eco, bio teroristi so se zastrupili

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Ej vcasih si bil bolj ekzakten oz si bil pristas argumentacije in ne predvidevanj. En prispevek pred tvojim je Utisevalec sam napisal, da je gledal staro prilogo (in to prejšnjega zakona - ki ga je nadomestil novi), ti pa kot glavni argument, da linka veljavno zakonodajo.
Ma če sva že pri tem...
Pisal sem s telefona in utiševalčevga sporočila na naslednji strani nisem še videl

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ko imaš opravka z živim svetom in imaš odprte oči, lahko verjameš marsikaj. Ali pa tudi ne. Jaz sem pač izbral ,da verjamem
evil.gif

(ampak tudi v svetu vere so pravila ...)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
V bistvu sploh ne vem kaj naj bi falil razen tega da sem citiral staro prilogo ki ni usklajena z EU,ampak če bi se potrudil pa pogledal bi videl da notri piše vse enako razen manjka del da ti in tvoji (policija) ne dobite avtomatično papirjev na mizo. Kar sicer ne pomeni da to ni res, ampak glej se je o tem debatiralo in sem napisal da sem citiral napačno (staro) prilogo in iz nje vzel ter za sveto razglasil neko neresnično dejstvo. Ni prvič, ne bo zadnjič, lahko me daš pa na ignore pa ti ne bo treba več prenašat mojih besedil.

Kar se tiče ostalih dejstev ki so pomembna za to debato pa vztrajam pri svojem oz. sem povedal svoje mnenje na začetku teme ki mislim da je pravilno. Samsvoj tudi zagovarja neka svoja stališča pa se ve zakaj (iz tem ki smo jih včasih že imeli na temo konoplje in "zdravilstva"). Kolikor se spomnem pri jest5 se mi zdi da sva pri ganji na čisto različnih bregovih tako da v tej debati daleč od tega da bi se razumela.

Lahko pa še ti poveš svoje izkušnje oz. kako in kdo obravnava nasad industrijske konoplje za katero se izkaže da ima preveč THCja. Z veseljem bom poslušal pravno razlago uradne osebe kako zgleda operativni postopek!
zmaga.gif

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.456
2.176
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Jedli konopljine piškotke, zlezli na kozolec in pristali v bolnišnici

“Bilo je kot v filmu”

Kmetijska svetovalka Maja Klemen Cokan je za Dnevnik spregovorila o grozljivi izkušnji. »To je bila za vse nas velika izkušnja, ki se je na srečo končala brez trajnejših posledic. Predavatelj nam je skuhal konopljin čaj, s sabo pa je prinesel še škatlo piškotov. Bili so zelo okusni, masleni. Bili smo prepričani, da je v njih samo industrijska konoplja. Čez približno pol ure pa smo občutili, da se z nami nekaj dogaja. Vsi smo se na ves glas smejali. Razvezali so se nam jeziki, misli pa so šle po svoje. Nekateri so smrčali, drugi so rigali, spet tretji so kot izgubljeni tavali naokoli. Bilo je kot v filmu. Še sreča, da nas ni nihče posnel. Kako bi se smejali ljudje, če bi videli naše obraze, in slišali, kaj vse smo govorili. Groza! Potem so prišli gasilci in policisti. Sprva sem se upirala in sem rekla, da ne grem na odvzem krvi, potem pa sem se seveda uklonila in naredila to, kar je bilo treba. Upam, da se bodo ljudje iz naše izkušnje nekaj naučili in da ne bodo naivni, tako kot smo bili mi,« je povedala Klemen-Cokanova.

Pi.zda enkrat v življenju so se ga mal zadel in se sprostil, zdaj pa taka drama iz tega.

Vi znalci pred mano imate pa tud očitno preveč časa, če ste iz te bedarije spet napletl 4 strani kreganja.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
voooha prjatu; kaj naj bi pomenilo tole?
Citat:
Samsvoj tudi zagovarja neka svoja stališča pa se ve zakaj (iz tem ki smo jih včasih že imeli na temo konoplje in "zdravilstva").

