eco, bio teroristi so se zastrupili

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Ja tu imaš prav, kar rade volje priznam. Gledal sem staro prilogo (k prejšnjemu zakonu), nova pa sploh ni označena kot priloga 1 zato zmešnjava.

Vsekakor pa potem dalje postopke ureja tale člen:
Citat:

Če se z analizo ugotovi, da vsebnost THC presega 0,2 %, se s pridelkom ravna v skladu s predpisi, ki urejajo proizvodnjo in promet s prepovedanimi drogami.

.. sedaj če se ti da gledat zakone in pravilnike o prometu z prepovedanimi drogami lahko iščeš kaj tam piše in kdo ima ter kakšne ima pristojnosti.

Alko ti dobiš pa en pir vsakič ko se bom zmotil v googlanju, samo moraš dokazat ne pa kar pavšalno obsojat nekoga da nima pojma.

BTW, SLS je v zadnji volilni kampaniji (kjer so popušili) kmetom delil zavojčke industrijske konoplje. Domnevam da tole ni v skladu z nobeno zakonodajo!
evil.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
kaj te je pa zdaj zbodlo?
Simpl. Utiševalc linka dejansko veljavno zakonodajo. Mrbit si kaj po svoje razlaga, kaj od linkanega se v realnosti ne izvaja, ampak tako je.
Ti pa znaš samo pluvati, ker ti osebek ni všeč. Tako kot apolotu, je tudi tebi verjetno nekoč pokazal, kako nimaš pojma in še vedno vlečeš zamero
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
nič ne pluvam ... dejansko pa mi ni všeč pametovanje s pomočjo gugla... sploh ko se začne "prepucavanje" med nekom ki dejansko vidi zadevo in gugl mojstrom...

ne vlečem nobene zamere, zaradi mene če vam je všeč linkanje podatkov z gugla (pa kaj potem če se v realnosti ne izvajajo, so razloženi malo po svoje... važno da se z gugla prilima nekaj a ne) pa naj vam bo.

utiševalec, ne pijem piva;) hvala vseeno.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Mene bolj zanima, kaj bo povedala stran, ki zagovarja legalizacijo marihuane in THC kot zdravilo za (skoraj) vse tegobe tega sveta.
Čeprav, za vsako veselico tudi ne poročajo, da so se zastrupili z alkoholom, čeprav so se smejali, tepli, itd... Dogodek je medijsko napihnjen in bo lahko povzročil neko škodo industrijski konoplji.

O industrijski konoplji: škoda da ima problematično "sorodstvo" in lahko pride do komplikacij pri pridelavi. Spomnim se, ko se je stvar pred precej leti (vendar že v samostojni Sloveniji) začela popularizirat, da je nastal primer, kjer je kmet dobil sredstva od kmetijskega ministrstva za uvedbo nove kulture industrijske konoplje, ministrstvo za zdravje pa mu je dalo nasad požeti in uničiti, ker takrat vsa zakonodaja pri nas še ni bila pripravljena. Mislim, da v tistem primeru sploh niso merili prevelike prisotnosti THC, temveč preprosto po nekem zakonu pridelava rastlin iz te družine pri nas ni bila dovoljena. Vsaj poročali so nekako tako...
Kje pa so nekoč pridelovali konopljo za vrvi? Verjetno se je to pridelovalo in izdelovalo pri nas.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Čeprav, za vsako veselico tudi ne poročajo, da so se zastrupili z alkoholom, čeprav so se smejali, tepli, itd... Dogodek je medijsko napihnjen in bo lahko povzročil neko škodo industrijski konoplji.
Ja samo v tem primeru je zelo pomembna razlika.
Na veselici se osebek namerno napije. V tem primeru pa je bila droga podtaknjena(btw, to je kaznivo dejanje).
Kot da bi na xyz predavanju folk pil coca-colo, notri pa bi nekdo namešal vodko in jih napili.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
pepe včasih smo konopoljo pridelovali tudi kot krmno rastlino (pa kolikor vem krave niso bile nič kaj bolj nasmejan;))...
morda, teorija zarote, je možno, da so bili podtaknjeni kukiji z namenom, da se poaže "kako nevarna" je konoplja... ker trenutno je zelo zelo popularna... rožca za vse tegobe in proboleme...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

Na veselici se osebek namerno napije. V tem primeru pa je bila droga podtaknjena(btw, to je kaznivo dejanje).
Kot da bi na xyz predavanju folk pil coca-colo, notri pa bi nekdo namešal vodko in jih napili.

