Duhovi. Ima kdo izkušnje s tem

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.105
6.319
113
Jaz osebno nisem še nič videl. Je pa žena. Zdaj če je ona čudna, ne vem, mogoče. Malo že mora bit, če pa ima mene :)

Glede zvezd, pa je danes zaradi starlinka brezveze v zrak gledat.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.105
6.319
113
Še eno anekdoto imam. Oba moja pubeca sta kot dojenčka gledala in kazala v eno točko in se smejala. Ta starejši je gledal uro v babičini kuhinji, ta mlajši pa v kot na stropu dnevne sobe. Stara ne vem več koliko, nista še govorila v glavnem. Tem malim bitjem se tudi čuda dogaja, ko se možgani razvijajo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.189
1.970
113
Emona / Carnium
Ajde, da niso samo duhci. Je kdo videl kaj drugega nenavadnega?

Jaz sem ob eni priložnosti (ko sem izvajal meditacijo oz. dihalne vaje) videl sebe. Zelo živo sem si namreč priklical dogodek iz mladosti/otroštva, ki sem ga vmes potlačil oz. označil za nepomembnega. Ta izkušnja (in še druge okoliščine) je pripomogla k drugačnem razumevanju nekaterih na videz nepovezanih dogodkov iz preteklosti, razumevanju sebe in nekaterih oseb okoli mene. Na podlagi tega sem uspel zelo izboljšati odnose s temi osebami in stvari nikoli več niso bile enake.

Torej, močna roba so lahko ta videnja...ravni (pod)zavesti, procesi v telesu, energija,...kako sta gib, dihanje in psiha povezani oz. se stimulirajo. Kot skeptiku so mi bile te osebne izkušnje dokaj močan "eye opener" in sem hvaležen za izkušnjo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.087
9.600
113
lahko se opis za tiste, ki ne vemo kaj je spalna paraliza .... ?
Spalna paraliza je stanje ko si ujet med spanjem in budnostjo.
Men se je nekaj podobnega zgodil, ko je bil moj najstarejši star 2 leti. Sanjal sem, da popravljava streho, ko je mali naenkrat padel dol. Ko sem se v grozi zbudil je bil mali na vratih od spalnice in me gledal kako sedim na postli, ko sem ga poklical je pobegnil nazaj v svojo sobo. Med tem se je od mojiega klicanja malega zbudila moja in šla pogledat. Mali je trdno spal v svoji postelji. V bistvu sem res sedel in gledal proti vratom, malega sem pa sanjal. Grozen filing.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.507
5.705
113
kaj se teh zadev tiče sem jaz doživel samo spalno paralizo.... in to je bilo točno tako:
Poglej priponko 96623
Mel par spalnih paraliz....ni prijetno....

Nisem pa videl prikazni....samo zbudil sem se v lastnem telesu....ne morem drugače opisat.... pač zbujen sem bil in se nisem mogel premikat.... imaš občutke...slišiš okolico....premaknit se pa ne moreš...

Ble so še variacije.....da me je nekaj pritiskalo v pojstlo...oz dušilo...

Se upiraš.... hočeš odpret oči.... vidiš samo belo svetlobo (s perifernim vidom ker oči ne moreš odpret)....slišiš zvonenje...

To the point ko sem si rekel FUCK IT....grem na drugo stran pogledat kaj me hoče in se soočiti z problemom....kar je privedlo do tega da sem se sprostil in paraliza je v hipu popustila...

Bolj se upiraš...bolj te vleče v moro....bolj se sprostiš (začni razmisljat o random stvareh....naprimer... vprašaj se zakaj je jest5 tak kreten kot je...) in te bo odpeljalo vn iz oaralize...

Vsaj pri meni je delovalo....

• Haha
Reactions: novaa

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.095
513
113
tam ko se terc po tori rola
Spalna paraliza, mora, sanje... ni za podcenjevati. Ali, recimo, ko se ti v dveh sekundah celo življenje odvrti ''pred očmi''. Sem z motorjem imel eno zadevo... v glavnem, silovito zaviranje, blokirano sprednje kolo... kot sem kasneje ugotavljal, sem v zraku naredil salto... no v teh parih sekundah se mi je odvrtelo vse.. najbolj se spomnim moje misli ''tako sem pazil, zdaj bom pa mrtev''...potem pa tema. In kasneje, ko odprem oči, ležim na tleh, motor na meni... V glavnem, kako hitro je to šlo, prav vse se mi je odvrtelo, kot bi video dal na 100x pohitritev.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.202
16.483
113
kaj se teh zadev tiče sem jaz doživel samo spalno paralizo.... in to je bilo točno tako:
Poglej priponko 96623
Meni je tole sicer poznana zadeva (na srečo ne iz osebne prakse) a vseeno lepim za ostale, dokaj "zanimiv" fenomen:

What is a sleep paralysis demon?​

A sleep paralysis demon is a hallucination that occurs when you’re transitioning out of sleep. During the lifelike dreams of rapid eye movement (REM) sleep, your voluntary muscle movements are immobilized so that you don't act out your dreams. Most of the time, this so-called paralysis is helpful, but occasionally, your brain becomes somewhat awakened during the transition from REM to wakefulness.

