Dobavni roki novih vozil

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
teh izobraževanj in raznih licenc ne potrebuje.
Tu se ne bi strinjal s tabo...nepooblaščeni serviser, tisti, ki da kaj nase se bo (in se mora) prav tako izobraževati - sploh če misli iti v korak s časom. V kolikor želi ostati v letu pred 2000, potem lahko tovrstne zadeve preskoči.

Je pa res, da ko pripelješ avto k takemu, vzame ključe, se zmenita kaj naredi (če ni izredni obisk),..to naredi: računa delo, material in greš. Ne zaračuna ti osladnosti, ne zaračuna vsakega giba roke mehanika (ker je sam in točno ve koliko časa mu vzame zadeva), rezervni deli in tekočine imajo enako ceno kot bi jih dobil sam v trgovini (on dobi ceneje ter tu še kak EUR zasluži - pošteno), v ceni ni vklalkulirana 'brezplačna kavica', lep in velik salon, sprejem na servis z nasmeškom prsate uslužbenke..itd itd.

Tisti popoldanci, ki dejansko šrafjao po šihtu, pa običajno med službenim časom prav tako šrafajo avte a jim zaupajo težja popravila - torej ti najbolj obvladajo ...in ta, ki je dopoldne šravfal avtomatski menjalnik na 100 jurjev vrednem avtu..sem ziher, da bo znal tudi olje zamenjat in par filtrov ;)...popoldanec se izobražuje na konto firme :p

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Zdaj si me malo iz konteksta vzel. Če s.p. mehanik želi narediti kaj več kot menjavati gume pa olje, potem se vsekakor strinjam, da rabi kakšno izobraževanje, ker tehnologija gre naprej. V kolikor pa ostane pri olju pa filtrih pa mislim, da ne rabi ničesar.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Koliko se je povrečen avto podražil v zadnjih dveh letih? 5k ali še več? Kako gredam so zdaj Kia Ceed že od 18-19k naprej, jaz pa sem zanj dal 13k nekaj let nazaj, pa ni bil osnovni model.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Tako nekako. 5+. Še najmanj je šel polo gor. Jurja 700 glede na prejšnji model leta 2020, s tem da ob enaki opremi ima še matrix led namesto navaden led in brezžični AA. Ostalo je enako. T roc 2019 je bil 21.200, danes je enaka oprema face lift 29+. Osnovni golf 8 1.0 je bil 20k, sedaj mislim da ga ni več, je pa tašvohni 1.5, cena od 27 naprej, najcenejši dizel iz 23 na 29k. Jp dober ga žgejo.

je pa treba še nekaj dodat v enčbo, tudi rabljeni so šli gor, tako da ko menjaš isto doplačaš kot prej. Problem je samo najti koga z kešom. Tako da so spet trgovci na plusu, ker ti ga not vzamejo in preko fafinga drugemu prodajo. In ga lažje na faf prodajo kot ti na keš.

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.271
4.097
113
Se skoraj bolj splača seat Leon a vzeti, če gledaš za Tdi motor.

Tam nekje 24000 eur z FR opremo na švohna verzija 2,0 tdi

• Všeč mi je
Reactions: map

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Glede na cene je to OK ponudba, kak TSI tud ni švoh še za kakega jurja manj, pa tle nekje se vrti Mazda 3/CX-30. To so nekje vozi do 26K, poleg rang manjših ala polo, taigo, t-cross in ostali VAG derivati manjše platforme.Vse ostalo je zbezlalo. Karjola 30, CH-R, 33. Včasih si recimo kadjara za 18 odpelal, zdej pride Austral, ne vem če bo kej pametnega pod 30. Nore cene.

Je pa zanimivo. Civica elegance, praktično z vso opremo odpelješ za 20.800. Sam kaj ko je vsaj meni tako grd, pa babnca me v rit sune, če to domov prpelem. Že z megana gt line se komaj ven skobaca. Je rekla da v življenju več ne vidi sport zicev.

