Ja 250c je skoraj premalo zato. Jaz sem nabavil ferarri-ja, in je razlika kot noč in dan..Nisem mogel verjet, vse isto, iste sestavine, postopek...končni rezultat pa neprimerno boljši
res na ferrari-ju dosegas temperature do 450 stopinj?
Ja 250c je skoraj premalo zato. Jaz sem nabavil ferarri-ja, in je razlika kot noč in dan..Nisem mogel verjet, vse isto, iste sestavine, postopek...končni rezultat pa neprimerno boljši
Moram še zmert. Termostat je menda do 390,na pakungi piše temp do 400. Kakorkoli, razlika napram 250 je ogromna.. V končnem izdelkures na ferrari-ju dosegas temperature do 450 stopinj?
mogoče druga receptura z manj vode?Sam imam 3cm ploščo pa sam 250°C pečico in mi nekako ne gre, da bi jo spodaj zapekel. Pa jo grejem 1h skup preden dam gor.
Imam pa tudi eno tanjšo in sem nazadnje delal kar tako, da sem prvo naredil testo in ga namazal z mezgo. Dal na to tanjšo ploščo (cc dober cm) in delno zapekel da se testo dvigne. Potem vzamem ven in ga "opotičim" ter potem nazaj kar na rešetko od pečice. Se mi tako še najbolje naredi.
Drugače jih dosti dela tudi kar na kovinski plošči. Za naslednjič tudi sam razmišljam, da bi dal kar na pleh od pečice pa pol po istem postopku na rešetko na konc.
Bi pa tudi mene zanimalo kako drugi naredite, da se pizza lepo tudi spodaj zapeče. Sam imam drugače na žar funkciji in pa vsake tolk mal ventilacije.
Se je kdo kdaj poglobil - je kakšna občutna razlika med "originalom" (torej Ooni) in pa sledilci (na mimovrste jih je že ene par)?
Pri Ooni Koda se tudi da odstraniti kamen in očistiti. Bi pa rekel, da ni tako enostavno, kot pri Venturi. Si bolj omejen pri širini in višini za izvleko kamna.
Ja glej, eni majo žene zraven, pol pa pucajo stvari k niso za pucat. Tko k moj stric, k je Gorenc litko vsakič fejst s cetom opral, da je bla pol zmeri rjava k stara železnca. Al pa enga poznam, k se je za Debuyer ponve izprsil, da bo steake pekel, pol mu je pa to babnica vsakič v pomivalca zabrisala....
Dej no prjatu ne bot siten, kamen mora bit lep in čist in babe so zoprne. Jest sm moji dovolil, da mi ga sproti že med peko opere v stroju.Ja glej, eni majo žene zraven, pol pa pucajo stvari k niso za pucat. Tko k moj stric, k je Gorenc litko vsakič fejst s cetom opral, da je bla pol zmeri rjava k stara železnca. Al pa enga poznam, k se je za Debuyer ponve izprsil, da bo steake pekel, pol mu je pa to babnica vsakič v pomivalca zabrisala....
Hahaha, mende.Dej no prjatu ne bot siten, kamen mora bit lep in čist in babe so zoprne. Jest sm moji dovolil, da mi ga sproti že med peko opere v stroju.
Drugače pa mam ooni 3 od začetka, edino kar naredim, naheftam do konca brener po poeki pustim cca 5 minut pol pa sistem obrni kamenček pred peko
Mlajše generacije smo bolj neučakane in pospešimo zadeve s čiščenjem kamna z zidarsko lopatico, ter šele nato uporabimo trik s 180° zasukom kamna in segrevanjem za popolno čistočo.Kaj pa bi vi “čistili” kamen?
No - mali popravek - kamen je treba samo obrniti za 180 stopinj pred naslednjo peko. Peko zaključiš tako, da nažgeš Kodo do konca, spiješ pivo, bolje dva in ugasneš. Peko začneš tako, da dotični kamen zasučeš, nažgeš Kodo do konca, spiješ pivo, bolje dva in začneš peči.