Domača pizzerija

Oakey

Majstr
3. feb 2016
887
507
93
Na Barillia 00 piše 11g, na Barilla 0 iz Leclerca piše 13,5g, na Spar Premium Manitoba pa 14g.
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Še moj izdelek iz napol pokvarjene pečice, moka pa Barilla tip 00. Ne morem verjet da mi je dejansko uspel dosečt to, da se je testo napihnilo in je lepo hrustljavo, na sredini pa hrustljavo+mehko. S tega profila se ne vidi kako je skorja napihnjena, ampak jaz sem navdušen glede na to kakšno pečico (še) imam :cheer::cheer::cheer:

Sem pa spremenil način dela... testo sem raztegnil na pomokanem pultu, v pečico pa ruknil prazen pladenj na 270 stopinj da se je razgrel (kolikor pač pečica zmore). Potem pa sem s tisto lopato (ki sem jo pokazal par strani nazaj) naložil prazno testo in ga ruknil na razgret pladenj za 5 minut. Testo se je delno zapeklo, vzel sem pico ven, naložil vse sestavine in ruknil nazaj še za 10minut.

Okus pa odličen, ne vem a je razlog v tipu moke ali v načinu peke.
Aja, lopata za pico iz Kitajske se obnese odlično! Pa še ravno prav velika je :aplauz:

Poglej priponko 28028

Probaj ali s kamnom, ali pa daj pico na peki papir in na rešetko ter kroženje zraka. 7-8 min je pečena.
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
887
507
93
No jaz sem že nekajkrat naredil po tem receptu, samo da sem vzel 1/2 količine in vsakič mi je uspelo super testo. Je pa res da sem s polovičnimi količinami dobil 5 knedlov po 250-300gr, torej je on na posnetku res priredil in naredil manj knedlov.
Meni ni tako dolgčas v življenju, da bi se spotikal ob pike in vejice, zakaj je on tako posnel, če pa mi testo vseeno res dobro uspe.
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.174
3.637
113
Marlbor
Jaz delam v razmerju moka - voda 4:3. Se mi udi najbolj lahko testo za čim hitrjšo pripravo.
 

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
Evo, še par mojih začetnih pic, čabat in lepinj
Uporabljam unni pro, costa moko in droži
 

Priponke

  • 1561206673230.jpg
    1561206673230.jpg
    19,1 KB · Ogledi: 250
  • 1561210515062.jpg
    1561210515062.jpg
    12,7 KB · Ogledi: 234
  • 1561895089221.jpg
    1561895089221.jpg
    13,7 KB · Ogledi: 255
  • 1561895111964.jpg
    1561895111964.jpg
    15,9 KB · Ogledi: 255
  • 1562181015696.jpg
    1562181015696.jpg
    20,8 KB · Ogledi: 250
  • 1564935343189.jpg
    1564935343189.jpg
    22,6 KB · Ogledi: 258
  • 1564939637569.jpg
    1564939637569.jpg
    23,4 KB · Ogledi: 259
  • 1564939637749.jpg
    1564939637749.jpg
    27,1 KB · Ogledi: 267
  • Všeč mi je
Reactions: Abeta

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
403
83
:D :D
Ma ni mi hotel naložiti večjega formata...pa kar trd sem za tehnologijo o_O
 

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Sem preletel celo temo skoz, vendar se mi porajajo nejasnosti...

Pico bom pekel v Webru.

Prosil bi, če mi lahko en napiše točne količine sestavin na 1 kg moke. Ok iz teme sem videl, da naj grem po moko tipa 00 al 0. Sol naj dam morsko in kvas Fala slonček.

Ko testo zamesim ali ga dam takoj v hladilnik za 24 ur ali ga pustim stati pokritega 2 uri oblikujem hlabčke po 250 g in potem dam v hladilnik?
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.919
9.485
113
Sem preletel celo temo skoz, vendar se mi porajajo nejasnosti...

Pico bom pekel v Webru.

Prosil bi, če mi lahko en napiše točne količine sestavin na 1 kg moke. Ok iz teme sem videl, da naj grem po moko tipa 00 al 0. Sol naj dam morsko in kvas Fala slonček.

Ko testo zamesim ali ga dam takoj v hladilnik za 24 ur ali ga pustim stati pokritega 2 uri oblikujem hlabčke po 250 g in potem dam v hladilnik?
A, ti bi točne sestavine.... Pa dejte mal z glavam mislit. Za začetek.... 75% hidracija pa dobra žlička soli na kilo moke, manj ko bo kvasa, dlje bo hajalo, bolje bo. Vsa umetnost. Kje boš pekel pa res ni bistven podatek.
 

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.390
59
48
Republika Prlekija
Hvala.
Kakšna naj bo voda? Mrzla, normalne temp ali mlačna? Na 1kg gre torej 750ml, ne?
Nekje sem bral, da sol ne sme priti v stik s kvasom? Torej najprej v vodi raztopim sol, potem dodam moko in kvas?
 
Nazadnje urejeno:

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.919
9.485
113
Ne kompliciraj preveč. Vse sestavine skupi, pa čimbolj pregnest, pa čim manj moke dodajat. Pa ko se gluten razvije se čudežno neha limat na prste. Četrt kocke na kilo moke je že kr dost. To je odvisno kok časa maš. Če zjutri mesiš, pa bi ob 12tih pico, moraš dat več, če zamesiš dan prej, daš manj.