Dobre finte vulkanizerjev

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
jaz sem pa dal 0€
mam vsake na svojih felnah in samo menjam....

Pri meni je bilo do sedaj tudi tako, ampak potem jim je pri Stipiču ratalo letne feltne pribit na avto, tako da smo doma zlomili ključ.
hysterical-1.gif

Na ostalih avtih doma pa komplete menjamo sami in takrat ko je to potrebno. Glede na to, da sem v petek zvečer, ko bi mogla it na pot v ZG, čakala 45 minut na menjavo pri Stipiču, traja doma enako časa, pa še zastonj je (pa tudi vijačiti znamo).

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Koliko pa so ti kaj zaračunali pri Grudnu?

Dala sem 35 evrov pa par centov, premontaža + novi ventilčki + 5% popust na gotovino.

Jest sm dal 31€ brez popusta in isto z menjavo ventičkov. Zgleda je odvisno od dneva.
grin1.gif

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik ChickenBoy pravi:
Jest sm dal 31€ brez popusta in isto z menjavo ventičkov. Zgleda je odvisno od dneva.
grin1.gif

al pa od časa, kdaj pelješ avto, velik dni pred 15. ceneje, okoli 15. in par dni kasneje je pa dražje
grin1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Jaz sem letos nekaj kolo dol dajal in je tudi meni kolo gor "pribil". Sem skakal po ključu in samo upal, da ne bom vse skupaj odtrgal.
bonk.gif

Sodelavec isto, ni in ni šlo, je šel k vulkanizerju in toliko časa povečeval moč, da je vijak odlomu
confused-1.gif
. Sledil je obisk servisa, da so mu odlomljen vijak ven spravli.
Mislim, da določene moment ključ malo zajebava.
redface-1.gif

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
Citat:
Koliko pa so ti kaj zaračunali pri Grudnu?

Dala sem 35 evrov pa par centov, premontaža + novi ventilčki + 5% popust na gotovino.

Sem bil prepričan, da boš napisala manjši znesek...
Razen, če imaš na avtomobilu pnevmatike večje od 16 col?
rolleyes-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Skratka, obup. Ta banda bi rabila resen poduk iz mnogih področij odnosov s strankami. Zdi se mi, da so še bolj zagovedani, če prideš s svojimi gumami, kot da 25 EUR za (realno) 10 minut dela ni dovolj. To, da oni pacajo 45 minut pa ni moj problem
Ne da bi jih zagovarjal (sami ste si krivi če zadnje dneve opravljate zadevo katero bi bp lahko 10 dni prej), ampak dvomim da je kdo od vulkanizerjev ki delajo za recimo 500 evrov na mesec se pripravljen potegovat za to da bo zamenjal gume v 10 minutah. Tud če bi bili plačani po številu menjanih gum dvomim,da bi se kdo tako "spotegnil".
20 minut se mi zdi neka taka "normalna" minutaža (dvig, odšravfanje, stare dol, nove gor, centriranje, šravfanje, spust avta).
Je pač to bolj ali manj sezonsko delo. Podobno kot gostinci ob obali (hotelirji izzveti) ko morajo poleti v dveh mescih zaslužit za celo leto. In pač prodajo dcl (kepico) sladoleda po ceni en evro. Za en evro jaz v maloprodaji dobim 2 litra sladoleda (20 kepic) v veleprodaji pa?
Ker imaš prste pri mobitelu. Zakaj hudiča se vam ob vsakem silvestrovem sesuje oziroma zabaše omrežje(
SMS dobim jih šele po x urah o kakšnih klicih lahko samo sanjamo....)

Pa ne bit preveč hud, samo hočem ti še drugo plat medalje pokazat- ne poznam nobenega vulkanizerja osebno.
Če pa ti misliš da rabiš nujno menjavo gum, po pokliči ferrarijeve mehanike. Oni bodo minute zamenjali za sekunde in delo opravili

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.557
1.085
113
Titograd
Tako da veš da se pri avto Jarcu niti vitrexa ne menja, ker toti so pa nenormalni, velik servis na SDI 50 kw mašini čez 400 €
bonk.gif
Cene nabite v nebo. Jaz jim niti blizu nebi šel če bi imel avto iz VAG skupine.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik skorpy pravi:
al pa od časa, kdaj pelješ avto, velik dni pred 15. ceneje, okoli 15. in par dni kasneje je pa dražje
grin1.gif

nekako normalno.
Božična in novoletna darila bodo tik pred prazniki tudi najdražja, po praznikih pa za džabe(est)
Je brat enkrat kupil hrenove korenine po veliki noči. Dobil jih je po ceni ki je znašala 20% cene pred veliko nočjo....
Jaz sem dva tedna nazaj zamenjal feltne na domačem dvorišču. Glede na to da montaža stane cca 30 evrov recimo, bi razmislil o nakupu rabljenih platišč. Štiri jeklena dobiš da ceno okoli 50 evrov (13,14,15") in jih imaš v eni zimi odplačana....Prostora pa ravnotoliko zasede guma na platišču ali pa brez njega....

