eAsistent

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Uporabljate?

Sam premišljujem v tej smeri, ampak po drugi strani imaš potem popoln nadzor nad otrokom.

barvica

Rent-a--MILF
11. feb 2013
1.601
144
63
V višjih razredih se splača (7,8,9 razred). Prej ne. Pri eni imam celoten, plačljiv e-asistent, pri drugi uporabljam le osnovnega.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.879
107
63
štajerska
popolnega nadzora s tem seveda nimaš. je pa koristna zadeva. imamo 2 x plačljivega.včasih otrok kaj pozabi, spregleda in ne škodi če občasno pogledaš kako in kaj.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Nadzora je toliko, kot ga dovoli in omogoči učitelj. Sicer pa primarno najbrž ni namenjen nadzoru, prej nekoliko poenostavljeni komuinikaciji med starši in učitelji, prehrano lahko odjaviš v primeru odsotnosti.... Pri nasši tavelki praktično vse laufa preko beležke kjub prisotnosti eAsistenta. Tak je pač dogovor. Tršica že ve zakaj.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
OŠ nima eAsistenta. Letos sicer še ni bilo sestanka, tako da lahko da so kake novosti.
SŠ ima neko svojo varianto z ocenami, odsotnostmi, subvencije itd. Brezplačno seveda. Lani sem se nekajkrat prijavil, da sem malo pogledal ocene in odsotnosti. Parkrat je dete samo prišlo do mene, ker ga je zanimalo, če je kdo odsotnost pri uri sploh zapisal v dnevnik in se mora zmeniti z razrednikom ali za kako oceno, če je že vpisana, ker ure še niso imeli. In pa na koncu, kako so mu kaj zaključili. Meni se že ne ljubi vsakih par dni to zijat. Jaz sem v šolo že hodil in takrat me je skrbelo zanjo.
Včasih te reči nekaj povedo, da lahko pravi čas ukrepamo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vse OŠ in SŠ uporabljajo eRedovalnico. Ker jo morajo. Tako da lahko v vsakem primeru koristiš eno izmed oblik (ali eAsistent ali Lopolis).
Imam plačljivo opcijo eAsistenta, kjer poleg tedenskega povzetka ocen, odsotnosti dobim tudi napoved obveznosti za prihodnji teden/mesec. Kar se izkaže za zelo koristno.
Ocene v eAsistentu so vidne z zamikom (ob koncu dneva), da ima otrok možnost sam povedati za slabo oceno. Moram sicer reči da nisem imel nobenih negativnih presenečenj z ocenami, sem pa hitro lahko reagiral na odsotnosti ki so bile napovedane vnaprej a vseeno zabeležene kot neopravičene s strani posameznega učitelja...

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Nimajo vse. Nekatere imajo samo za interno uporabo. Komunikacije s starsi niso mozne. Tudi dnevna in tedenska sporocila so onemogocena pri interni zadevi.

Interno uporabljao samo za spricevala pintat in vodenje pristonosti in ocen.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Mal bolj se bo treba otrokom posvetit, pa z njimi več časa preživet, da bo prišlo do nekega zaupanja, potem teh asistentov ne potrebuješ.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.966
6.584
113
To mamo že v vrtcu. Obvezno za napovedovanje odsotnosti. Ceprav moram reči, da mi prav pride za obvestila za starše. Dokler je bila oglasna deska, sem pol sfalila.

Je pa se neka plačljiva varianta - za app, pa fotke pa tak...

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
pred leti sem enkrat sprobal tisto brezplačno varianto. Vglavnem zame nič uporabnega. Ocene vse pove, napoved kontrolk ma bolj ažurno zabeleženo v zvezku kot easistent, za drugega pa pointa ne vidim. Ker mu gre v šoli odlično izostanek najavim razredniku, kateri se veliko ne sekira, vse opraviči in ne sitnari z nekimi vlogami, ki jih more ravnateljstvo potrdit, če je lahko odstotem za kako smučanje ali kej takega. Z razrednikom vse rešima z 2 SMS-oma.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.781
6.171
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik map pravi:
Mal bolj se bo treba otrokom posvetit, pa z njimi več časa preživet, da bo prišlo do nekega zaupanja, potem teh asistentov ne potrebuješ.
aplauz.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Utopisti...
Se vidi da dlje od druge triade OŠ (če sploh) še niste prišli, po možnosti z enim otrokom.