IMG_0083.JPG
    62,4 KB · Ogledi: 204

nik123

Pripravnik
21. mar 2010
82
0
6
Glejte klukci, zoprn, sovražen.... se sploh ne sekiram, postavu sem konkretno vprašanje in pričakujem konkreten odgovor (če slučajno kdo ve), ne bi o kulinaričnih presežkih, kar se teh stvari tiče, sem v SLO veliko večino že probal, ampak še zmeri se podpišem pod Trzinko za žar (sej drugje ni slabo, ampak žmoht...), Sidro v Izoli za morsko.................. Bil sem tud letos v Tuniziji in Egiptu na 4**** in preæživel, zdej bi pa rad nekaj malega več. Žalibog, si lahko sekundarni dopust privoščim samo od sobote do sobote, zato pač iščem v "bližini" lokacijo, kjer največ dobim za svoj denar. Zato prosim samo pametne komentarje.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Matej, si bil v tem hotelu?

Najbrž si videl prav tega NAPOLEONA , ki vsak dan okrog 2eh popoldan priplava pod pomol tega hotela.

Vsekakor si bil v področju, ki se imenuje Nabq. Jeseni tam rado piha in je morje razburkano, vendar pa je vse tako, kot si opisal, zlasti kar se tiče življenja pod vodo, fenomenalno. Ta HOTEL ima 4 zvezdice, ne izgleda ravno najlepše,ima pa zelo dobro razmerje med ceno in tem kar za to dobiš. V zadnjih 6 letih sem bil v Egiptu v 8 hotelih, od 3 do 5 zvezdic in v nobenem ni tako, kot v hotelih po Evropi (no, v področju Far Garden je en hotel, ki ima 7 zvezdic): To je pač Egipt in kdor gre tja, da bo v oh in sploh hotelu in z namenom, da bo izživljal svoje gurmanske nagibe, naj si raje premisli, ker tega v hotelih tam ne bo dobil, kuharji uporabljajo drugačne začimbe in drugačen način priprave hrane. Pika!

V Egiptu se bodo najbolje počutili turisti, ki gredo tja se potapljat, snorklat ali pa na oglede tisočletja starih ostankov velikih civilizacij, v hotelu pa le potešijo lakoto in prespijo, da gredo naslednji dan spet novih dogodivščinam naproti. Tudi ne vidim razloga, zakaj bi šel v tujo deželo in tam bival v hotelu, kjer je vse tako kot "doma". A ni bistvo v tem, da spoznaš kaj novega, tudi nove okuse.

V prvih nekaj dopustih v Egiptu sem si ogledal skoraj vse znamenitosti, zadnja leta pa tam vsaj 6 ur na dan preživim v in pod vodo, kjer med prostim potapljanjem do kakih 10 metrov globine s kompaktnim fotoaparatom (brez ohišja) fotografiram in snemam podvodno življenje, ki je zlasti v področju Sharm el Sheikha (od Rad Muhammeda na jugu, pa do Nabq Baya na severu) izredno lepo in živo, saj je to eden najlepših in najlaže dostopnih koralnih grebenov na svetu (pa sem v zadnjih 15 letih prepotoval celo JV Azijo in del Karibov).

Zadnjič sem bi v Egiptu lani oktobra (čez par tednov grem spet) in zabeležil tudi tole:
in tole
in tole

Če pa koga zanima še kaj več, pa lahko najde tu:
FILMČKI

Nazadnje urejeno:

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
V Egiptu se bodo najbolje počutili turisti, ki gredo tja se potapljat, snorklat ali pa na oglede tisočletja starih ostankov velikih civilizacij, v hotelu pa le potešijo lakoto in prespijo, da gredo naslednji dan spet novih dogodivščinam naproti. Tudi ne vidim razloga, zakaj bi šel v tujo deželo in tam bival v hotelu, kjer je vse tako kot "doma". A ni bistvo v tem, da spoznaš kaj novega, tudi nove okuse.

Ravno to sem napisal na prejsnji strani in sem jih takoj slisal
jezen.gif

LP
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ja to je ta hotel! Je imel pa ta napoleon letos družbo še treh malo manjših. So mu letos eni angleški otroci tudi dali jajce in ga je samo ven pljunil. Izgleda, da ima zadosti jajc.