Nazadnje urejeno:

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Jest mam pa tako računico, če do pomladi kupim 18" feltne z gumami, prišparam teh 20 eur ki bi jih drugače dal za menjavo, pol pa itak samo še menjavam :D

Nekako bo treba upravičit si 800eur za 18ke
grin1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Hja,
če bi se Mobitel in Simobil obnašala tako kot vulkanizerji, bi prvi imel 600 tisoč, drugi pa 150 tisoč uporabnikov, računi pa bi bili v rangu 100 EUR mesečno.

Izpadov omrežja za Novo leto ni. To da SMS prihaja dlje kot običajno ni izpad omrežja. Gre za zasedenost SMS serverjev, ki je začasna, dostava pa posledično traja dlje. Takšna zasedenost je povsem običajna pri vseh operaterjih. Konec koncev so za SIlvestrovo prometne špice, ki za nekaj tisoč odstotkov presegajo običajni promet v omrežju. Na svetu praktično ni omrežja, ki bi takšen naval uspelo hendlati tako, da bi SMS vedno prišel v nekaj sekundah.

Vulkanizerji pa so druga zgodba. Menim, da vsi vemo, da bomo na njihovo storitev okoli 15. novembra čakali dlje kot npr sredi oktobra. Normalno.
Ni pa normalno, da vulkanizerji pogosto šlamopasto hendlajo takšen naval. Da ne poskrbijo za urejene čakalne vrste, kjer bi vsak tiočno vedel, kdaj je na vrsti. Sedaj je vse skupaj prepogosto divji zahod, kjer se ljudje vrivajo in prepirajo, zmaga pa najbolj brezobrazen.

Tudi to, da vulkanizerji ne znajo reči "Dober dan, kako vam lahko pomagamo?" ni normalno. Konec koncev potrebujejo vsaj informacijo, kaj stranka želi. Mogoče bi pa kupila nove gume in rabi nasvet, katere se priporočajo. Mogoče ima samo premontažo. Mogoče bi želela, da se stare gume zložijo v prtljažnik, ne pa vržejo direkt na deponijo starih gum. Mogoče bo vulkanizer rabil ključ za varnostni vijak itd itd.

Ne trdim, da so prav vsi tako smotani, vendar bi na splošno ti fantje morali izboljšati attitude in odnos do strank. Tudi zato, da jim ne bodo vse pobegnile in začele kupovati pnevmatike v spletnih prodajalnah. Potem bodo res samo še monterji, prodali pa bodo bolj malo novih pnevmatik.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Deloma se strinjam.
Ampak oprosti. Kdor je butec in gre menjat na 15.11, ko se že x let ve, da je nemogoča gužva, ne more pričakovati, da si bo vulkanizer vzel zanj čas in mu vse lepo razložil, mu kavico dal, itd. Takrat ti delajo tudi po več kot 12 ur in to non stop. In vse kar lahko naredijo je, da čimhitreje menjajo gume. Se pa strinjam glede vrst. Lahko bi npr. številke nabavili, kot jih imaš ponekod po čakalnicah. Pa bi bilo precej manj živčnosti.
Torej, tako kot je zate samoumevno, da čez novo leto SMSi prihajajo dlje, tako je tudi za povprečno pametnega človeka samoumevno, da okrog 15.11 ne more pričakovati, da ga bo vulkanizer popedenal od spredaj in zadaj.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Sem bil prepričan, da boš napisala manjši znesek...
Razen, če imaš na avtomobilu pnevmatike večje od 16 col?
rolleyes-1.gif

13 colske
grin1.gif

ah, bom tako naredila kot Mis, spomlad spet nove gume, pa feltne, drug let pa menjava doma. Itak mi bodo gume držale 2 do 3 sezone komot.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
949
91
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Res je.

Ti orangutani sploh ne poznajo čakalne vrste. Prideš tja, gledaš kot bik, kateri si na vrsti, ves čas si živčen, da ne boš koga izsilil ali boš izsiljen. Potem zapelješ v delavnico. Imaš precejšnjo verjetnost, da ti nobeden ne bo rekel vsaj "Dober dan". Ponavadi čakaš da se te kdo usmili, pride do tebe, te pogleda kot budalo, ne reče nič in začne dvigovati avto. Čez pol ure se mogoče loti odvijanja vijakov, vmes mu njegov možganski trust zabrejka, ker ne dojame, da potrebuje za varnostni vijak tisti vmesnik...

