doklade pri treh otrocih

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
sosed mi pravi (pa ni iz tistih skupin, ki živijo od števila otrok v družini), da ima zdaj ful več ugodnosti, ko ima še tretjega otroka. a je kaj na tem? vem, da so včasih dobili neke popuste pri nakupu vozila, pa verjetno je otroški dodatek malo večji, ampak da bi pa se mu finančno ful poznalo, pa najbrž ni, kaj? ve kdo, ima kdo tri otroke? saj imaš tudi več stroškov s tremi otroci ...

tony

Guru
23. jul 2007
9.839
1.603
113
Nekoč sem prebral oceno, da vzgoja otroka do 18. leta stane od oka 100 jurjev. Olajšav ni niti slučajno toliko...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Jst imam tri otroke--ugodnosti nobenih (sp)----------dajtve ?-------en otrok več kot dva....

Koliko pa naj bi otroci koštali???-----------pojma nimam--------kolikor imam --toliko dam....-----upam da štekaš...

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
.
zmaga.gif
----- zdle grem nazaj v lokalno gostilno--------------da poplačam svoje #dolgove#

čin vsem..
nahrung002.gif

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Ja, strašne ugodnosti so. 1x letno dobiš dodatek za veliko družino - letos 390€. DMV ob nakupu vozila dobiš povrnjen - dokler ni eden od otrok polnoleten. Zaradi več glav v družini ti pade povprečje dohodkov na glavo zato dobiš malo več otroških dodatkov in plačaš manj oskrbnine v vrtcu in mogoče še kje prišparaš kakšno malenkost. No, še pri dohodnini se tudi nekaj pozna.To je pa približno vse. Skratka - finančni efekt je zanemarljiv.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Poznam enega, ki je "šel" na 4 otroke, zaradi raznih ugodnosti. V sosednji državi.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
no saj, jaz mu pravim, da že možno, da država spodbuja rodnost z nekimi ukrepi, ampak še vedno ima enega otroka več za preskrbet. je pa res, da je mati včasih delala na CSD, tam so pa samo hodli "crni", pa vlagali vloge za ta dodatek, pa ono pomoč, pa to ugodnost ... mam tri froc pa mi dajte ...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.450
7.147
113
pri taščici
Da bi financne pomoci bile glavni razlog za tretjega otroka, potem res cudno razmisljamo. Mora biti vsaj se kak drug dovolj mocan razlog....

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:
Ja, strašne ugodnosti so. 1x letno dobiš dodatek za veliko družino - letos 390€. DMV ob nakupu vozila dobiš povrnjen - dokler ni eden od otrok polnoleten. Zaradi več glav v družini ti pade povprečje dohodkov na glavo zato dobiš malo več otroških dodatkov in plačaš manj oskrbnine v vrtcu in mogoče še kje prišparaš kakšno malenkost. No, še pri dohodnini se tudi nekaj pozna.To je pa približno vse. Skratka - finančni efekt je zanemarljiv.

Prav tako imajo otroci več možnosti za štipendije, posledično tudi bolj bonificirane prevoze z avtobusi (npr. primestni LPP) ipd. Kar na letni ravni NI zanemarljiv znesek.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik markoman pravi:
no saj, jaz mu pravim, da že možno, da država spodbuja rodnost z nekimi ukrepi, ampak še vedno ima enega otroka več za preskrbet. je pa res, da je mati včasih delala na CSD, tam so pa samo hodli "crni", pa vlagali vloge za ta dodatek, pa ono pomoč, pa to ugodnost ... mam tri froc pa mi dajte ...

Oni itaq dobijo več kot ostali.

Otroke si še posojujejo?

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Clueless pravi:

+ Povračila za uporabo cest pri registraciji avta ni treba plačati.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.594
5.180
113
Ne vem od kod jim informacije za vse te ugodnosti. Po mojem je še daleč največja ugodnost, če imaš danes dva otroka v vrtcu in ima drugi zastonj. To pa lahko pomeni za nekoga s povprečnimi (prijavljenimi) dohodki (ali malo nadpovprečnimi) dobrih 200€ prihranka na mesec. To je res ugodnost. Cenzus za državne štipendije je bil doslej postavljen tako nizko, da denimo starša z visoko izobrazbo (denimo dva učitelja) v državni službi in denimo 4-imi otroci niti blizu ne prideta, da bi otrok lahko to dobil. Te stvari so mamljive, če "dobiš" denar nekje na roko. Preko plače, si hitro prebogat.
V glavnem proti vrtcu je vse ostalo nula ali pa jaz ne vem vseh fint. Niste navedli, da pri 4-ih otrocih plačaš polovično letno dajatev za uporabo cest pri registraciji avta.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik suzica pravi:
.
zmaga.gif
----- zdle grem nazaj v lokalno gostilno--------------da poplačam svoje #dolgove#

čin vsem..
nahrung002.gif

se opravicujem za zamudo, ampak vseeno se od mene vse najboljse!

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
ksz...
Če kdo misli, da z otroškimi dokladami obogatiš, naj hitro naštepa pet otrok, pa bodo njegovi denarni problemi rešeni.
Očitno tako mislijo samo tisti, ki nimajo otrok. Otroci stanejo, to je dejstvo, ampak jih je vseeno lepo imeti in to ne odtehta noben denar.