do katere temp. minusa se dela klima?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Subaruji imajo na žalost ogrevano samo področje pod brisalci. Z veseljem bi videl, da bi imeli žičke po celotni sprednji šipi, kot nekoč Galaxy (morda ima še, nimam pojma).

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Vsi Fordi imajo to opcijo. Ni lepšega zdaj v teh časih. Vžgeš, pritisneš 2 gumba, dokler spraskaš stranske šipe, sta prednja in zadnja odtaljeni.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Subaruji imajo na žalost ogrevano samo področje pod brisalci. Z veseljem bi videl, da bi imeli žičke po celotni sprednji šipi, kot nekoč Galaxy (morda ima še, nimam pojma).

Naš Galaxy l. 2005 ma tud žičke na spredni šipi
grin1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Se da naknadno dokupiti:
- gretje prednje šipe (pod brisalci, če drugo ne)
- el. grelec zraka

Mislim kot kit komplet.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
ksz

Pa dobro...kako klimo imam jest u astri...je tip G....ma ko stisnem uni gumbek se čuti ,da gre avto težje...ker so se mi pred kratkim meglile šipe in edino klima je to rešila...pa tudi če je -10....sicer sem imel tudi gretje ampak avto je pa težje peljal...ko sem pa izklopil klimo je šlo pa lažje. Potem sem rešil to...je bla voda v prtljažniku in se je avto malo sušil v garaži par dni....zdaj pa me spet nekaj muči pa moram imet okno odprto za 1 cm da se spet ne magli ,ampak ni panike..se da preživet.

Kaj tisti kompresor se vrti neprekinjeno ko imaš vklopljeno al kaj?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.137
11.006
113
kod Džej-Zija
Če imaš ročno klimo, potem ja, ko dela, dela na polno. Pri avtomatičnih klimah pa dela tudi na vmesnih stopnjah, obremenitev je zvezna.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Če imaš ročno klimo, potem ja, ko dela, dela na polno. Pri avtomatičnih klimah pa dela tudi na vmesnih stopnjah, obremenitev je zvezna.

Na kak način prilagaja kompresor?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Vsi Fordi imajo to opcijo. Ni lepšega zdaj v teh časih. Vžgeš, pritisneš 2 gumba, dokler spraskaš stranske šipe, sta prednja in zadnja odtaljeni.

V bistvu se da že z enim samim gumbom. Če pritisneš gumb "MAX" se zgodi naslednje: gretje se nastavi na "HI" in vklopi se ogrevanje sprednje in zadnje šipe (sprednja šipa ima vertikalno napeljane goste, a tanke žičke).
Enak efekt dosežeš z voice control gumbom in ukazom "Defrosting On".

Strgala za led v tem avtu sploh nimam. Če so temperature okoli ničle, je avto odtajan v minutki, ko so okoli -10, pač traja nekaj dlje (do pet minut). Itak se z dizlom splača malo počakat preden spelješ. Tudi gretje sedežev je v mrazu še kako dobrodošlo.
grims-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

V bistvu se da že z enim samim gumbom. Če pritisneš gumb "MAX" se zgodi naslednje: gretje se nastavi na "HI" in vklopi se ogrevanje sprednje in zadnje šipe (sprednja šipa ima vertikalno napeljane goste, a tanke žičke).
Enak efekt dosežeš z voice control gumbom in ukazom "Defrosting On".

Strgala za led v tem avtu sploh nimam. Če so temperature okoli ničle, je avto odtajan v minutki, ko so okoli -10, pač traja nekaj dlje (do pet minut). Itak se z dizlom splača malo počakat preden spelješ. Tudi gretje sedežev je v mrazu še kako dobrodošlo.
grims-1.gif

Zato jaz uporabljam 2 gumba v fordih, ker nima nobenega smislagretja na hi dajat. Greje toliko, kot je v tistem hipu na voljo toplote. Je pri -10 vseeno, a imas nastavljeno na 22 ali na hi.
S cim pa vsa stranska stekla ocistis, ce nimas strgalke? Ali si eden od tistih, se vozijo z zaledenelimi stranskimi stekli in snegom na avtu?

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Malo razlike je vseeno. Če je zunaj recimo -10, začne pihati sicer res pri -10, vendar se z ogrevanjem motorja kmalu začne dvigati tudi temperatura pihanja. Sicer ni ravno takoj 22, vendar po moji logiki vse kar je nad recimo 4°C vpliva na odtajevanje šip. Če recimo piha s 10°C, je sicer res vseeno ali imaš na 15, 22 ali HI (to je menda 28+), vendar pa je moč pihanja maksimalna. In bolj ko piha, bolj pomaga. Pihanje usmerim na stranske šipe, ki se ravno začnejo tajati, ko se odtaja vetrobransko steklo. Takrat izklopim gretje sprednje šipe (zadnja potrebuje približno dvakrat toliko časa, da se odtaja kot prva). Takrat se jakost pihanja še poveča.

Glede strgalke - sprednji stranski šipi se po moji metodi v petih minutah odtajata (če je zunaj -10), nato ju spustim in dvignem, kar ju očisti. Nekako takrat se začnejo tajati tudi zadnja stranska stekla.
Ne vem pa, ali je po zakonu obvezno očistiti čisto vsa stekla. Piše le: "Stekla vozila in vzvratna ogledala morajo biti cista, da je vozniku omogocena normalna vidljivost."

V nasprotju s strgalom, pa imam v avtu tako metlico za sneg kot tudi lopato. Snega na avtu ne maram ne pri sebi, ne pri drugih.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.378
1.241
113
www.adriamedia.si
Očistit je treba vsa stekla ...
In v 5 minurtah se jaz že odpeljem in pridem do vrtca, da oddam otroka ... Pri Mondeu (tega sem nazadnje vozil v mrazu) se prednja šipa odtali v minutki, toliko rabiš tudi za ostala stekla spucat (tudi zadnja na vratih, ap tista mala trikotna, kjer so ipd).
Na max pa meni v fordu ni bilo treba nikoli dat, ker se ob prižganem gretju tudi ne rosi prednja šipa. Pihanja mrzlega zraka pa (razen poleti) ne maram.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.782
221
63
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:

Na kak način prilagaja kompresor?

notri je disk, ki krmili batke. ce je disk popolnoma naravnost, ni obremenitve, vecji kot je kot diska, vecja je obremenitev ...