Dno, dna...

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Ampak v vrtcu in soli pa kr more bit druga pot. K tam pa ne sme bit ene vzgojne (pa se strinjamo da bi si jo kksn pamz zasluzu a ne) alpa nad zeno sosedom (tud tukaj se najbrz strinjamo da ai kdo zasluzi kaksno vzgojno. Ali pa dve. Eni temu pravijo rocni vnos podatkov...)

predvsem se ne tepe žensk, ker smo kao enakopravni, in potemtakem, bi tud tebe lahko ženska kloftala sred štacune.

resnica

Majstr
9. feb 2013
581
645
93
Pa se ti ne zdi krivično, da si ti kot odrasla in odgovorna oseba, ne vzameš čas in nimaš volje za razmislek. Gre namreč za tvojega otroka! katerega naj bi imel najrajš na svetu

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.457
9.753
113
EU
Enostavno je, dvakrat mu poveš in če ne uboga potegneš ga za uho. Pri sončkih pa je malo drugače. Temu moraš povedati petnajstkrat, da bo postopoma dojel...
V šoli večina nima ročnih spretnosti za čevlje zavezati. Po dvorišču se igrajo z odvezanimi.
Zato danes starši imajo rajši čevlje na ježeka.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:Ampak v vrtcu in soli pa kr more bit druga pot.
Jasno, tam je druga pot. Pač se kak dan ali teden otroci v šoli ne učijo nič, ker se ukvarjajo z enim problematičnim frocem. Zraven je polno zaposlena še psihologinja in ravnateljica in je šlo za drug način denimo 5 * 8 * 3 delovnih ur, oziroma čez palec ena mesečna učiteljska plača, denimo 2500 € bruto, da so kolikor toliko vzpostavili drugo pot, ki obstane en teden. Potem pa ponovitev scene. Rehabilitacijski center Soča pa je poln vzgojiteljic in učiteljic, ki imajo čudno diagnozo "fibromialgija", ki načeloma nima veze s temi poklici, samo sumljivo veliko ljudi s teh šolskih poklicev to "napade".
Alkoholik, koliko svojih otrok vzgajaš 24 ur na dan, 365 dni na leto?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Uporabnik resnica pravi:
Pa se ti ne zdi krivično, da si ti kot odrasla in odgovorna oseba, ne vzameš čas in nimaš volje za razmislek. Gre namreč za tvojega otroka! katerega naj bi imel najrajš na svetu

preden nadaljujeva - imas otroke?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.083
113
v lokalni ostariji
Pepe ne delaj pepcka iz sebe. Saj na trenutke znas pokazati da si dovolj pameten za dialog...

Upam da se zavedas da so sedaj v rednih solah tudi tisti ki bi morali biti v posebnih. Fizicnega kaznovanja pa ni ze par desetletij...

Pri sonckih tudi klofuta ne bo zalegla. Ker vzgoje ni. Nic.

resnica

Majstr
9. feb 2013
581
645
93
Mam...(14 in 11let) res lepo vzgojena mladostnika na katera do sedaj še nisem položil roke

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
a je za prebrat ta knjiga? mogoce si jo pa izposodim...

no jest lahko recem, da kadar sem jih dobil (kaksne 5x se spomnem) jih nisem bz... je pa seveda izkusnja bolj zalegla....

jello

Guru
22. sep 2008
10.273
3.910
113
Od vseh batin ki jih je bilo sicer malo in so bile bolj simbolicne (to pomeni brez poskodb ampak vseeno bolece) je najbolj zaleglo takrat ko jih nisem dobil okol uses ampak sem moral bit doma. In nisem smel recimo na trening. Isto je danes, vzames mu nekaj kar mu veliko pomeni. Samo batina je takoj pri roki, najljubso aktivnost ima pa mogoce sele cez 3 dni in takoj ni ucinka.

