Mogoče me bodo ostali obsodl ampak: Osebno sem trenutno najbolj zadovoljen z tip 500 od Mlina grebenc. kupljena v mercatorju po 2kg pakunge.
Gledam pizza peči. Če bo znal kdo kaj pomagati oz. svetovati.
Ooni vs kaj drugega?
Nekako se nagibam k plinu, ker mi je najbolj praktični. Načeloma bi lahko imel tudi na drva (ali pelete), ampak se bojim, da bo trajalo precej dlje, preden pridem do visoke temperature. Dvomim tudi v okus dima, ki verjetno ne pride do izraza zaradi prekratkih pek v pizza pečeh.
Ooni koda vs ooni koda 16? Razlika v velikosti in gorilec samo iz ene strani vs iz dveh. Pomeni hitrejšo peko, še kaj? Temperatura je enaka?
Na koncu pa me zanima še razlika v plinskih regulatorjih. Ooni ponuja verzije s 50, 37 in 30 mBar. Za SLO piše da bi naj vzel 30 mBar? Čemu, zakaj ne 37 ali 50? Pomeni to slabši pretok plina in posledično manjšo moč gorilca? So ostale opcije kompatibilne z našimi jeklenkami? Nimam pojma glede tega, tako da bi res rabil razlago.
Evo še moja iz pekača Ferrari g3.... mislim, da je to največ kar lahko iz tega pekača iztisnem... ni glih profi zadeva za pravo neapolitano. Testo 24 ur 65%. 4min