Vsi, ki iščete dobro kavo za sprejemljivo ceno, poskusite z hladno varjeno oz. pripravljeno kavo.
Kar je pri tej pripravi fino, je to, da še iz takega šrota rata sprejemljiv napitek. Ker se enostavno določene snovi, ki so neugodnega okusa (maščobne kisline) v hladni vodi ne izlužijo.
Drugače pa jaz sem nekaj eksperimentirala in mi najbolj ustreza, da vzamem en del kave (zmlete), ga prelijem z dvema deloma vode, zaprem in potem pustim na pultu vsaj 12 ur. Vsake toliko mal premešam, ko grem ravno mimo. Potem pa precedim in shranim v hladilnik.
Dobiš tak kavni koncentrat, ki ga lahko potem po želji ali redčiš z vodo ali pa piješ kar takega kot je. Lahko segreješ, poleti pa si tako delam ledeno in je zakon.
Drugače je tu malce bolj na široko opisano:
http://kuharija.si/content/iskanje-popolne-ledene-kave