Jaz sem tudi dobil Continentalke 23. marca, DOT 0809, se še ohladile niso dobroCitat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Doma vedno iščemo aktualen DOT! 2 tedna nazaj kupil nove Continentalke DOT 2009!
Lp
Sem hotel včeraj, pa mi DOT na kondomu ni odgovarjal. Kaj, če ne prime več tako dobro, bo premalo trenja in premalo užitka...? Pa ker slutim, da bo mokro, me lahko zanese na sosednji pas...Citat:
Uporabnik sonick pravi:
Kaj ti že nisi dobil za sexat sto let, da si tak sitn
Avtomobilskih gum blagovne znamke sava že nekaj časa ne delajo več v SLO. Nobenih, torej ne morejo biti made in slovenia. In tudi ni razloga, da bi morale biti. SO pa zato pri nas narejene GY ...Citat:
Uporabnik trust pravi:
Take stare gume ti poturijo, če jih naročiš preko spleta....ravno zadnjič sem bil na mimovrsti v Ljubljani, ko sem nekaj prevzel in je en pred mano dobil gume l.07 bolj začetek (jan.feb.). Seveda ne vem kaj je bilo potem, ker sem šel.
OFF:
A, če so SAVSKE gume morjo bit made in slovenia, kaj pa če so polske....kako pa je z Fulda gumami vse je proizvedeno na Poljskem
Citat:
Uporabnik Ice pravi:
.... Naj nekdo strokovno utemelji zakaj je DOT 06 gume SLABŠI kot DOT 09??? Prosim za strokovno mnenje, kajti počasi mi gre še na bruhanje ja sem slišal da je pa...itd...
Točno napišite ZAKAJ!!!
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Po ugotovitvah BRV (Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V.) se smatra ob pravilnem skladiščenju pnevmatika do starosti 3 let kot popolnoma nova, do 5 let pa kot nova.
to sem našel
Razvoj se dogaja preden izdajo model gume. In to je to. Če nekaj na novo razvijejo, to takoj pokažejo z novim imenom, z dodano številko k imenu,... In ta guma se skozi svoj življenjski cikel prodaja enaka. Ni to F1 ali MotoGP, da se razvoj vrši čez noč...Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Ena beseda - RAZVOJ! Gume so na testiranjih iz leta v leto boljše in to verejtno ne brez razloga.
LP,
Milan
Načeloma drži, ni pa vedno tako, npr. pri Nokian H so po pol leta spremenili sestavo gume, ker se je v poletni vročini odrezala zelo slabo...Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Razvoj se dogaja preden izdajo model gume. In to je to. Če nekaj na novo razvijejo, to takoj pokažejo z novim imenom, z dodano številko k imenu,... In ta guma se skozi svoj življenjski cikel prodaja enaka. Ni to F1 ali MotoGP, da se razvoj vrši čez noč...Citat:
Uporabnik naliM pravi:
Ena beseda - RAZVOJ! Gume so na testiranjih iz leta v leto boljše in to verejtno ne brez razloga.
LP,
Milan
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Po ugotovitvah BRV (Bundesverband Reifenhandel und Vulkaniseur-Handwerk e.V.) se smatra ob pravilnem skladiščenju pnevmatika do starosti 3 let kot popolnoma nova, do 5 let pa kot nova.
to sem našel
5let pa kot nova
stara guma postane bolj glasna, pa tudi po mokrem se opazijo slabše lastnosti (sem opazil na enem gladkem asfaltu, da se s starimi gumami ni dalo normalno speljati in so se kolesa takoj zavrtela v prazno, z novimi tega problema ni bilo)
če pa radi kupujete cenejše gume letnik 2008 (mogoče še 2007), pa zrihtam kakšen popust
samo se morem pozanimati katere firme pnevmatik so na voljo
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Avtomobilskih gum blagovne znamke sava že nekaj časa ne delajo več v SLO. Nobenih, torej ne morejo biti made in slovenia. In tudi ni razloga, da bi morale biti. SO pa zato pri nas narejene GY ...Citat:
Uporabnik trust pravi:
Take stare gume ti poturijo, če jih naročiš preko spleta....ravno zadnjič sem bil na mimovrsti v Ljubljani, ko sem nekaj prevzel in je en pred mano dobil gume l.07 bolj začetek (jan.feb.). Seveda ne vem kaj je bilo potem, ker sem šel.
OFF:
A, če so SAVSKE gume morjo bit made in slovenia, kaj pa če so polske....kako pa je z Fulda gumami vse je proizvedeno na Poljskem