DIY pametna hiša software in hardware

ruki33

Pripravnik
30. nov 2016
52
30
18
Mogoče ti je lažja pot, da narediš template sensor...malo telovadbe z jinja2 :), ampak tam vsaj veš kako deluje...

• Všeč mi je
Reactions: Fusionn

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.709
400
83
Kras
www.mtl.si
Potreboval bi tablico za nadzor vseh sistemov v hišo. Android ali IOS, raje sicer Ios.
Potrebujem za Tuyo, solaredge, toplotno, kamere, alarm, itd.
Obstaja kakšen skin za IOS, da lahko razdeliš zaslon na npr. 4 dele, kjer vsak del prikazuje svojo aplikacijo. Na 2 dela podpira že sam IOS. Zadeva bi večinoma bila na zidu, bi pa rad imel prenosno. Tako da sem razmišljal, da bi na ovitek dal magnet in samo pripopaš gor. Seveda bi morala tablica podpirati še brezžično polnjenje.
Kako imate te stvari urejene?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.912
646
113
Ker verjetno nisem edini, ki mu je danes zigbee2mqtt nehal delat; tole je rešitev:
1736071252682.png

pod port: /dev/???????
je treba dodat vrstico:
adapter: zstack

• Všeč mi je
Reactions: hojnikb

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.912
646
113
Breaking changes when updating zigbee2mqtt from 1.x.x to 2.0.0:
Čeprav je fix deloval sem izkoristil priliko, da sem še poflashal Sonoff zigbee koordinator na zadnjo verzijo Z-STACKa in v HA zamenjal Zigbee2mqtt za ZHA (Zigbee Home Automation)... ;)
Je imho manjša verjetnost, da bo v bodoče še kakšna taka neprijetnost...
Pa namesto 20+ senzorjev bom dodal samo tistih par, ki jih dejansko spremljam dnevno...

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.969
11.098
113
jaz sem tudi pred časom šel na ZHA in dela BP...mi je pa rpi3 in sd kartice začel nagajat , tako da grem na nek mikro pc N100...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.955
3.594
113
ZHA dela OK. Težave so zgolj pri nekaterih napravah, ki nočejo delati z ZHA, ali pa delajo le delno, torej ne razkrijejo vseh zmožnosti. Imam dva taka senzorja od Sonoff, ki imata tudi možnost nastavitve timeouta in pa sporočanja ali je svetlo ali temno, vendar ZHA tega ne pokaže, ampak kaže zgolj Occupancy status.