Karkoli si jaz že mislim o konoplji, nima nobene veze s tole debato. Čakam na pojasnilo ....
Tisi v celi debati namigoval na to, da se pridelovalca, ki preseže 0,2 obravnava kot kriminalca (tako sem jaz razumel, če se moti, se opravičujem). Temu ni tako oz. ne bi smelo biti tako (in ne bo v končni fazi). Pa potem kaj je v kukijih in od kod pa razlike med konopljami pa ....
Kakorkoli že, ne morem se upreti vtisu, da hočeš pokazat da imaš najdaljšega. Meni je čisto prav, da imaš dolgega, ampak zaradi mimoidočih pa pač postavljam zadeve na njihovo mesto ...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Človek ki pač misli da konoplja zdravi vse po vrsti oz. pomaga pri skoraj vsem je ravno toliko relevanten v tej debati kot človek ki pravi da je konoplja dobra samo za zadevat.

Moja dejstva relevantna v tej debati:
1. sem napisal da tehnično se je možno zadevat z navadno industrijsko konopljo, s starimi sortami (ki jih še vedno na črno goji precej osebkov v RS) pa sploh
2. da je v cookijih koncentrat THCja pridobljen z vezavo THCja na maščobo kar pomeni da so lahko koncentracije THCja precej višje od tistih v "špinelu" (ali pa v čaju iz industrijske konoplje če želiš)
3. iz 1. in 2 se da sklepat da MOGOČE "predavatelj" ni imel slabih namenov ampak je samo uporabil "napačno" metodo na legalni rastlini zaradi katere se je potem starina zadela

Točka 3. vsebuje besedo mogoče (je možno), dalje sem napisal da so že v nedeljo objavili da so se zastupili z "indijsko" konopljo kar nisem zanikal, sem pa napisal da ni možno z gotovostjo potrdit za katero vrsto konoplje je šlo ker je edina možna analiza DNK primerjava iz vzorca iz stvari ki je povzročil zastupitev. Seveda je možno da je v točki 3. predavatelj dejansko zavestno uporabil "neko drugo" konopljo in to tudi priznal. Ni pa nikjer pisalo kako je zdravnik lahko potrdil da je šlo za zastrupitve z tisto drugo konopljo.

... od kje je prišlo v debato pomembno dejstvo kaj se zgodi z legalnimi pridelovalci če pridelajo nelegalen pridelek ne vem, ampak stvar je pač kompleksna kar si tudi ti sam priznal in ni nujno da jo odneseš ok (ker koneckoncev kaj je lažje kot v polje industrijske konoplje skrit še par sadik tiste druge?!). Bomo počakal apollota da razjasni kako zgleda tole.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Jaz o industrijski konoplji pojma nimam. Nikoli nisem mel sluzbeno opravka z njo. je pa tako, da ce nek urad (sklepam da kak del kmetijskega ministrstva) ugotovi, da je vsebnost THC visja od dovoljene, gre za pridelek, ki ni vec industrijska konoplja. In vsi drzavni organi so po ZKP dolzni policijo obvestiti o vsakem sumu KD. Realno pa ce se ugotovi, da gre za vrsto, ki se uporablja v industrijske namene ampak je presegla dovoljene vrednosti, je na policiji da ugotovi namen vzgoje. Sej lahko da se je pac ponesrecilo in je vsebnost THC previsoka. Ampak tezko bos preganjal kmetovalca za "pridelavo prepovedane droge" ker ze vsak osnovnosolec ve, da ce hoces met pravo robo pac posadis pravo robo - ne pa da bi se zafrkaval z industrijsko konopljo in upal da bo malo vec THC "not".

Pa utisevalec - debate sploh nisem podrobno spremljal - na blef sem udaril in po 1 strani prispevkov ti ugotovis da si nek star zakon gledal =)

Pa eno stvar je IMHO treba locit - eno so pridelki iz konoplje (ki jih v sloveniji lahko prosto kupis), drugo pa razna hasiseva olja (ki naj bi zdravila raka in podobne nebuloze) ki so pac prepovedana droga.