Skratka, obup. Ta banda bi rabila resen poduk iz mnogih področij odnosov s strankami. Zdi se mi, da so še bolj zagovedani, če prideš s svojimi gumami, kot da 25 EUR za (realno) 10 minut dela ni dovolj. To, da oni pacajo 45 minut pa ni moj problem. Naj se organizirajo oziroma zagotovijo dovolj delavcev, ne pa da eden skače med tremi avti.

Poglej. Če imaš ti problem z lokalnim vulkanizerjem, ti res ni treba vseh metati v isti koš. Če imaš problem z vsaj tremi "lokalci", ti pa predlagam, da greš nekam ven iz tiste vuko.jeb.ine.
grims-1.gif

O orangutanih pa sploh nebi. Jaz pravim, da ima vsak (vulkanizer) stranke kakršne si jih zasluži.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Močno dvomim, da je vulkanizerju v interesu stranki pol ure razlagat (in iskat čeima v zalogi) razliko med gumami, medtem ko v vrsti čaka10 folka, ki točno ve kaj hoče oziroma ima to že s seboj v prtljažniku.
REs ne vidim pametnega razloga da ne bi gum zamenjal en teden prej.....(saj v tistem tednu jih ne bo pol pobralo, če pa jih bo jih boš moral pa itak še v novembru še 1x menjal).
Jezimo se (predvsem) zaradi lastnih dejanj....

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Res ne vem, zakaj je tko težko plačat enega študenta, ki bi na parkplacu delil številke strankam? Pa mogoče še listek s seznamom pnevmatik s cenami? Pa si lahko stranke pogledajo že med čakanjem, kaj bi kupile.

Kava? No, saj bi si jo folk lahko sam kupil, le en klinčev avtomat bi postavil pred vhod. Še zaslužil bi lahko z njim.

Dejstvo ostaja, da so vulkanizerji daleč od pravih prodajalcev, še manj pa imajo pojma o odnosu s strankami. Vsa čast redkim izjemam.

Najbolj žalostno pa je, da ne gre na boljše. Vsako leto isto.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Tu imaš najbrž prav. AMpak dokler bodo nekateri v nekaj tednih zaslužili da bodo celo leto preživeli ne bo veliko bolje....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Mogoče so preverjali zato, ker se pričakuje sneg in ker tisti, ki v nedeljo popoldne nima primernih gum, le teh tudi čez 12 ur še ne bo imel na vozilu. Kar prav je, da je nadzor. če velja zakon naj velja za vse. Nihče si gum ne kupi le za lastno varnost. S tem, ko jih imamo na vozilu vplivamo tudi na varnost drugih udeležencev v prometu in če moram jaz skrbeti za svojo in tujo varnost z investicijo v zimske gume, pričakujem, da bodo enako ravnali ostali udeleženci v prometu.

Za stiskače pa je še vedno možen wayout - letne gume in primerne verige v prtljažniku. Pričakujem pa, da bodo te verige tudi namestili, ko bodo razglašene zimske razmere. Menim namreč, da bi kazen v tem primeru morala biti višja. Nekdo špara, poišče zakonsko možnost, da ne kupi zimskih gum, potem pa krši zakon s tem, da ne namesti verig.
Ja, lahko da zimskih gum čez 12 ur še ne bo imel na avtu, lahko pa tudi da avto ne bo na cesti.

jest sm se z enim avtom vozil včeraj, danes se pa nisem, in se še nekaj časa ne bom, in razmišljam, da bi obdržal gor letne, čeprav imam zimske na drugih feltnah in jih lahko takoj montiram, ne rabim 12 ur za to..

Kolk pa pripomorem k varnosti s tem, ko imam verige v prtljažniku?

Da kontrolirajo gume pri +15 je idiotizem in nič drugega kot polnjenje proračunske luknje..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
In tisti, ki pravite, zakaj ne ustavljajo cigotov .. policisti bi jih že, ampak je zakon napisan tako, da jim nič ne morejo. Jp, takle mamo. Verjemite, da bi policaji naredili marsikaj več, pa ne smejo.

Policaji imajo vsa pooblastila da tud cigote ustavljajo in kaznujejo, ampak jih ne, ker se je lažje spravit na nemočnega davkoplačevalca. Nad cigotom se le ne upajo izživljat, in jih zato pustijo lepo pri miru.

Al cigotu kazen tud izterjajo ali ne, pa ni stvar policije.