eAsistent

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Ne vem, kako je dejansko bilo v konkretnem primeru. Jaz otroka pošljem, da mi podaljša registracijo na avtu in pelje babico k zdravniku. Ne zato, ker jaz ne bi znal, temveč ker takrat nisem prost.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
daj no pepe te 2 miniti bi si pa lahko vzel časa. ja zato pa je tako kot je
smile-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Malomarni smo, ni kaj
smile-1.gif

Pri mladini so odstopanja in je težko posploševati, če ne vemo vsega. Zadnjič sem bil z eno mlajšo družbo in me je presenetilo, da je ena punca zjutraj vstala prej kot jaz. Praktično nemogoče, doma sem zmeraj krepko prvi. Mislil sem, da ima kake zdravstvene probleme, vendar se je reva navadila, ker že cele počitnice pri enem peku pakira pecivo.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Mal bolj se bo treba otrokom posvetit, pa z njimi več časa preživet, da bo prišlo do nekega zaupanja, potem teh asistentov ne potrebuješ.
aplauz.gif
Kako že gre tista. Slovenci se na vse spoznamo in vse znamo, še posebej (na) tisto kar delajo drugi.
Ko ti bo "tršica" povedala da komunicira samo preko eAsistenta in nič drugače boš rekel da ga ne rabiš a n'?

Rad bi spoznal učitelja, ki bi mi to rekel. Bi bla zanimiva debata.

E asistenta nimam, za to so govorilne ure v šoli. Dokler se bo dalo odjavljat malico in opravičevat izostanke po naravni poti ga niti pod razno ne mislim imet. Me pa še vedno trese od dveh uvodnih roditeljskih sestankov, ženo pa od enega. Kaj vse tam slišiš, te srat prime, dobesedno, folk res ni več zdrav v glavah.

Nazadnje urejeno:

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz osebno z užitkom uporabljam E-asistent za odjavo malic (vrtec), prej smo imeli pa Vasco za isti namen, ki je bil tudi super. In naravnost na k. mi je šlo po tvoje "naravno" sporočanje odjav, ko si moral klicarit, čakat, da je kdo dvignil ali je bilo zasedeno samo zato, da sem sporočil, da otroka ne bo. Na drugi strani je bila pa spet ena oseba zasedena samo zaradi vašega naravnega javljanja odjav. Ko so na sestanku prosili, da se za odjave uporablja elektronska pot, ki olajša uporabo vsem, so nekateri mirno rekli, da imajo čas zjutraj in se bodo kar oglasili in povedali, drugi pa imajo očitno čas klicarit. Ker vzgojiteljice ali tajnice komaj čakajo, da jim vsake tri minute nekdo uletava v razred razlagat, da otroka ne bo oz. je naloga tajnice vsako jutri poslušat starše jamrat zakaj sončka ne bo.

In tudi jaz bi komaj čakal takega, kot si ti, ker bi bila res zanimiva debata, samo bi bila čisto kratka in ti bi mirno uporabljal elektronsko pot, drugače pač odjave ne boš imel.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Me pa še vedno trese od dveh uvodnih roditeljskih sestankov, ženo pa od enega. Kaj vse tam slišiš, te srat prime, dobesedno, folk res ni več zdrav v glavah.
hysterical-1.gif

Kakorkoli obračaš, preveč filozofiramo in palamentiramo za vsak drek (=preveč visimo na Alterju)....

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Jaz osebno z užitkom uporabljam E-asistent za odjavo malic (vrtec), prej smo imeli pa Vasco za isti namen, ki je bil tudi super. In naravnost na k. mi je šlo po tvoje "naravno" sporočanje odjav, ko si moral klicarit, čakat, da je kdo dvignil ali je bilo zasedeno samo zato, da sem sporočil, da otroka ne bo. Na drugi strani je bila pa spet ena oseba zasedena samo zaradi vašega naravnega javljanja odjav. Ko so na sestanku prosili, da se za odjave uporablja elektronska pot, ki olajša uporabo vsem, so nekateri mirno rekli, da imajo čas zjutraj in se bodo kar oglasili in povedali, drugi pa imajo očitno čas klicarit. Ker vzgojiteljice ali tajnice komaj čakajo, da jim vsake tri minute nekdo uletava v razred razlagat, da otroka ne bo oz. je naloga tajnice vsako jutri poslušat starše jamrat zakaj sončka ne bo.

