divjal v avstriji

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Z veseljem. Kam me boš napotil? Sicer ni več veliko kotičkov Avstrije, ki jih nebi poznal, ampak ni vrag, da me ne boš napotil še kam, kjer še nisem bil.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Evo, cesta B85, Borovlje proti Beljaku.
zmaga.gif

Lahko tudi B100 proti Lienzu. Tisti del, ki ima naselja, nikakor ni podoben cesti proti Grazu (ki je, kdo bi si mislil, referenca za čisto vse ostale avstrijske ceste, sodeč po komentarjih izkušenih alterjevcev.)

Lahko pa začnemo tudi s kako lokalno, naštete so zvezne ceste
grims-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.290
4.112
113
No pa pri nas bi že enkrat lahko tako kot po celi EU postavili prvo znak za omejitev in potem za križiščem znak ,ki prekliče omejitev, in bi recimo lahko začeli na cesti od Dražencev proti Gruškovju , kjer so ob množici znakov omejitev 60 pred vsakim križiščem čisto zmedeni in se cijazijo celo pot za ziher še malo pod omejitvijo ter povzročajo nestrpnost domačinov.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če misliš, da poznam samo glavno cesto od Šentilja do Graza si se zelo zmotil. Tudi ceste okoli Beljaka dobro poznam, ker imam tam sorodnike. Cesto do Graza pa verjetno veliko ljudi navaja, ker se marsikdo tu na Štajerskem pelje po njej v Graz/Seiersberg po nakupe.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
No pa pri nas bi že enkrat lahko tako kot po celi EU postavili prvo znak za omejitev in potem za križiščem znak ,ki prekliče omejitev, in bi recimo lahko začeli na cesti od Dražencev proti Gruškovju , kjer so ob množici znakov omejitev 60 pred vsakim križiščem čisto zmedeni in se cijazijo celo pot za ziher še malo pod omejitvijo ter povzročajo nestrpnost domačinov.

Če grem jaz v tujo državo, se pozanimam o njihovih zakonih... Samo to sem samo jaz.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

Saj za križiščem neha veljati omejitev
confused-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
To sem že velikokrat opazil ja, kako tujci delajo zastoje in se na ravni cesti cijazijo ves čas 60kmh...

problema se žal ne da rešiti tako enostavno, da bi dali za krizisce vedno znak, konec omejitve, je malo tak...škoda dnara...poučuti tujce, tudi nemogoče...se pač potrpi in prehiti..na srečo je zdaj vedno več avtocest in tujci bi morali biti tam, da ne delajo zmede na regionalnih.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jaz pa še kar čakam na odgovor od Synthmana, kje točno je v zakonu, da mladoletnik plača oz dobi položnico?
Jest pa od modela1a, kje je v zakonu da mladoletni smejo kršit zakone, ne da bi kdo za te prekrške plačal kazen.

Zopet te isto vprašam... KJE in KDAJ mi prosim navedi, da sem jaz to trdil!

PS:
Še vedno čakam tvoj prejšnji odgovor. Zdajšnjega mi tako ali tako ne moreš dati, vsaj takega ne, da te en dobim na laži.
evil.gif

In evo, da ti dokažem, kako prodajaš prazne buče in se lažeš po forumu!!!

Zakon o prekrških pravi glede mladoletnika (v najinem primeru je konkretni bil star 15 let, a ne) takole:

Izrekanje sankcij mladoletnikom
31. člen

(1) Mladoletniku, ki je bil v času storitve prekrška že star 14 let, ni pa še dopolnil 16 let (mlajši mladoletnik), se smejo izreči le vzgojni ukrepi.

ter še:

Vrste vzgojnih ukrepov
33. člen

(1) Mladoletnemu storilcu prekrška se lahko izrečejo naslednji vzgojni ukrepi:
- ukor;
- navodila in prepovedi;
- nadzorstvo.

(2) Mladoletnemu storilcu se sme izreči samo eden od ukrepov iz prejšnjega odstavka

Torej.... najdi mi prosim sedaj DENARNO kazen..... Ne bo šlo, a ne??? Da vidim sedaj tvoj argument, seveda podkrepljen z ustreznimi zakonskimi citati..... Itak ga ne bo.
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Matrix

lawyer
20. jul 2007
238
0
16
Ptuj
Zanimivo, da imajo avstrijci 10x nižje kazni kot mi, pa se vseeno vsi slovenceljni pri njih vozijo kot po jajcah. Še čez rumeno ne upa noben peljat
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Matrix pravi:
Zanimivo, da imajo avstrijci 10x nižje kazni kot mi, pa se vseeno vsi slovenceljni pri njih vozijo kot po jajcah. Še čez rumeno ne upa noben peljat
smile-1.gif
2 razloga.
1.) Vzgoja.
2.) Šansa, da te dobijo pri kršenju je x-krat večja.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
kako je pa potem to pri njih? a se enako kar obtoži lastnika avtomobila? dobiš domov sliko? se lahko pritožiš?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
s tem, da se avstrijski korosci povecini obnasajo kot nasi uvozeni bosanci, driftajo cez krizisca med delovnikom ob rush hour, na omejitev 50 vozi vsak vsaj 70 ali raje 90, povrhu vsega so pa se veliki pijancki. kaksna boljsa mentaliteta? isto sranje.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
kako je pa potem to pri njih? a se enako kar obtoži lastnika avtomobila? dobiš domov sliko? se lahko pritožiš?

povecini stojijo patrulje nekaj 100m od radarja tako, da se ves ne kaj te je zadelo. pa blendanja kot pri nas ne poznajo, barabe.
10.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Samo blendanja tudi pri nas ni...vsaj na našem koncu....edino kak hrvat poblenda in to je to

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Synthman... kako gre že una pseme... jaz pa še kar čakam in čakam......
hysterical-1.gif
kot pa priznanje