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Če dobro pogledaš ostale moje filmčke boš videl, da Napoleon jajce vzame, ga zdrobi, izpljune in nato ujame in poje le rumenjak, beljak pa pojedo ostale ribice. Tudi lani so bili tam občasno dva ali trije Napoleoni, dva manjša, največji pa je imel preko metra (sem odštel 33%, kolikor voda poveča:) )

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
Jaz sem bila v Hauzi lani, pa sem se vrnila precej razocarana, tako da sem letos iskala hotel visje kategorije in po moznosti juzneje - po nasvetu Primusa
smile-1.gif

Letos sem bila v Melia Sharm Resortu - zgolj za info: slednji ima 5*, Hauza 4*+; cena MS je za september in oktober 730 eur, za H 700. Ce imas res namen pocivat in popolnoma odklopit, zelo priporocam, saj je hotel nov, nas je bilo cca 100 v celem kompleksu, tako da je bil mir, nihce ne tezi za masaze, izlete, jahanje kamel itd; kelnarji super ustrezljivi in resnicno prijazni (v Hauzi lani bi jih polovico najraje sunila v rit!), hrana sicer nic pretresljivega, a so nekajkrat imeli prav super jedi na meniju
smile-1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik nik123 pravi:
Ali pa Hotel Sea Star Beau Rivage. Med temi tremi se odločam, šel bi pa 16.10.

za tegale tudi jaz premišljujem, tehtam pa še med Albatrosem.

Ni mi pa čisto jasno, ali je sigurno samo v tistih hotelih v katerih piše Dress Code, pri ostalih pa tega pravila nimajo.

torek

Pripravnik
28. okt 2007
269
0
16
malo za šalo, malo zares:

Pismo ...... turistični agenciji (resnično)

Sem jebeni potnik iz ove destinacije matr vam turistično........gospa šefica za egipt, sorry šarm el šejk hvala za tak dopust,

1. adria zamujala na brniku skor 3 ure, baje smo čakal važga vodiča ker je mel izpit na faxsu, matr vam študentsko

2.v avionu ni piva mrzuga, jebe jih baje hladilnik...

3. stevardesa neprijazna, sem čaku na wiski 45 min., baje zarad turbolence, boli me za to pa naj tablet uzame al pa doma
ustane...nešolana

4. v šarmu vroče ko svina, to ni men na šalterju noben reku, matr vam nešolano,

5. hotel oz. meven pik jajca bi reku lahko temu, recepcija mrzla od klime da je žena prec vzela coldrex (upam da veste kaj je to , matr vam nešolano), pol mi je v recepciji en črn v smešni uniformi hotu spizdit vse kufre, matr vam arabsko. Sem ga prec prtegnu ko vola, mene nebojo jebale kamele.

6. sobo smo čakal 3 ure, ker so popravljal wc, ker so ga eni angleži demuleral, jebem jim kralico neutesanci pegasti

7.spal smo slabo ker je žena skoz kašlala zarad jebene klime u sob, pol sem jo ugasnu pa smo se zbudl vsi zabuhli ker je blo 42c v sob, matr vam klimaško.

8. sem šou v recepcijo in jim jebu arafata, pa so mi pol ponujal neke suite, boli me za slašice ker jih ne jem...

9. zajtk u kurcu ene baklave ne znajo narest, kava za prašiče, vodo sam za drisko poplahnt,....

10. bazen u kurcu totalno, nepravilne oblike neveš kje bi šou sploh not v vodo, povhn klora, sem mel usta ko malancani zvečer, žene nebi umenju ker ni šla iz sobe 2 dni zarad kože razžrte, matr vam klorerano

11. na bazenu je skoz en zanam hodu z brisačam, pol smo se mal stepl pa je nehu, matr vam žeparsko al kaj je že bil on....

12. plažo smo najdl po 3. dneh, a neznate dat kakšno mapo zraven vuherja, ker jest se nebom jebu dol z arafati k neznajo nč jezikov
svetovnih, matr vam nešolano

13. vodiča nismo vidl 2 dni, baje je ene pičke lovil, matr vam kurbersko

14. uturavate izlete po vroči mivki, da sem fasu opekline na potplatih, ker je jebena žena pozabla papuče u fužinah u lubljan, še
premal jo je klor zjebu, matr ji pozablivo

15. potaplu sem se na koralah in urezu u roko, a nezna noben povedat,da so ostre ko svina, una na šalterju jih bo še dubla po
pički, loh ga tud faše......