In tudi jaz bi komaj čakal takega, kot si ti, ker bi bila res zanimiva debata, samo bi bila čisto kratka in ti bi mirno uporabljal elektronsko pot, drugače pač odjave ne boš imel.

SMS in mail sta dve fini stvari in pri meni zadeva šiba že leta, celo desetletje, v bistvu niti enkrat nisem rabil klicat. Za to ne rabiš nekega programa, ki je sam sebi namen. In učitelj niti slučajno ne sme rečt, da komunicira zgolj prek e asistenta.

Nazadnje urejeno:

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
nam so tako rekli in moram reči, da ni bilo nobenega negodovanja. niti ne vem zakaj bi, saj je tak način odjave najenostavnejši (sploh če gledamo internetno komunikacijo), po telefonu nočejo več najbrž iz izkušenj. se ne dvigne telefona, ker pač niso tam tajnice, da bodo čakale, kdaj bo kdo poklical, potem pa uzbuna, da je klical pred pol osmo pa se ni nihče javil zdaj mora pa dati 2 evra za malico. jaz kot starš in ostali pri nas očitno tudi, se strinjam, da se takega pepka, ki bi težji način samo zato, ker bi rad drugače kot vsi ostali , nekam pošlje in se vzgojiteljice posvetijo tistemu, za kar so tam.

In potem seveda bi bila zanimiva debata z vzgojiteljico/učiteljico zaradi tega? Ker seveda je tako pravilo na njenem zelniku zraslo... če bi se slučajno razvila na roditeljskem taka debata, se po moje pri nas ne bi ravno v tisto smer, ki bi se je dotično "spešl starš" želel.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Torej ti si gospodič in uporabljaš kar tebi paše. To je pač SMS ali mail. Nekdo drug je gospodič št. 2 in bi raje uporabljal klicanje. Tretji je gospodič št. 3 in se raje kar oglasi vsakič, itd, itd. Učitelj naj seveda preverja smsje, klice, maile, ni da ni, samo, da bi gospodiči uporabljali kar jim paše. Ko šola uvede enotni sistem preko katerega bi dobili informacije vsi na isti način in bi močno olajšalo sporočanje tudi za tiste, ki sporočila dobivajo (in roko na srce tudi za pošiljatelje, saj porabiš isto časa za odjavo po mailu kot preko sistema), pa gredo gospodiči v zrak, da tako se pa ne sme, ker oni bodo delali kar jim pač paše? Fino. Pravice, pravice, kajne
smirk-1.gif

Skratka take kot si ti, ki očitno net imaš, a hkrati apriori nočeš uporabiti zastonj aplikacije za standardizirano odjavljanje bi jaz mirno postavil pred dejstvo. Pa izvoli. In potem točno taki začnejo groziti s pravicami, itd., hkrati pa jih trese na sestankih ko komplicirajo drugi
smirk-1.gif

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
nam so tako rekli in moram reči, da ni bilo nobenega negodovanja. niti ne vem zakaj bi, saj je tak način odjave najenostavnejši (sploh če gledamo internetno komunikacijo), po telefonu nočejo več najbrž iz izkušenj. se ne dvigne telefona, ker pač niso tam tajnice, da bodo čakale, kdaj bo kdo poklical, potem pa uzbuna, da je klical pred pol osmo pa se ni nihče javil zdaj mora pa dati 2 evra za malico. jaz kot starš in ostali pri nas očitno tudi, se strinjam, da se takega pepka, ki bi težji način samo zato, ker bi rad drugače kot vsi ostali , nekam pošlje in se vzgojiteljice posvetijo tistemu, za kar so tam.

