Sicer ne vem kake imate eni fetiše, samo da ližem kuharju oz. šefu sorbet z roke
MaK je doživetje, ki ga res ne pozabiš tako hitro, chef David Vračko pa posebnež, ki je nekaterim všeč, drugim pač ne. Vsekakor si je treba vzeti čas in se brez predsodkov prepustiti gostitelju. Meni je bilo všeč.Naslednji teden gremo v MaK.
Kaj lahko pričakujem?
Vidiš meni pa je ravno to tisto kar mi je všeč. Točno veš kaj boš tam dobil, hrana je korektna in to je to. Ni zdaj niti blizu Denku, Maku in podobnim, ampak je ena tista stara klasična tradicija. Glede na gnečo, bi rekel, da nisem edini, ki mu je všečDrži, od nekdaj, sploh pa tisti ki so ostali v 20. stoletju. Roko na srce, razen zasoljenih cen in renomeja tam že dolgo ni več najboljše pohane kure in jih je žal čas povozil. Mislim da dobiš marsikje boljšo pohano kuro za pol tega denarja. Pa začnimo kar s Krambergerjem ki si ga že naštel. Absolutno vrhunska pohana kura pa je pri Grabarju na Ptuju, tudi cena na nivoju Lipe ali še zraven. Kakor koli obrneš, če smo že pri kuri, ni to neka pretirano delikatna stvar, mariskdo je to našrudiral kako se spoha.
Glede na gnečo, bi rekel, da nisem edini, ki mu je všeč
Se strinjam. Med drugim bi šefu v Maku res toplo priporočal, da si kakšen bonton obnašanja prebere.Jaz bi rekel da je pač predvsem J&J "in" v MB. Tudi jaz ne vidim nekega presežka pri njih. Burgerje imajo sicer dobre, ampak bi rekel da je meni boljši burger v Bajs burgerju (Radizel).
Kar se tiče Maka in Denka, pa je meni Denk bistveno bolj všeč. Nobenega šova in awkward pogovora s šefom, ampak lepo umirjeno in na easy uživanje v sodobni hrani.
Bi si pa upal trditi, da je Mak bolj drzen glede kombinacij okusov in idej, ter že sam čef je bolj "ekstra". Nenazadnje je tip "sredi korone" za Teden restavracij, serviral jagodni sorbet s svežim hrenom (odlična kombinacija!)... pazi to(!)... serviral na roko vsakemu posamezniku in si ga pojedel/polizal iz roke, ker pribora ni bilo prinesenega! No, pred tem ni bilo ponujenega nobenega razkužila, vlažilnega robčka ali opozorila da bi si pred tem šel umiti roke. Pač majster je prišel, pa na roko vsakemu dal žličko sorbeja, za njim pa pomočnik na vrh sveže naribal malo hrena. V tistem momentu je ratalo vzdušje v sobi IZJEMNO awkward. Je pa bilo sicer zelo dobro!
Sem jedel steak ene 3x v Piskru pa moram rečt, da steak kot steak. Noben presežek.
Jah sej kaj pa, če bit. Glavno je meso. To pa lahko sam dobim kvalitetno. Spečt ga pa tud znam. Namesto, da dam 60€+ za pol kile mesa po možnosti še s kostjo.