Drsenje sklopke

bojles

Zelenc'
4. jun 2013
2
0
1
Prosim za pomoč!

Ko speljujem avto (ko stoji več ur) mi v prvi brznini sklopka ne prime kot je treba, ampak podrsava, zato avto malo trese. Ko nato menjam v druge brzine ni nikakršnih problemov več; pa tudi ko se vozim dlje časa in kje postojim, tega problema ne zaznam več.

Je potrebno menjat sklopko oz. kaj bi lahko bilo narobe? Koliko pride menjava sklopke za Opel Corso C

Hvala vsem za odgovore in pomoč!

I

Izbrisan uporabnik #488

Isto je delalo na "naši" Corsi C.

Nič posebnega, očitno serijski feler.

Vozi in mirna Bosna.

bojles

Zelenc'
4. jun 2013
2
0
1
Tudi meni se zdi da ni večji problem, ker to dela samo na začetku in potem funkcionira naprej vse normalno...

Hvala za odgovor!

axeton

Fizikalc
28. feb 2011
324
118
43
evo ker je že ravno odprta ta tema jo bom izkoristil, da popvprašam za diagnozo našega problema preden se lotimo razkopavanja.

torej na avtu je začela sklopka spodrsavati, sicer se da po ravnini normalno peljati, ko pa se obrati zvišajo ali naprime ob vožnji v hrib pa začne spodrsavati. hec je v tem, da je bila sklopka ne dolgo nazaj menjana (5-10kkm) in ker avta ni vozila plavolaska brez občutka bi morala biti praktično kot nova, zato me skrbi da je problem drugačen kot zgolj obrabljena košara.
nekje sem pobral, da je možno da je prišlo do nje olje, kar se sliši dosti logično, torej je možno, da je odpovedalo tesnilo glavne gredi ali na menjalniku? bi se to moralo poznati na nivoju olja v motorju? če malo odmaknem menjalnik od motorja brez snemanja pa bi ga najbrž tudi moralo malo priteči ven in bi se hitro potrdilo?

če ima kdo še kakšno drugačno teorijo kar na dan z njo
smile-1.gif

lp

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.387
5.662
113
Kaj pa če hidravlični mehanizem pri corsi spušča......če sklopko pred vžigom avta mal napumpaš pol ne drsi???

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.778
176
63
Meni je puščal semering na glavni gredi. To je pomojem olje iz menjalnika.

lp

tony

Guru
23. jul 2007
9.747
1.531
113
Citat:
Uporabnik axeton pravi:
ups pozabil.

sklopka je na zajlo, avto pa je golf trojka dizel.

Hja, zdaj si pa tam. Na podobnem vwju sem imel sam kar težave, sicer takoj po menjavi sklopke, ker pedal še vedno ni bil tak kot nov... Takrat je vsaj delno pomagala menjava pletenice sklopke, ki naj bi bila samonastavljiva. Izkazalo pa se je, da jo je ob novi sklopki najbolje zamenjati, ker se večini mehanikov z nastavljanjem stare pletenice ali ne da ukvarjati, ali pa se to res ne da več narediti. Ne vem.

Po nekaj časa je šlo stanje sicer malo na bolje, ali pa se človek pač vsega navadi...
smile-1.gif
Nisem pa imel takšnih simptomov, kot ti, ampak dajte vseeno pogledati, kaj se dogaja z zajlo...