In potem seveda bi bila zanimiva debata z vzgojiteljico/učiteljico zaradi tega? Ker seveda je tako pravilo na njenem zelniku zraslo... če bi se slučajno razvila na roditeljskem taka debata, se po moje pri nas ne bi ravno v tisto smer, ki bi se je dotično "spešl starš" želel.
Govorim o komunikaciji z učiteljem in niti slučajno za odjavo malice.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.718
9.493
113
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej ti si gospodič in uporabljaš kar tebi paše. To je pač SMS ali mail. Nekdo drug je gospodič št. 2 in bi raje uporabljal klicanje. Tretji je gospodič št. 3 in se raje kar oglasi vsakič, itd, itd. Učitelj naj seveda preverja smsje, klice, maile, ni da ni, samo, da bi gospodiči uporabljali kar jim paše. Ko šola uvede enotni sistem preko katerega bi dobili informacije vsi na isti način in bi močno olajšalo sporočanje tudi za tiste, ki sporočila dobivajo (in roko na srce tudi za pošiljatelje, saj porabiš isto časa za odjavo po mailu kot preko sistema), pa gredo gospodiči v zrak, da tako se pa ne sme, ker oni bodo delali kar jim pač paše? Fino. Pravice, pravice, kajne
smirk-1.gif

Skratka take kot si ti, ki očitno net imaš, a hkrati apriori nočeš uporabiti zastonj aplikacije za standardizirano odjavljanje bi jaz mirno postavil pred dejstvo. Pa izvoli. In potem točno taki začnejo groziti s pravicami, itd., hkrati pa jih trese na sestankih ko komplicirajo drugi
smirk-1.gif
Prvo se umiri, potem pa začni brat. Pri nas šiba mail in sms (zame naravna stvar), dokler bo tako, niti slučajno ne bom imel e asistenta. Ko bo, če bo, šla odjava malice prek tega, ga bom uporabljal izključno za to in mogoče za opravičevanje izostankov. Za komunikacijo z učiteljem in vpogled v ocene mulca, so pa, kot sem že rekel, govorilne ure.

Aplikacija je pa daleč od tega, da bi bila zastonj. Šole jo morajo plačat.

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Uf kakšna drama. Razumem (čeprav težko) da lahko to naredi kdo v mestu, pri nas na kmetih pa boš težko prepričal nekoga, ki je doma nasproti šole in otroka pripelje v vrtec v gumijastih gnojnih škornjih da se bo šel easistenta, če lahko malodane zavpije čez cesto da otroka ne bo.

V bistvu smo lani imeli ravno kontra primer, ko je nekaj staršev zahtevalo da šola/vrtec omogoči elektronske odjave, pa se zaenkrat vrtec za to še ni odločil, medtem ko šola uporablja easistenta. Starši so protestirali ravno zato, ker je telefon zvonil v pisarni, vzgojiteljice so bile pa v igralnicah in jih je bilo težko dobit.

V praksi je na koncu tako da večina dela po eni poti, imaš pa pač nekaj "čudakov", ki tolče(mo) mimo sistema in vse špila kot je treba. Brez zahteve po obveznem nevemčem še (tudi krožki so, kjer se voditelj odloči da vse sporoča preko fejsbuka, ampak to zame pomeni da je butelj in ga qrc gleda, ne da se moram jaz registrirat na facebook). Jaz tudi nimam easistenta, ne za šolo ne za vrtec. In tako bo zaenkrat ostalo.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
smirk-1.gif

smirk-1.gif
Prvo se umiri, potem pa začni brat. Pri nas šiba mail in sms (zame naravna stvar), dokler bo tako, niti slučajno ne bom imel e asistenta. Ko bo, če bo, šla odjava malice prek tega, ga bom uporabljal izključno za to in mogoče za opravičevanje izostankov. Za komunikacijo z učiteljem in vpogled v ocene mulca, so pa, kot sem že rekel, govorilne ure.

Aplikacija je pa daleč od tega, da bi bila zastonj. Šole jo morajo plačat.

Jaz sem čisto miren, ti pa še vedno ne vidiš dlje od svojega nosa. Tebi je naraven SMS in mail + govorilne. Marsikdo bo rekel, da si butast, ker njemu je pa veliko bolj naraven pogovor v živo kadarkoli ali telefon. Tretji bi sporočal preko Easistenta + govorilne. Šola uvede Easistent ali podoben sistem zato, da uskladi stotine "naravnih" staršev, ki trmarijo s svojimi maili, smsi, klici in obiski glede vsega in svašta. Uvedejo torej Easistent za sporočanje odjav, sporočanje učiteljev staršem splošnih novic, komunikaciji s starši osebno, itd. Vse zato, da končno vsi uporabljajo isti sistem. Plus seveda govorilne za osebni stik, pogovore, itd. In ti misliš, da si neki faktor, ki bi se pogovarjal o uvedbi takega sistema in bil seveda proti, ker je tebi domače pošiljanje smsov (wtf) in mailov. Odveč ti bo pa isto stvar napisat preko Easistenta, da učitelj dobi od vseh na isti konec?

