Javni sektor je parazit in to je dejstvo. Ampak ne nižji sloj javnega sektorja, ampak predvsem višji sloj, mešalci megle in količinski višek. Moja dela v javnem domu za ostarele, o plači ne bi, ker je mizerna. Direktor ne podaljšuje dobrim delavkam, ker kao ni denarja, za 1 teden pa zaposli sestričnino hčerko, za 1 mesec pa še kolegovega sina. In to javna ustanova deluje po poznanstvu.
Se pa strinjam s tistimi, da stare kvake kofetkajo v zdravstvu in to zelo! Sploh si misliti ne morete, kako. Njim je vse to samoumevno, mladi naj opravi 20 upokojencev, medtem ko bo oba 5, vmes bo kofetkala pa šla na čik. Seveda niso vse enake, so pa stare babure po domovih za ostarele in bolnicah res eno veliko breme za prenašat. Pa šimfajo itd... vem, ker sem tudi sam iz zdravstvene izobrazbe in sem videl, kako je na stvari. Na srečo sem šel po končani srednji šoli v drugo stroko in ni mi žal.
Je pa moja delala tudi v privatnem domu za ostarele, in je zadeva še enkrat hujša. Delali sta po 2 ali 3 na oddelku in imeli za opravit nekje 30 ljudi...
In ja, v JS ni problem pri majhnih delavcih, tudi v bolnici ni problem v tehnikih, bolničarjih, verjetno tudi v višjih sestrah ne, ker jih spet ni toliko. Problem je pri tistih, ki sedijo v pisarnah, tam se potiho razmnožujejo paraziti in kradejo na veliko, tam se celotna stvar dogaja. K temu zelo pripomorejo koruptivni politiki.
V gospodarstvu pa je še ena jeba, celo v teh časih. Toliko ljudi čaka na tvoje delovno mesto, da se sploh kaj pritožit nimaš. Foter dela 9 ur dnevno, nikoli pa neve, kako dolgo bo delal. Včasih 9, včasih 9 pa pol, včasih 10... pa ne dobi nič zraven. Pa delo obvlada in je cenjen v firmi. Če pa se kaj pritožiš, ti lepo direktor pove, da na tvoje mesto čaka cel kup prošenj.. pa za jebenih 600€...