Nazadnje urejeno:

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Tako nekako. 5+. Še najmanj je šel polo gor. Jurja 700 glede na prejšnji model leta 2020, s tem da ob enaki opremi ima še matrix led namesto navaden led in brezžični AA. Ostalo je enako. T roc 2019 je bil 21.200, danes je enaka oprema face lift 29+. Osnovni golf 8 1.0 je bil 20k, sedaj mislim da ga ni več, je pa tašvohni 1.5, cena od 27 naprej, najcenejši dizel iz 23 na 29k. Jp dober ga žgejo.

je pa treba še nekaj dodat v enčbo, tudi rabljeni so šli gor, tako da ko menjaš isto doplačaš kot prej. Problem je samo najti koga z kešom. Tako da so spet trgovci na plusu, ker ti ga not vzamejo in preko fafinga drugemu prodajo. In ga lažje na faf prodajo kot ti na keš.

Potem pa ni čudno da je prodaja avto tolk padla v Evropi.

European car sales are at their lowest point since 1996
"Passenger car sales in the European Union last month were down 15.4% from last year, the European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA) said on Friday. With fewer than 900,000 autos sold last month, it’s the worst June on record in terms of new sales since 1996."

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Je pa res, da evropskih tudi ni, ker jih čakaš ko majmun, posledično tisto leto ko si ga naročil, manjša prodaja.

recimo C3 ali berlingo so ti pred 2 leti v hrbet metal z 5-7k popusta. Pa so bili srečni če si ga sploh vzel, danes leto+ čakalna doba.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Ja no če je njihov cilj zmer manj avtov prodati, potem gredo po pravi poti. To se ne bo kar samo obrnilo na bolje, tudi če se inflacija zdaj konča in lahko proizvedejo kolikor avtov hočejo, brez da se pocenijo bo prodaja še kar strmoglavljala. Sicer pa je manj avtov tudi dobro za planet.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Je pa zanimivo. Civica elegance, praktično z vso opremo odpelješ za 20.800. Sam kaj ko je vsaj meni tako grd, pa babnca me v rit sune, če to domov prpelem. Že z megana gt line se komaj ven skobaca. Je rekla da v življenju več ne vidi sport zicev.

Za tak denar dalec najvec od avta kar je mozno.

Tvoji kupi letno fitnes karto..ona bi fit, ti bos zadovoljen (ker bo mela dobro rit- se ravno rima) pa se iz avta bo lahk lezla :p

(Moja sestra..letos bo 50 v zivljenju ni naredila 10 pocepov..al majke mi da se ji to posteno vidi :valjamse: leze ven in not iz Civicov ze odkar je z mozem skupa).j

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
Pozabil si še 1000 pribitka če ne vzameš finaciranja, dodatek na kovinsko barvo, pripravo itd. Kar vse skupaj nanese še 2k, tako da je potem 23k cena.

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.044
3.562
113
41
Lj
  • Všeč mi je
Reactions: CLIO15

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Pozabil si še 1000 pribitka če ne vzameš finaciranja, dodatek na kovinsko barvo, pripravo itd. Kar vse skupaj nanese še 2k, tako da je potem 23k cena.
Kia, da je kej zn je je tudi 23+. Sodelavec za ceed karavan 1.0 pred 2 meseci dal 25. Res pa da je nek lizing, ko ga lahk zamenja kdaj če brez doplačila za novega z istim obrokom ali nekaj podobnega. Al pa odkup. je honda še vedno mredžo za korejce za podoben denar. Za razne polo/taigo/tcross, ter škoda/seat derivate na isti osnovi pa sploh.

sad

Guru
24. avg 2007
21.040
9.682
113
Ena na temo naročnin.
Pride en do kolega z BMWjem in ga napizdi, da je vozil za njim in da tudi enega smernika ni dal.
Pa ta začne nekaj čačkat po mobilcu, prvi skoraj živčnega faše. In mu ta po minuti čačkanja po mobilcu reče, da mu je naročnina za smernike pol leta nazaj potekla. :evil: :valjamse:

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: MrDaco, map in tony

Podobne teme

I
Odgovori
4
Ogledi
5.446