Dobra lazanja v LJ?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Mah, Kaval, Azur,... imajo vsi zamrznjene pice, ki jih nato samo "vržejo" v peč.
anja se lahko je
Prava lazanja se je: Pr'Noni
cool-1.gif

Pumči, a govorimo o pizzah ali....
grin1.gif

Ups...pomota.
O LAZANJAH sem pisala!

Jaz osebno imam full rada lazanje. Zato pa prav sovražim tiste restavracije, kjer jih ne delajo sami (kupijo že zamrznjene in jih potem samo dajo v peč). Potem včasih dobiš na sredini še na pol hladno lazanjo
bonk.gif
 

woowek

Tajkun 08
7. sep 2007
693
1
18
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Meni naj naj lazanjo je mela ena italjanska gostilnica tam pri tramvaju blizu pub legende.

Vse ravno prav, lepo plavala v paradižnikovi omaki, mocarelca na vrhu (dobra)....mljask. Me pa ni blo tam že kake 3 leta, tko da....

Mirje? Sem jo jedel dva tedna nazaj kao mesno pa ga je blo bol za vzorec, sam paradajz notr.
 

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
(Ja, se tudi meni zdi, da najbrž zato.
wink-1.gif
)


Zase lahko rečem, da imam zelo širok okus, po drugi strani pa tudi zelo, zelo izbranega. Vem tudi, kdaj (mi) je konkretna jed (najbolj) ustrezna, po okusu, vonju, izgledu (pride recimo šele na tretjem ali četrtem mestu), uporabljenih sestavinah (in njihovi kakovosti!), velikosti porcije v primerjavi s ceno (to relacijo sem prej pozabil omeniti), možnostih kombiniranja z drugimi jedmi itd.. Sem že doživel (ali smo doživeli, npr. s kolegi), da je bila lazanja v piceriji ali špageteriji ali neki gostilni pač vsaj v enem od naštetih elementov "porazna", medtem ko sem bil z zgoraj omenjeno lazanjo osebno doslej še vedno popolnoma zadovoljen (upam, da je jasno katero mislim - ne kakšno v restavraciji Spar! - ki mimogrede tudi ni slaba, če nisi ravno oseba, ki zna tam izbrati le šnicel in pomfri in ostale bolj mastne jedi iz trenutne ponudbe ...).

Seveda, okusi so različni in to je ena od zadev, o katerih se načeloma ne prereka. Lahko pa se malček razpravlja.
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Šu probat buf - lesnina...

Majo dost bolš stvari tam. Lazanja je bila sicer kar okusna, ampak...naporna, velika, suhoparna/dolgočasna, masten sir, nič omake...

Bom šu probat če je tam na prešernov al kaj je tam še skoz tok huda lazanja.
 

kabudi

Zelenc'
9. okt 2007
25
0
1
V Garaži na dolenjki jo speče v krušni peči zraven pice v lončeni posodi, tist sir po vrhu lepo zahrusta notr je pa sočna in dobra ko sam vrag. mesna.

V Olivi na litijski sem rad jedu lazanje in druge testenine, potem so se pa nekej kuharji zamenjal sem pa nazadnje trikrat vračal ker je bla na sredi še zamrznjena tako da tam je no go zame.

Je pa zanimivo, da je zadnjič v službeni menzi zmanjkalo vsega in sem bil primoran naročiti špagete bolonez. Bili so uni čist tatanki predvidevam od mlinotesta, razkuhani kar precej, na delih sprijeti, v omaki se je čutila mezga, kar nekej moke, pa meso je bil takih čudnih strdkih. Ampak so mi bli všeč špageti. In od takrat sem jih naroču še dvakrat. Pol pa naj človek zaupa svojemu okusu. Al kako že gre - vsega hudga se navadiš, lepega in dobrega pa naveličaš.

lp,
kabudi.