Pa se ve po kakšni metodi so ugotovili da gre za indico? Ker kolikor vem se razen po genetski metodi ne da 100% razlikovat vrste in nekako dvomim da so čez vikend uspeli izolirat DNK in naredti analize!

Sicer na najdem podatka po letinah ampak vidim da imajo določene vrste pri nas pri določenih pridelovalcih tudi blizu 0.2%, tako da uradno to ni (nelegana) droga grem pa stavit da če daš vršičke v maslo in narediš cookije bo zadelo.

Alko, stara "jugo" konoplja (ki je bila ena pomembnejših rastlin za industrijsko predelavo takoj po 2 s.v. v jugoslaviji) je vsebovala po nekaterih podatkih tudi do 2-3% THCja, torej nekako 10x več kot je dovoljena meja danes. Če se s tistim krmi krave za molžo zna bit tudi sir zabaven, pa tudi meso ni nedolžno ker se THC veže na maščobne ceice!
evil.gif

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Ajej no ...

Razlika med indico in sativo je že v morfologiji. Res pa je, da imata obe vsebnost THC lahko čez mejo, s tem, da se za industrijsko uporablja izključno sativa.
Ne vem kje si ti gledal podatke, ampak kolega pravi, da se vrednosti analiz pri nas gibljejo okrog 0,1, večinoma manj, 0,2 se pa praktično niti približajo ne. V Eu pa je slika malenkost drugačna, predvsem tam kjer imajo bolj izraziito celinsko podnebje z visokimi temperaturami preko poletja in uporabljajo severnjaške sorte.
In edina razlika (kar se zakonodaje tiče) med industrijsko in prepovedano drogo je 0,2 % THC. Če so v urinu žrtev namerili nenormalno visoke vrednosti THC, to definitivno ni prišlo iz industrijske, pa če cvetje še tako namakaš v maslo ali pa kam drugam. Lahko bi sicer koncentriral THC, ampak je ekonomičnost hudo vprašljiva. Zato pa je meja tam kjer je ...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:

ma veliko veselicah dobiljo ljudje podtaknjeno drogo. tisti ghb al kaj je že... pa se o tem nič kaj ne piše.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Tule imaš novico za lani (2014). Vidi se pač da deleži nihajo s tem da lani kot ti piše v novici razmere za rast niso bile najboljše kar je tudi posledično pomenilo nižjo splošno stopnjo THCja.

Sam s teh podatkov lahko potegnem to da se pač da dobiti na trgu konopljo ki ima 0.2%. O tem kako "oplemeniti" THC sem pa tudi napisal. Analiza urina in krvi ti ne pove nič od kje je THC prišel, če poješ 1g indijske konoplje (THC recimo 5%) ali pa 25g navadne konoplje (THC 0.2%) boš enako zadet oz. bo delež THCja v telesu enak.

Morfološke razlike v cookijih pa se strinjamo da ne moreš naredit? Tudi če bi imel rastlino pred sabo (najbrž posušeno) 100% dokaza da gre za eno ali drugo vrsto ni.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
pepe včasih smo konopoljo pridelovali tudi kot krmno rastlino (pa kolikor vem krave niso bile nič kaj bolj nasmejan;))...
morda, teorija zarote, je možno, da so bili podtaknjeni kukiji z namenom, da se poaže "kako nevarna" je konoplja... ker trenutno je zelo zelo popularna... rožca za vse tegobe in proboleme...
mogoče ker ima krava 500 kil... aja pa zato, ker thc je topen v maščobah in če poješ rastlino ne bo preveč učinka. pri kajenju gre po drugih poteh v telo.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:

ma veliko veselicah dobiljo ljudje podtaknjeno drogo. tisti ghb al kaj je že... pa se o tem nič kaj ne piše.
Ja, po večini rave partiji, kjer je itak 90% napitih in zadetih
wink-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

wink-1.gif
zato te to kaj bolj sprejemljivo?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.959
-8.674
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:

wink-1.gif
zato te to kaj bolj sprejemljivo?
Podtikanje ni sprejmljivo. Ampak point je, da se ga gre folk tja zadet in feštat. Na predavanje pa ne greš glih s takim namenom, tako da situacija ni ravno primerljiva

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
No ja, to je tako kot če bi šel na kulinaričen tečaj pa bi ti tam dali rumovo pecivo od katerega bi se napil! Nisi ravno pričakoval ampak posumil bi pa lahko!
grims-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
vseeno se to ne dogaja samo na takih veselicah in vseeno se ne gredo na te veselice vsi zadevat. torej je tvoje bistvo povsem zgrešeno.
če pa je feštanje pravzaprav uživanje v neki stvari potem so na tej delavnici tudi feštali - uživali so v druženju, pridobivanju novih znanj... pa jim je nekdo to feštanje dodatno "obogatil"

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Mater si tečn. Govoril si o razlikah pri konoplji, ne o kukijih.

in podatki v tabeli kažejo točno tako sliko kot sem povedal. Niti blizu niso 0,2. Seveda se da dobit industrijsko, ki je v bližini 0,2. Noben pameten je ne bo šel sejat. In enaka slika je tudi v "ugodnejših" letih.