During this period, you may sense or even see a malevolent presence lurking nearby or hovering over you. You may also feel as if the presence is pressing down on your chest or somehow attacking you. That is a sleep paralysis demon.

Understandably, the experience can be terrifying. In such a vulnerable and not fully aware state, it can be hard to differentiate hallucination from reality. But rest assured, you are not starring in your own horror show. The mind is a fascinating thing, and sometimes, it plays tricks on us, giving us the fright of our lives. Keep reading to find out the science behind what’s happening in the brain during this frightening phenomenon and what you can do to prevent the situation from happening again.

• Všeč mi je
Reactions: jezek in novaa

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.750
900
113
tu in tam
Mel par spalnih paraliz....ni prijetno....

Nisem pa videl prikazni....samo zbudil sem se v lastnem telesu....ne morem drugače opisat.... pač zbujen sem bil in se nisem mogel premikat.... imaš občutke...slišiš okolico....premaknit se pa ne moreš...

Ble so še variacije.....da me je nekaj pritiskalo v pojstlo...oz dušilo...

Se upiraš.... hočeš odpret oči.... vidiš samo belo svetlobo (s perifernim vidom ker oči ne moreš odpret)....slišiš zvonenje...

To the point ko sem si rekel FUCK IT....grem na drugo stran pogledat kaj me hoče in se soočiti z problemom....kar je privedlo do tega da sem se sprostil in paraliza je v hipu popustila...

Bolj se upiraš...bolj te vleče v moro....bolj se sprostiš (začni razmisljat o random stvareh....naprimer... vprašaj se zakaj je jest5 tak kreten kot je...) in te bo odpeljalo vn iz oaralize...

Vsaj pri meni je delovalo....
Se ti je to dogajalo takrat, ko si se imel za nekega moderatorja tukaj na forumu? Takrat ti je res na polno sekalo, na močnih stvareh si bil, ampak, iz nekaj prebranih prispevkov (ker imam ravno čas) sklepam, da še nisi iz tistega obdobja, samo Mavericku je kapnilo,(sicer mnogo prepozno), da le nisi pravi osebek, da bi dirigiral drugim , kako in kaj.
No, za tolažbo, tudi ostali, ki sodelujejo v neskončnem prepucavanju in pametovanju niso v tem času kaj prida napredovali, recimo Fadil si še vedno ne zna gat sam kupiti, ne da bi prej vprašal na forum..vprašanje je, kako mu kaj onegavljenje laufa, seveda, če ni še kar drkađija, kot je bil nekoč..:valjamse:

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.188
4.156
113
Fina zadeva.... No... Fino je ko imaš znanje o tem in zadevo prepoznaš. Jeba pa je če ne....
Spalna paraliza je kot vse v človeku čisto fiziološki/biološki pojav, ki ima povsem racionalno razlago. Spalno paralizo imajo tudi živali (kjer se je celo lažje opazuje ker so bolj "primitivna bitja" predvsem pa ker mački/psi spijo precej več ur na dan kot ljudje in se jih da ujet med "sanjanjem"). Ni nič posebnega, kaže samo na to da je aktiven del možganov, ki skrbi za čutila, medtem ko tisti za premik telesa ni ... (teh tipov "sanj" je en kup in vsi so čisto enostavno razložljvi z različnimi kombinacijami vključenih/izkjučenih možganskih centrov)

Same sanje so itak samo aktivnost dela možganov, ki delujejo ko "drug del" ne deluje, zato so včasih čudne, konfuzne, lucidne, grozne in kaj vem še. Dejansko pa kar sanjaš (in se spomneš) je samo napačna interpretacija določenega nivoja možganov, medtem ko drug del ne deluje povsem. In tu je spalna paraliza čisto lepo razložljiva.

Sicer pa eni sanjajo tu na formu nonstop če bi definicijo sanj vzeli dobesedno. Večji del možganov ne deluje, pa drug del (tisti odgovoren za premike rok [tipkanje] in tisti za vid [na zaslon]) vseeno ni odklopljen pa tipka bedarije! ;)

• Haha
Reactions: mistique