Dvotafirni števec elektrike...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Mar misliš, da spletni kalkulator laže? Vsekakor si uredi dvotarifno merjenje čim prej!

Sam imam doma dvotarifno merjenje električne energije pa sploh ne pazimo, kdaj kaj vklopimo. Razmerje je tam 45:55% v korist nižje tarife. Če bi malo gledali kdaj kaj vklopimo, bi bilo razmerje še ugodneje. Kljub temu, da imam za ogrevanje sanitarne vode, centralno in kuhanje zemeljski plin me vseeno pride razlika 4€ proti eno tarifnem merjenju.

PS- močno sem nejevoljen, ko prebiram modrovanja nekaterih, da se za tak denar to in ono ne izplača. Pri stanovanjih je treba gledati dolgoročno (10 ... 30 let) in če pri elektriki mesečno prihranimo 7 € (dvotarifno merjenje, ugašanje porabnikov...), pri plinu 6€ (zračenje, uporaba kozarca ob umivanju zob...), avtomobilu 10€ (način vožnje), internetu 10€ (hitrost, programska shema)... (pa mi ob tem nič ne trpi udobje) nanese to letno npr. 5 dni Term 3000 za dve osebi:):):)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Če ponoči ne slišiš pralnega in če se ti ljubi zjutraj zmečkane cunje obešat potem ok. Spanec mi pomeni več, kot pa tista 2 centa na en pralni stroj. Bistveno več prihraniš če ugasneš kak pc ko ga ne rabiš. 24/7 pc na mesec porabi več kot pa večina ps na mesec. Pa kot vidim, še kar laufajo 24/7. Da o kakšnem celonočnem lasvegasu na dvorišču in daleč okoli hiše ne pišem.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne blebeči no... Če lahko po ALterju ob ranih urah pišeš boš pa še cujne obesil, a ne? Večina strojev ma tajmerje in se ga da kar dobro nastavit kdaj naj začne prati. Poleg tega maš v kleti dovolj prostora za PS in SS, tako da ne bo hrupa...
Jaz še pomivalca v spalnici ne slišim, pa je kuhinja zraven...

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Če bi pazljivo prebral bi opazil, da ne pazimo, kdaj kaj vklopimo. Torej le z zamenjavo iz eno na dvotarifno merjenje pri nas prihranimo 4 €.
ne-ne-1.gif
Imamo pa možnost, da lahko prihranimo še več.

PS- kombiniran pralno sušilni stroj ti da ven suhe cunje tako, da ne rabiš nič obešati.
17758-icon_confused.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Ne blebeči no... Če lahko po ALterju ob ranih urah pišeš boš pa še cujne obesil, a ne? Večina strojev ma tajmerje in se ga da kar dobro nastavit kdaj naj začne prati. Poleg tega maš v kleti dovolj prostora za PS in SS, tako da ne bo hrupa...
Jaz še pomivalca v spalnici ne slišim, pa je kuhinja zraven...
Da blejem dalje...
Rana ura zlata ura.
Mi že druga bela tehnika dovolj denarja in ostalega požre. Sušilc ni v nobenem planu, ne glede na velikost kleti. V sosednjem prostoru je štrika za dva stroja.
Ko čaka na tajmer žre štrom....
Kure že spijo

Nazadnje urejeno:

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
penzionisti nimajo časa
ali pa ima 2.5 k € penzije. verjetno za zasluge za narod. kak polit komisar iz bitke na neretvi. potem pa direktor kakšne propale firme
boli njega za tistih nekaj €