dobra kava

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
En glas za Santano
cool-1.gif

Lp.

volk_S

Pripravnik
17. avg 2007
759
0
16
44
Citat:
Uporabnik frenki500 pravi:
Meni osebno je najboljša Santana, če pa že govorimo o trgovinskih znamkah, pa tudi tuševa ni slaba.
Se strinjam, tuševa zlata kava ali pa santana v zeleni embalaži.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Če ti je važna cena in še okus zraven potem Merkatorjev kafe (kot je bilo že rečeno) v zlato rdeči vrečki (se mi zdi
17758-icon_confused.gif
). Po ceni skoraj pol manj kot barkafe, po okusu pa skoraj isto. Mislim da ti potem ne bo treba več iskat ... Dvomim da prideš kje skozi ceneje kot je slabih 60 centov za 100 g.

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
moja mati se nebi strinjala s tabo. Je danes vzela 2kg kave, s tem da je 100g = 45centov
wink-1.gif

no pa kava pri njej mi je vedno dobra
grin1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Če ti je važna cena in še okus zraven potem Merkatorjev kafe (kot je bilo že rečeno) v zlato rdeči vrečki (se mi zdi
17758-icon_confused.gif
). Po ceni skoraj pol manj kot barkafe, po okusu pa skoraj isto. Mislim da ti potem ne bo treba več iskat ... Dvomim da prideš kje skozi ceneje kot je slabih 60 centov za 100 g.
Spar kava, 45c

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Bom vzel eno, za probo. Okrog mene so sami uživalci barkafeja in ne pristajajo na nič manj (no, malenkost že, kaj več pa ne). Jaz recimo komot živim brez kafeja, pravzaprav mi zanj dol maha. Ampak če že naredim požirek imam rad dober okus. Loka recimo mi je ogabna, tuševa takisto (imata zelo podoben okus - isti izvor?).
Hočem rečt, za našo hišo je referenca barkafe in če je špar vsaj blizu za to ceno je to čista zmaga. O okusih pa jasno nima smisla razpravljat ...

(ugotavljam pa da se nisem ravno jasno izrazil v prejšnjem javljanju. jasno mi je da so na svetu tudi cenejše kave, ampak jaz sem imel v mislih povezavo +/- lasnosti barkafeja in ceno)

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Moja mat je kofetarica... je pa res da noče zmetat neke silne denarje za kavo ker je spije precej. Trdi da se je barkafe noro pokvaril v zadnjih letih in še poceni ni več. Smo iskali nadomestek... cenovno in okusno primeren... trdi da zmaga Spar budget kava... itak ni taka kot kakšne "premium" kave, ampak ima daleč najboljše razmerje price-value. Tudi Spar budget instant je menda presenetljivo ok. Zanimivo da je ok tudi Mercator kava (tudi instant) - ampak vseeno stopničko nižje - kar kakih 8 drugih "testnih" variant pa je dobilo porazne ocene ... Loka / Minas (Minas kave različnih proizvajalcev) / Hofer / Lidl / Tuš ... vse mogoče smo sprobali.

Spar Budget mislim da je 45c / 100g

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Verjetno o bolj zanima price kot value.
cool-1.gif
Prave kafetarce si pa kavo same pražijo. Surova kava je dokaj poceni.

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
Se strinjam, da se je barkafe precej pokvaril. Edina dobra je 100 g pakunga, ostalo je za en k.... Kako jim rata polnit različno robo v različne pakunge (po gramaži) pa mi ni jasno.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Jaz sedaj kupujem Lavazzo v Leclercu. Dobre 4€ je za 250g. Ampak je kvaliteta neprimerno boljša, kot pa naš Barcaffe. Drugače pa Illy medium, samo kupim najraje v Italiji. Je cenej, pa boljše. Dejstvo je, da se je cena kave v zadnjih letih nenormalno podražila, kvaliteta teh naših mešanic pa poslabšala in to zelo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Illy nam enim ne potegne ... fuj...

od takih ne-budget value kav je recimo meni osebno najboljši crem cafee, ampak neka pakunga ki ga pri nas nimajo, še v italiji ga ni v vsaki trgovini in zanimivo na spletnih strani cremcafeeja ga ni (tam imajo itak samo tisto kar se dobi tudi pri nas)

Abeta

Fizikalc
13. avg 2007
1.861
3
38
ma dejte se spomnt kaka znanost je bla pred 30imi leti kafe dobit
grin1.gif

kafe je bil kafe pa al iz Trsta, Gorice, Trbiža, Beljaka al pa Clovca
wink-1.gif

pa tudi meni ne potegne ravno vsaka, da ne bo pomote
grin1.gif
Merkatorjeva je kar OK

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Jaz že par let, pijem samo črno z zelo malo sladkorja. In se po mojem mnenju zelo pozna kvaliteta kave. Če pa piješ z mlekom, pa verjamem, da se ne opazi tako razlika. Saj sem sam včasih tako pil, pa ne okusiš tako arome kave.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Abeta pravi:
ma dejte se spomnt kaka znanost je bla pred 30imi leti kafe dobit
grin1.gif

kafe je bil kafe pa al iz Trsta, Gorice, Trbiža, Beljaka al pa Clovca
wink-1.gif

pa tudi meni ne potegne ravno vsaka, da ne bo pomote
grin1.gif
Merkatorjeva je kar OK

Tudi takrat nekateri nismo pili vsakega dreka.
smile-1.gif