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
Se opravičujem, ampak iz tistega stavka to ni bilo razvidno. Jaz govorim o izključno odjavah in takih rutinski zadevah, če je še kje kaka. Zadeve, ki so tičejo izključno enega učenca, najbrž nikjer niso urejene zgolj preko take komunikacije. Za to so govorilne ure ali pogovorne ure in so najbrž se in se en čas bodo zlati standard. Tako se je gotovo lažje menit ustno kot pisati litanije v eno in drugo smer in to brati...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Uf kakšna drama. Razumem (čeprav težko) da lahko to naredi kdo v mestu, pri nas na kmetih pa boš težko prepričal nekoga, ki je doma nasproti šole in otroka pripelje v vrtec v gumijastih gnojnih škornjih da se bo šel easistenta, če lahko malodane zavpije čez cesto da otroka ne bo.

V bistvu smo lani imeli ravno kontra primer, ko je nekaj staršev zahtevalo da šola/vrtec omogoči elektronske odjave, pa se zaenkrat vrtec za to še ni odločil, medtem ko šola uporablja easistenta. Starši so protestirali ravno zato, ker je telefon zvonil v pisarni, vzgojiteljice so bile pa v igralnicah in jih je bilo težko dobit.

V praksi je na koncu tako da večina dela po eni poti, imaš pa pač nekaj "čudakov", ki tolče(mo) mimo sistema in vse špila kot je treba. Brez zahteve po obveznem nevemčem še (tudi krožki so, kjer se voditelj odloči da vse sporoča preko fejsbuka, ampak to zame pomeni da je butelj in ga qrc gleda, ne da se moram jaz registrirat na facebook). Jaz tudi nimam easistenta, ne za šolo ne za vrtec. In tako bo zaenkrat ostalo.

Seveda jebivetri ste povsod, pa še malo vas ni, zato pa noben sistem ne more zaživet kot je potrebno in se folk utaplja v birokraciji, žonglira s petimi različnimi sistemi in se čudi zakaj nimajo časa za kaj bolj pametnega v šoli. Poznam veliko kmetov in mlajši so presenetljivo napredni, starejši so pa dedki in morajo poleg ostalega skrbeti še za otroke in njihove dostave, ker so jebiveter starši tako hudo zasedeni.
Skratka, šola skuša z enim sistemom rešit trenutni kavbojski sistem, kjer vsak starš teži učiteljem in ostalim zaposlenim ravno tako kot mu paše. Eni z vpitjem čez cesto, drugi z vdiranjem v razrede ali pisarne, tretji visijo na telefonih, četrti na mailih, petih nikoli ni, itd, itd. Ampak jebivetri od staršev, ki zahtevajo pravice in še pravic, hkrati so prepričani v svoj veleobstoj mirno ne jebejo sistema, saj so nekaj več. Hkrati pa pričakujejo od ustanov učinkovitost, transparentnost in oh in sploh storitev. Sami pa niste sposobni uporabit niti enega standardiziranga sistema.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Slučajno imam po službeni dolžnosti veliko opravka z učitelji. Večina jih ima z easistentom in podobnimi sistemi veliko več težav kot starši. In bi neredki vse prijave in odjave še vedno najraje zbirali lepo na papirju preko obrazcev. Tako da, dihaj, pa ne se preveč razburjat. V praksi stvari nikoli niso tako črno bele kot bi si ti želel, oziroma jih ti želiš predstavljat tukaj gor. Ampak je vse skupaj en golažev kompot, ki čisto ok laufa, če je le dovolj pameti v glavah.

Aja, še glede kompota, enega otroka mam v šoli, kjer imajo easistenta, drugega v vrtcu, kjer so odjave možne samo oralno, tretjega pa v vrtcu, kjer na telefonu poklikam vascota in odjavim. Skratka, totalni jebiveter od nog do glave. Samo ne vem v kater predal me boš zdaj vtaknil.