Ker ce bi zakonodajo striktno izvajali bi prihajalo do konkretnih absurdov - 5 alterjevcev se dobi in si zvecer na terasi prizgejo en joint, ki ga je prinesel utisevalec. In lepo jest5, Apollo8, alkoholik, SamSvoj in Utisevalec pohajo.... Mimo prideta policista mirko in marko in joint vzameta alkoholiku ki ravno hotel potegnit drugi dim. In Mirko vprasa: ja fantje od koga pa je to? Vzorni drzavljan alkoholik rece: malo pohamo...je utisevalec zrihtal robo.... in policist Marko Utisevalcu odvzame prostost saj je osumljen kaznivega dejanja omogocanja uzivanja prepovedanih drog.

Situacija je povsem realna...itak ponavadi en v druzbi zrihta robo in ce policist vzamejo joint obicajno prekrsek obesijo tistemu, ki ga je imel v roki ko so prisli. Ampak nasa zakonodaja zna bit precej divja ce se jo zacne striktno izvajat.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Človek ki pač misli da konoplja zdravi vse po vrsti oz. pomaga pri skoraj vsem je ravno toliko relevanten v tej debati kot človek ki pravi da je konoplja dobra samo za zadevat.

Moja dejstva relevantna v tej debati:
1. sem napisal da tehnično se je možno zadevat z navadno industrijsko konopljo, s starimi sortami (ki jih še vedno na črno goji precej osebkov v RS) pa sploh
2. da je v cookijih koncentrat THCja pridobljen z vezavo THCja na maščobo kar pomeni da so lahko koncentracije THCja precej višje od tistih v "špinelu" (ali pa v čaju iz industrijske konoplje če želiš)
3. iz 1. in 2 se da sklepat da MOGOČE "predavatelj" ni imel slabih namenov ampak je samo uporabil "napačno" metodo na legalni rastlini zaradi katere se je potem starina zadela

Točka 3. vsebuje besedo mogoče (je možno), dalje sem napisal da so že v nedeljo objavili da so se zastupili z "indijsko" konopljo kar nisem zanikal, sem pa napisal da ni možno z gotovostjo potrdit za katero vrsto konoplje je šlo ker je edina možna analiza DNK primerjava iz vzorca iz stvari ki je povzročil zastupitev. Seveda je možno da je v točki 3. predavatelj dejansko zavestno uporabil "neko drugo" konopljo in to tudi priznal. Ni pa nikjer pisalo kako je zdravnik lahko potrdil da je šlo za zastrupitve z tisto drugo konopljo.

... od kje je prišlo v debato pomembno dejstvo kaj se zgodi z legalnimi pridelovalci če pridelajo nelegalen pridelek ne vem, ampak stvar je pač kompleksna kar si tudi ti sam priznal in ni nujno da jo odneseš ok (ker koneckoncev kaj je lažje kot v polje industrijske konoplje skrit še par sadik tiste druge?!). Bomo počakal apollota da razjasni kako zgleda tole.
Kar sem bral o industrijski konoplji, dvomim da se je z njo moc zadeti. Kar se tice izjave zdravnika - pomoje so enostavno postavili trditev da ni bila industrijska na podlagi rezultatov analize krvi - ker so nasli THC (v konkretni kolicini). Ker tudi (cist logicno sklepanje) ce bi ti iz industrijske izlocal THC bi, zaradi izjemno nizke vsebnosti THC, porabil enormne kolicine pridelka napram eni obicajni prepovedani sorti. Ni smiselno no.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
5 alterjevcev se dobi in si zvecer na terasi prizgejo en joint, ki ga je prinesel utisevalec. In lepo jest5, Apollo8, alkoholik, SamSvoj in Utisevalec pohajo....
Ni res! Jaz bi pil pir
evil.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ok da končamo brezplodno debato, ti in samsvoj sta prepričana da so se ljudje zadeli z "indijsko" konopljo oz. jih je nekdo namerno ali nenamerno zastrupil z njo. Sam pa dopuščam opcijo da je šlo dejansko za uporabo industrijske konoplje.