Itak pa je vzgojna ponavadi takrat ko je mali samo sprozilec ki dvigne pokrov. Ko se dlje casa nabira tudi zaradi drugih stvari in je treba sprostit trenutni pritisk. Zato je vecini ponavadi zal da so odreagirali tako kot so. Pomoje no. Lahko pa da je kdo tudi ponosen kako je pametno resil situacijo ko je malega zakljucil. Ampak ne verjamem. Prej razocaran sam nad sabo ker mu ni uspelo na drugacen nacin.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Hanzi ampak v vrtcu ne tepejo otrok. K tud vzgojne ne smejo prpelat (ali pa v soli). Zakaj ne msenjur in matey?
Ne, tam poklicejo starši na govorilne. Zeno je vceraj zvecer klicala uciteljica iz šole. Ugotovili so, da so otroci jedli ibuprofene.
zmaga.gif

Seveda so to malo pozno ugotovili. Pac je en otrok prinesel od doma. Danes naj bi en prisel s sekiro v šolo. Vsaj tako je sin povedal vceraj.
aplauz.gif
(med drugim, ko smo se pogovarjal o ibuprofenih)

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Sicer pa naj bi otrok za svoja ( ne) dejanja dobil posledico. Bolje veckrat po malo, kot enkrat veliko. Pa ne ciljam sedaj na fizicno nasilje.
Ce se naslonim na link v prvi objavi. A odvzem igrace, tablice, treninga.... Pa ni psihicno nasilje?
Kot vem v vrtcu se vedno izvajajo podobne ukrepe. Sicer se kaj hitro zgodi zgornja zgodba (lovljenje okoli sole, en brez zob, drug pa sivanje čela al kaj ze)

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Eh vi "hribovci"...pr ns v mestu nimamo sekir'c
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Pri nas je v šoli prišel mulo nad učitelja tehnike s sekiro. Kak šesti razred, ko se ta predmet komaj začne. Kaj bi naj naredil učitelj po mnenju alterja (naj nekdo naredi anketo
smile-1.gif
):
1. Uporabi svojo fizično moč in mulca obvlada. Seveda krši zakon, ker se ga bo moral dotakniti.
2. Zbeži, prepusti ostale otroke njemu v obdelavo, on pa iz varnega zavetja pokliče pooblaščene organe (policijo).
Kaj bi storili? Naš učitelj mu je sekiro sam vzel. Ne vem zakaj ga niso zaprli. Gotovo mu je vsaj stisnil roko ali kaj podobnega.

Če jaz prav razumem te težnje po bolj ostri zakonodaji, jo bo kršil tudi starš, ki bo denimo trmastega otroka zagrabil in ga odnesel iz trgovine. Ali pa tisti, ki bo doma otroka postavil v kot ali drug prostor (tega sem se kar nekajkrat posluževal jaz), da se poskuša sam ohladiti s svojo trmo, starš pa tudi svojo jezo. Vse to so dejanja fizične premoči nad nedolžnim mali bitjecem. Ni to samo klofuta.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Citat:
Uporabnik resnica pravi:
Ni lahko, je pa mogoče. Iz lastnih izkušenj sem se naučil, da tiste "vzgojne" nič ne zaležejo, vsaj pri meni niso, zato je škoda uporabljat take prijeme in je bolje porabit energijo za "pravo vzgojo"...
http://www.bukla.si/?action=books&book_id=9915
Marko Juhant je tudi zagovornik precej bolj trde šole doma in v šoli kot so permisivci, ki še danes pišejo našo zakonodajo. Ima tudi dolgoletne izkušnje kot delavec v prevzgojnem zavodu. Stališča so sorodna Zdenki Zalokar Divjak, ki sem jo že omenil v tem postu.
Lahko smo pa prepričani, da teh terapevtov pri spremembi te zakonodaje ministrstvo ni kontaktiralo.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63

Vzgojnih klofut ni.
ne-ne-1.gif

Mama mi pravi, da njen sosed občasno tepe krave v štali in kriči nanje grde besede....taka dejanja se mi prav gravžajo.
Izpade pa približno enako, kot če to počneš z otrokom (ali žensko).