Dobre finte vulkanizerjev

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Cigotu nimajo kaj izterjat, zato ga pustijo pri miru.
smile-1.gif
Obstajajo tud kakšne drugačne kazni, kot pa denarne. In ki bi v večji meri prispevale k "vzgoji" kršiteljev, in prometni varnosti.

Ampak ker te kazni ne polnijo proračuna, jih država ne predpisuje in ne izreka. Tako se lahko cigoti, mamilarji, kriminalci požvižgajo na zakone.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
dosti o bistrosti vlade pove to, da so danes recimo, pri +5C in soncu brez oblacka, po vsej drzavi na veliko preverjali zimsko opremo. se vidi, da se bliza konec meseca in je treba izpolniti kvote. v avstriji policaji še mignejo ne, ce se vozis ob takem vremenu z letnimi z 1mm profila kar je tudi prav!

O bistrosti voznikov pove veliko tudi to, da ob prvem malo bolj resnem snegu vidiš kup avtomobilov v grabnu, tisti, ki so pa malce pametnejši pa delajo zastoje na cestah, ker se zavedajo da nimajo primerne opreme. Dokler bodo vozniki tako glupi in bo bolj pomembno, da avto celo leto lepo zgleda na velikih lepih feltnah, kot to da bi se pobrigali za varnost, podpiram še strožji nadzor policije in še večje kazni.

Sicer pa bi se tudi danes zjutraj zdelo neumno, če bi recimo v Grosuplju preverjali zimsko opremo. Itak je Pečenko rekel, da bo na dolenjskem deževalo... misliš, da so tisti, ki so se zanašali na vremensko napoved avto pustili v LJ, ko so imeli konec šihta? Pa nasploh zimska guma ni samo za sneg ampak nasplošno za nižje temperature.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Mogoče so preverjali zato, ker se pričakuje sneg in ker tisti, ki v nedeljo popoldne nima primernih gum, le teh tudi čez 12 ur še ne bo imel na vozilu. Kar prav je, da je nadzor. če velja zakon naj velja za vse. Nihče si gum ne kupi le za lastno varnost. S tem, ko jih imamo na vozilu vplivamo tudi na varnost drugih udeležencev v prometu in če moram jaz skrbeti za svojo in tujo varnost z investicijo v zimske gume, pričakujem, da bodo enako ravnali ostali udeleženci v prometu.

Za stiskače pa je še vedno možen wayout - letne gume in primerne verige v prtljažniku. Pričakujem pa, da bodo te verige tudi namestili, ko bodo razglašene zimske razmere. Menim namreč, da bi kazen v tem primeru morala biti višja. Nekdo špara, poišče zakonsko možnost, da ne kupi zimskih gum, potem pa krši zakon s tem, da ne namesti verig.
Ja, lahko da zimskih gum čez 12 ur še ne bo imel na avtu, lahko pa tudi da avto ne bo na cesti.

jest sm se z enim avtom vozil včeraj, danes se pa nisem, in se še nekaj časa ne bom, in razmišljam, da bi obdržal gor letne, čeprav imam zimske na drugih feltnah in jih lahko takoj montiram, ne rabim 12 ur za to..

Kolk pa pripomorem k varnosti s tem, ko imam verige v prtljažniku?

Da kontrolirajo gume pri +15 je idiotizem in nič drugega kot polnjenje proračunske luknje..

Ti si na srečo dovolj pameten, velika večina jih pa žal ni. Pri sistemu kaznovanja, kot ga imamo, je pa vedno tako, da ob kontrolah tudi tisti plačajo, kateri niso bili nevarni. Kako lahko pričakuješ od stiskača, kateremu je škoda dat enkratni znesek 15€ za verige (če si že ne more privoščit gum), da bo ob slabem vremenu pustil avto doma? Če imaš ti letne gume vrži v prtlažnik verige in ne boš imel v kombinaciji z zdravo pametjo nobenih problemov.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik jetamp pravi:
Jaz sem letos nekaj kolo dol dajal in je tudi meni kolo gor "pribil". Sem skakal po ključu in samo upal, da ne bom vse skupaj odtrgal.
bonk.gif

Sodelavec isto, ni in ni šlo, je šel k vulkanizerju in toliko časa povečeval moč, da je vijak odlomu
confused-1.gif
. Sledil je obisk servisa, da so mu odlomljen vijak ven spravli.
Mislim, da določene moment ključ malo zajebava.
redface-1.gif

Zdaj vidim, da se je pri meni še dobro končalo.
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:
Ti si na srečo dovolj pameten, velika večina jih pa žal ni. Pri sistemu kaznovanja, kot ga imamo, je pa vedno tako, da ob kontrolah tudi tisti plačajo, kateri niso bili nevarni. Kako lahko pričakuješ od stiskača, kateremu je škoda dat enkratni znesek 15€ za verige (če si že ne more privoščit gum), da bo ob slabem vremenu pustil avto doma? Če imaš ti letne gume vrži v prtlažnik verige in ne boš imel v kombinaciji z zdravo pametjo nobenih problemov.
Imam jest verige v prtljažniku, Samo mi ni jasno, zakaj sem pri +15 z letnimi gumami varen voznik, en drug, ki pa ni dal verig v prtljažnik pa nevaren in bo plačal kazen. A ni to samo polnjenje proračuna? vzrok pa banalen?
Imam pa v avtu vedno tud lopatko, kladivo, orodje, kompresor..., kadar pade sneg pa vržem not še tavelko lopato. Ta mi je od naštetega še največkrat prišla prav. Parkiraš, pa ti plug narine sneg, pa morš odmetat.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Saj tud če nimaš trikotnika pa rezervnih žarnic plačaš kazen, pa nisi zato nič bolj nevaren. Pač so verige del obvezne opreme v avtu in če jih nekdo nima sabo plača. Zakon je pa tud treba nekak napisat. Malo čudno bi bilo, če bi imeli zakon, ki bi se navezoval na zunanjo temperaturo in vremenske razmere... mogoče je pri 15 stopinjah res malo nesmiselno ampak jebat ga. Je res tako poceni in nemoteča zadeva, da si je vsak čist sam kriv, če je nima.

zagor

Zelenc'
25. nov 2008
2
0
1
In kaj si storil? Si vseeno vzel gume od "kvazi trgovca"? Katere kitajske gume ti je pa ponujal? Da se ne bom še sam zaj****, ker imam tudi jaz enega ugodnega vulkanizerja v bližini.

marc

Fizikalc
26. apr 2008
1.205
26
48
Citat:
Uporabnik marc pravi:
Seveda sem znorel vendar se še danes občudujem, da mu pred vsemi strankami nisem dal dveh okrog ušes.

lp
Dogovorjena sva bila za Vredestein oz Goodyear, ko pa ni bilo nobene od teh pa je pogovor že zašel v ..., tako da se niti ne spomnim več kaj vse mi je ponujal. Na koncu sem spokal in gume kupil drugje.

lp

zagor

Zelenc'
25. nov 2008
2
0
1
Dobro si se odločil, škoda ker ga nisi na g...c. Zdaj sem se tudi jaz prepričal, kar so mi govorili prijatelji, da najcenejše ni vedno najboljše.

lp