Nobeden pa ne vidi JGZ (javni gospodarski zavod), kjer delajo IV. stopnja izobrazbe, za 13 plačilni oz (se mi zdi) 16, kjer mora socjala dodajad do minimalca. Poleg tega je še en kup inštruktorjev, vzdrževalcev, kuharjev,.... ki podobno zaslužijo oziroma mnimalca.
Druga skrajnost: nekaj teh Delavcev se fura v pasatih, novih škodah, mogoče E klasa,... nihče pa ne vidi, da poleg službe furajo kmetijo, popoldanca, kr nekaj pa na fuš. Da delajo od zore do mraka. Da jih otroc niti ne poznajo.
Če bi delal sam v službi, bi komaj če bi preživel mesec. Ker dela "popoldne" si ne upa stranki reč ne in dela pozno v noč.
................
Imamo teh zgodb neskončno
Nihče pa ne vidi, kako preko pogodb (in zakaj sploh pogodbe) mečejo gnar čez oken. Pa ne z lopato, ampak s bagrom. Pri nas je že tako. Ničkoliko papirja in posledično kartuš bi prišparali, obnov, ker imamo dost delovne sile,..... Ampak ne, mi smo človeški, mi smo prijazni, mi znamo z ljudmi na robu. Evropa nas lahko dobesedno vika glede tega. Odgovornosti nima nihče v JU. Če že pol kak policaj, pravosodni, gasilc, sestra,... pač nekdo, ki je tazaden v vrsti, ki more res delat k žvat, ker mu dajo šefi "čudne" dolžnosti. KO se zajebe je pa mali kriv, ker je paæ to delal. List, ki je bilo napisano to delo na deski pa skrivnostno izgine.
Kdor ni delal par let v LJ ne ve o čem govori, tisti ki so v JU so ker, nimajo kam drugam it ali ker so lenuhi oziroma so jim VEZE zrihtale šiht.
Pojma nimate kaka debata in koliko ur in koliko ljudi je lahko potrebno, ko rečeš, recimo, da v danem prostoru mi bilo pametno nardit 2 pisuarja. ali da bi bilo potrebno kak list manj naprintat.
Vse se bo spremenilo, ko bodo letele glave. Glave, ki sedijo na stolčkih in ki pojma nimajo kako se dela v gospodarstvu. Sploh se ne zavedate koliko je zaposlenih v JU, ki pojma nimajo kaj je ROK, da se neki dokonča in kaj pomeni, da če roka ne dosežeš, LETIŠ iz službe. Če bi tole sprintal in dal šefu na mizo, me ne bi odpustili, niti disciplinske ne bi fasal. Vrgli bi me v "kazenski vod", napredovanje minimalno in oči bi bile uprte vame, da bi pri prvi napaki odletel. To je JU.
JU je veliko žlahte in veze in veliko glav, ki pojma nimajo, kako se streže na delovnem mestu kjer so.