Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Kako že gre tista. Slovenci se na vse spoznamo in vse znamo, še posebej (na) tisto kar delajo drugi.Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik map pravi:
Mal bolj se bo treba otrokom posvetit, pa z njimi več časa preživet, da bo prišlo do nekega zaupanja, potem teh asistentov ne potrebuješ.
Ko ti bo "tršica" povedala da komunicira samo preko eAsistenta in nič drugače boš rekel da ga ne rabiš a n'?
Citat:
Me pa še vedno trese od dveh uvodnih roditeljskih sestankov, ženo pa od enega. Kaj vse tam slišiš, te srat prime, dobesedno, folk res ni več zdrav v glavah.
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Jaz osebno z užitkom uporabljam E-asistent za odjavo malic (vrtec), prej smo imeli pa Vasco za isti namen, ki je bil tudi super. In naravnost na k. mi je šlo po tvoje "naravno" sporočanje odjav, ko si moral klicarit, čakat, da je kdo dvignil ali je bilo zasedeno samo zato, da sem sporočil, da otroka ne bo. Na drugi strani je bila pa spet ena oseba zasedena samo zaradi vašega naravnega javljanja odjav. Ko so na sestanku prosili, da se za odjave uporablja elektronska pot, ki olajša uporabo vsem, so nekateri mirno rekli, da imajo čas zjutraj in se bodo kar oglasili in povedali, drugi pa imajo očitno čas klicarit. Ker vzgojiteljice ali tajnice komaj čakajo, da jim vsake tri minute nekdo uletava v razred razlagat, da otroka ne bo oz. je naloga tajnice vsako jutri poslušat starše jamrat zakaj sončka ne bo.
In tudi jaz bi komaj čakal takega, kot si ti, ker bi bila res zanimiva debata, samo bi bila čisto kratka in ti bi mirno uporabljal elektronsko pot, drugače pač odjave ne boš imel.
Govorim o komunikaciji z učiteljem in niti slučajno za odjavo malice.Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
nam so tako rekli in moram reči, da ni bilo nobenega negodovanja. niti ne vem zakaj bi, saj je tak način odjave najenostavnejši (sploh če gledamo internetno komunikacijo), po telefonu nočejo več najbrž iz izkušenj. se ne dvigne telefona, ker pač niso tam tajnice, da bodo čakale, kdaj bo kdo poklical, potem pa uzbuna, da je klical pred pol osmo pa se ni nihče javil zdaj mora pa dati 2 evra za malico. jaz kot starš in ostali pri nas očitno tudi, se strinjam, da se takega pepka, ki bi težji način samo zato, ker bi rad drugače kot vsi ostali , nekam pošlje in se vzgojiteljice posvetijo tistemu, za kar so tam.
In potem seveda bi bila zanimiva debata z vzgojiteljico/učiteljico zaradi tega? Ker seveda je tako pravilo na njenem zelniku zraslo... če bi se slučajno razvila na roditeljskem taka debata, se po moje pri nas ne bi ravno v tisto smer, ki bi se je dotično "spešl starš" želel.
Prvo se umiri, potem pa začni brat. Pri nas šiba mail in sms (zame naravna stvar), dokler bo tako, niti slučajno ne bom imel e asistenta. Ko bo, če bo, šla odjava malice prek tega, ga bom uporabljal izključno za to in mogoče za opravičevanje izostankov. Za komunikacijo z učiteljem in vpogled v ocene mulca, so pa, kot sem že rekel, govorilne ure.Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej ti si gospodič in uporabljaš kar tebi paše. To je pač SMS ali mail. Nekdo drug je gospodič št. 2 in bi raje uporabljal klicanje. Tretji je gospodič št. 3 in se raje kar oglasi vsakič, itd, itd. Učitelj naj seveda preverja smsje, klice, maile, ni da ni, samo, da bi gospodiči uporabljali kar jim paše. Ko šola uvede enotni sistem preko katerega bi dobili informacije vsi na isti način in bi močno olajšalo sporočanje tudi za tiste, ki sporočila dobivajo (in roko na srce tudi za pošiljatelje, saj porabiš isto časa za odjavo po mailu kot preko sistema), pa gredo gospodiči v zrak, da tako se pa ne sme, ker oni bodo delali kar jim pač paše? Fino. Pravice, pravice, kajne
Skratka take kot si ti, ki očitno net imaš, a hkrati apriori nočeš uporabiti zastonj aplikacije za standardizirano odjavljanje bi jaz mirno postavil pred dejstvo. Pa izvoli. In potem točno taki začnejo groziti s pravicami, itd., hkrati pa jih trese na sestankih ko komplicirajo drugi
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Prvo se umiri, potem pa začni brat. Pri nas šiba mail in sms (zame naravna stvar), dokler bo tako, niti slučajno ne bom imel e asistenta. Ko bo, če bo, šla odjava malice prek tega, ga bom uporabljal izključno za to in mogoče za opravičevanje izostankov. Za komunikacijo z učiteljem in vpogled v ocene mulca, so pa, kot sem že rekel, govorilne ure.Citat:
Uporabnik sumica pravi:
Torej ti si gospodič in uporabljaš kar tebi paše. To je pač SMS ali mail. Nekdo drug je gospodič št. 2 in bi raje uporabljal klicanje. Tretji je gospodič št. 3 in se raje kar oglasi vsakič, itd, itd. Učitelj naj seveda preverja smsje, klice, maile, ni da ni, samo, da bi gospodiči uporabljali kar jim paše. Ko šola uvede enotni sistem preko katerega bi dobili informacije vsi na isti način in bi močno olajšalo sporočanje tudi za tiste, ki sporočila dobivajo (in roko na srce tudi za pošiljatelje, saj porabiš isto časa za odjavo po mailu kot preko sistema), pa gredo gospodiči v zrak, da tako se pa ne sme, ker oni bodo delali kar jim pač paše? Fino. Pravice, pravice, kajne
Skratka take kot si ti, ki očitno net imaš, a hkrati apriori nočeš uporabiti zastonj aplikacije za standardizirano odjavljanje bi jaz mirno postavil pred dejstvo. Pa izvoli. In potem točno taki začnejo groziti s pravicami, itd., hkrati pa jih trese na sestankih ko komplicirajo drugi
Aplikacija je pa daleč od tega, da bi bila zastonj. Šole jo morajo plačat.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Uf kakšna drama. Razumem (čeprav težko) da lahko to naredi kdo v mestu, pri nas na kmetih pa boš težko prepričal nekoga, ki je doma nasproti šole in otroka pripelje v vrtec v gumijastih gnojnih škornjih da se bo šel easistenta, če lahko malodane zavpije čez cesto da otroka ne bo.
V bistvu smo lani imeli ravno kontra primer, ko je nekaj staršev zahtevalo da šola/vrtec omogoči elektronske odjave, pa se zaenkrat vrtec za to še ni odločil, medtem ko šola uporablja easistenta. Starši so protestirali ravno zato, ker je telefon zvonil v pisarni, vzgojiteljice so bile pa v igralnicah in jih je bilo težko dobit.
V praksi je na koncu tako da večina dela po eni poti, imaš pa pač nekaj "čudakov", ki tolče(mo) mimo sistema in vse špila kot je treba. Brez zahteve po obveznem nevemčem še (tudi krožki so, kjer se voditelj odloči da vse sporoča preko fejsbuka, ampak to zame pomeni da je butelj in ga qrc gleda, ne da se moram jaz registrirat na facebook). Jaz tudi nimam easistenta, ne za šolo ne za vrtec. In tako bo zaenkrat ostalo.