16. na večerji smo se skor zastrupl, žena pa zadavla z nekimi škampi al kva je to ,a neznajo povedat prej, da se je samo repke ne pa celo žvau.

17. zadn dan sem zvedu da smo mel olinkluziv, hvala , smo pa pijačo kupval u trgovin hotelski, draga ko svina, sploh wiski,

18. avion za dam spet zamudu ko svina, baje zarad vremena nad grčijo, [censored] pilotova a nezna ukol grčije do nas, matr vam nešolano, sam stevardese bi nažigal.......

19.u avion ista štala spet topu pir, grde stevardese, wiski zmankal,matr vam pijano.....

pero zahouvič

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
V nedeljo sem se vrnila iz Hurgade in moram rečt, da sem totalno navdušena. Bila sem v OLD PALACE HOTEL in je enkraten hotel. Plaža sanjska, bazen super, sobe čiste, hrana sicer skoz ista - a to je tko povsod..
grin1.gif

Drgač pa super.

Sem si šla ogledat hotel TIA resort hotels in je katastrofa. Ljudi preveč, vse umazano, za hrano čakaš v vrsti. Adijo. Folk pali na to, da je tam ogromno bazenov. Ne morš verjet.

Ogledala sem si tud hotel ROMANCE, ki je čisto nov. 5 zvezdic (ampak res 5 zvezdic - nč 3...al pa 4). Hotel neverjetn za parček. Vse v belem usnju, spedenan...lepo k pr norcih. Na plaži so take postelje, okrog postelj pa zavese (kao romantika), lahko imaš ležalnike.. Vse v belem. Bazen imajo na strehi, plaža je huda, razgled svetovn.

Šli smo na otok Gifton
srce-1.gif
Adijo. Sanjska plaža...bela mivka...

Več drugič, ko uredim slikce
grin1.gif

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
@maxi25
Hitro slikce!

A mi lahk kdo svetuje kater hotel naj se vzame v Hurgadi (zaradi obiska Doline Kraljev), da ima dobro izhodisce za snorklat?

LP

Nazadnje urejeno:

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
sej ti je Maxi ravnokar 2 dobra predlagala
smile-1.gif
o snorklanju bo pa najbrz vec vedel povedat Primus.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Hotelov je polno, me zanima kateri imajo dobro izhodisce za snorklat. Da se iz hotela sprehodim preko plaze do pomola in sem ze na koralnem grebenu. Maxi25 je predlagala dva hotela ni pa nic povedala kako imajo dostop do koralnega grebena.

LP

Nazadnje urejeno:

Ira

Pripravnik
30. jul 2010
112
0
16
v hurgadi ni koralnega grebena, kot ga vidis v sharmu, so pa korale. drugace je pa najbolj fajn pogledat kaksen google earth, se lepo vidijo lokacije hotelov - se prej pa preveri pri agencijah, kaj ponujajo in kaj ti cenovno recimo da ustreza. maxi se bo pa ziher tudi javila z informacijami
smile-1.gif

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Hurgade žal ne poznam tako dobro kot Sharma, vendar pa tam, tako kot pravi Ira, res nikjer nisem videl koralnega grebena v obliki stene. Severno, par kilometrov od Hurgade in Daharja ter južno, kakih 5 km od Hurgade (pri hotelu Aqua Blue in Albatros) so pa hoteli na takih krajih, da lahko snorklaš kar na hotelski plaži. Dno se zelo počasi spušča v globino in je pokrito z mivko, vmes pa so koralni vrtovi, kjer je polno barvitih koral, ribic, včasih pa tudi kakih večjih živali, kot so hobotnice in skati

Če si lahko privoščiš pojdi v kak hotel v El Guni, ki je nekaj 10 km severno od Hurgade in kjer so tudi zelo lepi koralni vrtovi. Si pa lahko tudi iz Hurgade (najbolje pri lokalnih agencijah) za majhen denar organiziraš izlet na bližnje otoke, kjer pa je pod vodo že kar lepo.

Vsekakor pa je za to, kar si želiš ti: hotel, plaža, pomol, koralni greben; Sharm pravi kraj in najboljši kraji tam so (od juga proti severu): Ras um el Sid, Far Garden (tja grem naslednji teden), Ras Naasrani, Sharks Bay in tudi Nabq.

V vsakem primeru pa preden rezerviraš in plačaš, dobro preveri na kakšnem kraju leži hotel. Trip Advisor je kar primeren vir podatkov.