Pa še enkrat; meja je 0,2 % v posušeni rastlini. Za pametne je to dovolj, kaj boš zdaj privlekel bo pa zanimivo videt
aplauz.gif

Zdaj, vsi ki delamo s konopljo (tako ali drugače) se strinjamo, da po piškotih iz industrijske konoplje ne plezamo po kozolcih in počnemo neumnosti. Ti pa se s tem očitno ne strinjaš. Zanimivo bo videti kaj bo pokazala preiskava ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ja tu imaš prav, kar rade volje priznam. Gledal sem staro prilogo (k prejšnjemu zakonu), nova pa sploh ni označena kot priloga 1 zato zmešnjava.

.. sedaj če se ti da gledat zakone in pravilnike o prometu z prepovedanimi drogami lahko iščeš kaj tam piše in kdo ima ter kakšne ima pristojnosti.

Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
kaj te je pa zdaj zbodlo?
Simpl. Utiševalc linka dejansko veljavno zakonodajo. Mrbit si kaj po svoje razlaga, kaj od linkanega se v realnosti ne izvaja, ampak tako je.
Ti pa znaš samo pluvati, ker ti osebek ni všeč. Tako kot apolotu, je tudi tebi verjetno nekoč pokazal, kako nimaš pojma in še vedno vlečeš zamero
evil.gif

Ej vcasih si bil bolj ekzakten oz si bil pristas argumentacije in ne predvidevanj. En prispevek pred tvojim je Utisevalec sam napisal, da je gledal staro prilogo (in to prejšnjega zakona - ki ga je nadomestil novi), ti pa kot glavni argument, da linka veljavno zakonodajo. Ne vem no zmenta se.

Ne vem kdaj je meni nekje dokazal da nimam pojma, ker redko postavljam trditve o necem cesar ne poznam. Ampak verjetno ane. Po taki logiki je verjetno nekje tudi bog samo ga se niso uspeli dokazat. In z moje strani ni zamere je pa neumen obcutek, ker sva z utisevalcem polemiziral v par temah (kjer sem mu jaz dokazal da pise netocne podatke in dela napacne zakljucke) ampak on se kar povsod na isto foro dalje. Lej ko pride do debate o fiziki ali naravoslovju imas ti pri meni apriori predznak, da je to kar pises resnicno in tocno. Ker te zaenkrat se nihce znegiral oz dokazal da pises neumnosti. In rpi utisevalcu sem na zacetku menil da je podobno. Ko pa je pricel pametovat o stvareh s podorcij, ki jih sam dobro poznam pa sem ugotovil da fant kot dejstva vcasih prodaja ciste buce. In potem so se zgodile teme o pilotskih kabinah, tokrat smo ugotovili, da je spet kot dejstva prodajal neke predpise (oz njih priloge), ki sploh niso vec v veljavi...itd...

In kot sem ze v prvem reply-ju napisal - neverodostojen je. Jaz se npr ne spoznam na kmetovanje. Tudi na pridelavo industrijske konoplje. V bistvu se spoznam na pridelavo konoplje za namene zadevanja. Ampak ce ne bi samsvoj vztrajal in se sel polemiko z utisevalcem, bi obveljale njegove trditve - ker pac vse prodaja kot dejstva. No pa je sam potem napisal, da je gledal napacen zakon oz. prilogo.

Googlanje je cist ok zadeva. Saj sem napisal - on zadevo pogoogla in z analiticno obdelavo skusa izluscit najbolj relevanten odgovor. Samo je razlika ce sestavek zacnes z: "malo sem pregledal splet in glede na dostopne podatke bi to naj bilo tako" ali pa "to je tako in tako".

Pa niti nisem imel slabega dne (for the record). No malo. In namesto, da bi se kaj novega naucil tu gor, na blef napisem da se utisevalec verjetno spet nabija...in voila SamSvoj mu to celo dokaze. Pa naceloma mam zadrzke do userjev ki verujejo v bioenergijo in podobne zadeve.