Dober akumulator?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Kakšno priporočilo? Rabim nekaj do 85Ah, original je 72. Je pa avto dost občutljiv glede tega (dizel itak) in rabi dober hladen zagon.

Lp

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Imam Boscha dve leti pa mi pri temperaturah pod 0 nekam slabotno vrti pa sem dal 10Ah močnejšega kot je bil original.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.677
1.299
113
Predlagal ti bom nekaj kar verjetno ne boš vzel
grin1.gif
Pred 5-imi leti sem vzel Bartog v Msori (gradbeni center), zmontiral sem največjega, ki je fizično šel pod objemko akumulatorja, mislim, da ima okoli 100Ah. Ga kar pošteno matram, predvsem poleti, ko mi veliko hladi pijačo pri ugasnjenem motorju in je špica, bil je tudi eden najcenejših. Bral sem pa o slabih izkušnjah ljudi s tem accujem, pa sem rekel klinc, dela.

Za najboljšega se drugače šteje Banner, ki ti ga lahko zrihtajo po čisto konkurenčnih cenah v železnini. Ko sem jaz kupoval accu pred leti je bil cca. 2x dražji kot Bartog.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Kupi takega, da imaš blizu servis ker drugače bo problem z garancijo.

Fotru je vrknila varta, najbližji servis 70km stran. Je šel k lokalnemu mehaniku za toplo, ki je izmeril vse in dal izpisek da je akumulator zanič, foter gre s tem listkom na servis varta, kjer so rekli da oni morajo svoje meritve meritve opraviti, so mu dali nadomestni akumulator, potem so ga pa klicali naj pride nazaj po svoj akumulator da je čisto dober.... uglavnem kar nekaj, akumulator star 1 leto avto stoji 2 dni in ne vžge zdaj pozimi.

Uglavnem en kup časa gre lahko za brezveze če je servis predaleč.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Imel Bannerjevega power bulla. Slabšega akumulatorja še nisem videl. Že prvo zimo same težave z njim. Dokončno pa je odpovedal takoj po garancijskem roku. Same težave z njim. Tudi v Avstrijskem testu so ga sku****. Vstran od tega sr.... 5let star Bosch je bil bomba proti tem sra***. Žal mi je po 7 letih dokončno odpovedal Bosch. Trenutno pa imam tega iz Mariborske proizvodnje. Bomo videli kako bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Kot so ze nekoc pisali. V acuje dolivajte vodo ce zelite da bo dolgo delal. In to preverjate predvsem poleti, ker takrat boste zajebal acu. Crknu bo pa pozimi

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kot so ze nekoc pisali. V acuje dolivajte vodo ce zelite da bo dolgo delal. In to preverjate predvsem poleti, ker takrat boste zajebal acu. Crknu bo pa pozimi

Še posebno zanimivo postane, ko ima vse več akumulatorjev zadelane čepke. No sedanji jih nima.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pestro...pestro...

Ko gledam nemške teste bi rad dobil Exide Sonnenschein Power Plus...pocen pa vedno dobro ocenjena. Moll, Varta drago ampak vsak vedno pri vrhu potem pa pride vse ostalo Bosch ipd. Banner ma pa zgleda dost slabih modelov.

Problem je tudi dobit to kar je na voljo na nemških trgih, omejen sem pa tudi z višino (175mm). Jutri moram nekaj kupit.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, ampak do sedaj sem še vsakega odprl. Pred mesecem sem dobil enega v dar, ko je ravno moj bil povsem na koncu. Kolega je menjal, ker mu je tudi začel zezat. Na ponk, odprl, dolil in nafilal pa špila bp.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Panasonic aku, dela že 10 let b.p. sam ne vem kje se jih da pri nas dobit k je pršu z avtom

sniper007

Pripravnik
22. jul 2007
712
0
16
Mene pa zanima kako je z tem, da če akumulatorju med vžigom pade napetost pod 10V da je zanič ? Je to zihr pravi podatek ?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.085
6.932
113
pri taščici
Andrej; kot je samojed napisal. Res da nimajo vec tistih cepkov za sravfat, ampak tudi jaz moje acuje odpiram. Ce ne drugace pa s kakim izvijacemkje pri strani in potem snames v kosu pol zgornjega pokrova.
Vsaj enkrat letno kontrolirajte nivo elektrolita. Nekateri acuji imajo prozorne stranice in lahko kar od zunaj spremljas zadevo.,

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.127
113
Citat:
Uporabnik sniper007 pravi:
Mene pa zanima kako je z tem, da če akumulatorju med vžigom pade napetost pod 10V da je zanič ? Je to zihr pravi podatek ?

Ni nujno!

Akumulator je zanič ko ne opravlja več svoje funkcije. Če avto vžiga normalno potem je vseeno tudi če napetost pade na 5V!
zmaga.gif

Sicer pa tako, če je akumulator prešvoh oz. se bliža koncu potem bo med vžiganjem napetost (preveč) padla ... pri 10V ni za bencinarje še nič kritičnega za dizla pa mogoče že pomeni slab vžig. Predvsem je treba vedet ali drži kostantno 10V ali pa pada .. recimo če verglaš dalj časa kako se spreminja napetost.