Sicer pa konec poletja ko bo samsvoj požel svoj pridelek lahko pridemo do njega pa vidimo ali se da zadet z njo ali ne. Ne vem ali je tehnično tole prekršek ali ne?
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.005
10.535
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ok da končamo brezplodno debato, ti in samsvoj sta prepričana da so se ljudje zadeli z "indijsko" konopljo oz. jih je nekdo namerno ali nenamerno zastrupil z njo. Sam pa dopuščam opcijo da je šlo dejansko za uporabo industrijske konoplje.

Sicer pa konec poletja ko bo samsvoj požel svoj pridelek lahko pridemo do njega pa vidimo ali se da zadet z njo ali ne. Ne vem ali je tehnično tole prekršek ali ne?
grin1.gif

Dopuscas moznost da gre za ind.konopljo v tem primeru? Potem pa ravno ne ves kaj prevec o zadevi. Z ind. se ni moc zadeti.

Sicer pa kaj je tu slabega?

http://svet24.si/clanek/novice...primer-kolorado

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Seveda se lahko zadanes. Le potrebne količine so veliko večje-se pravi ni glih praktično.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Brezalkoholni sokovi so nekoč dopuščali nek delež alkohola (mislim, da celo 0,5%). Ne vem, kaki so pravilniki danes. Nisem slišal, da bi se kak otrok napil v stari Jugi na šolskem izletu, ko spil veliko dozo teh sokov.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Jih je spil v kratkem času 5+ litrov(ekvivalenca 0,5l laškemu)
confused-1.gif

Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Teoreticno ja, prakticno pac ne.
Tudi praktično, samo ni smiselno
grin1.gif
(kdo bo pa kadil 20+ džol, ali delal ekstrakt iz 20-30x večje količine trave)

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Hotel sem nakazati, da pač ne moreš skozi organizem spraviti toliko materiala z razredčeno aktivno snovjo. Zato verjamem, da se tudi s keksi iz industrijske konoplje ljudje ne bi zadeli.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Seveda lahko, tako da izkoristiš naravo THCja ki NI topen v vodo je pa topen v maščobah (in recimo alkoholu). Tako se da narediti esktakt ki je 100-1000x močnejši od originalnega deleža (po masi) THCja v osnovni rastlini.

Po tej metodi recimo bi dobil paket masla iz 10h jointov (pa ta metoda je slaba ker prej ne izločoš klorofila in ostalih rastlinskih arom in barvil in ima maslo okus in barvo po "zelenju"). Če bi kdaj pekel piškote (navadne) bi vedel da gre masla v piškote (lahko) kar precej, torej brez problemov dvigneš THC do nivoja da zadane.

Druga opcija je ekstrakcija THCja z alkoholom s čimer lahko tudi doma dobiš relativno čist THC.

Skratka teoretično in praktično se je možno zadevat z vsako stvarjo ki vsebuje vsaj malo THCja ker je izolacija THCja zaradi narave te snovi dokaj enostavna. Je pa apollo napisal da v sloveniji to nima smisla ker dobiš žbe za vsakim vogalom po relativno nizki ceni in ne vem zakaj bi se toliko trudil. Ne pomeni pa da ni možno da je nekdo ki goji industrijsko konopljo z neta pobral recept za "cookije" in tako nevede potenciral THC.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Sem rekel, da ne bom več, ampak ne gre ...

Teoretično bi to kar razlagaš šlo, tega ne zanika noben. Ampak bi tisti,ki bi to delal, to počel namenoma in z določenim ciljem. To pomeni, da bi moral v času cvetenja nabirat cvetove ind. konoplje, po možnosti samo ženske, jih posušit in spravit že lani (ali pa če je letos zelo zgodaj sejal ...) in jih potem še ekstrahirat. Kukije iz ganđe se ne dela tako (vsaj običajo ne) in ti to odlično veš.
Ko v trgovini kupiš (ali dobiš kje drugje pri normalnih ljudeh, ne kriminalcih) piškote iz konoplje, so ti narejeni iz moke industrijske konoplje. Moko dobijo ali z mletjem celih zrn (večinoma ne) ali z mletjem pogač po stiskanju olja. Ne ena ne druga varianta nista ravno cvet okusa, zato se te moke da v mešanico bolj malo. In to je piškotek iz konplje.
To kar ti vlečeš že par strani je ...fatazija. Možno ampak .....