divjal v avstriji

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Visoke kazni ne pomagajo nic... saj ce recimo ustavijo enega, ki nima nic, bo postopek verjetno zastaral, preden bodo kaj izterjali... Ce pa ostane brez itpita, se bo pa naprej vozil brez njega
smile-1.gif
...

Tistim, ki imajo dovolj denarja, pa je tako vseeno, ce placajo 30€ ali pa 500€ ... Se vedno bodo divjali, ne bodo uproabljali zmigavcev, izsiljevali, vozili tik za ritjo...
grims-1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Podpiram visoke kazni v Sloveniji. Če bi bila kazen 35€ za vožnjo 90 po naselju bi vsak rekel: "Bom pa plačal to.". Če pa ostreseš z neodgovorno vožnjo jurja + kazenske točke + začasna prepoved + še kaj, si pa prevzgojen, če imaš povprečno slovensko plačo.

Če bi tvoja logika štimala, bi bili ob izrečenih 400 000 kazni letno že zdavnaj vsi prevzgojeni.

Pa ne izgleda da je tako.

Namen visokih kazni je samo hitrejše polnjenje proračuna, drugih varnostnih učinkov pa tako visoke kazni nimajo. Edino kak se obesi, ko nima denarja za plačat kazen.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
.... Dala sta nama pa neka dva listeka na roko napisana, samo 3000 sta gor napisala
hysterical-1.gif

Ampak nam se je ven mudilo, pa sma plačal pa amo šli dalje.
Onadva pa v gostilno zapravit zasluženo.

Bi bilo zanimivo, če bi čez par dni preveril, če je bila tvoja kazen pravilno plačana v proračun.
Hehe tako kot je pred leti italijan preveril v Kopru :))))

B81

22. jul 2007
36.964
10.522
113
Pa mi smo to vedeli, pa se nam ni dalo...Zanka, mladinski center, poln mladih Ukrajink (šola) ...pilo se je dosti
hysterical-1.gif

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Za prehitro vožnjo v ali izven naselja so kazni od 30 do 2.180 EUR, npr. za vožnjo v naselju več kot 40 km/h nad omejitvijo ali izven naselja več kot 50 km/h je kazen 150 EUR. Na avtocestah so kazni za prehitro vožnjo od 20 do 70 EUR, samo za ekstremne prekrške je možna tudi kazen do 2180 EUR, npr. vožnja za 21-30 km/h nad omejitvijo se kaznuje s 60 EUR.

Torej če vozim v naselju 95 km/h bo kazen 150€. Pri nas je: več kot 30 km/h: 1.000 EUR + 9 točk in prepoved vožnje.

crazy1.gif

Podpiram visoke kazni v Sloveniji. Če bi bila kazen 35€ za vožnjo 90 po naselju bi vsak rekel: "Bom pa plačal to.". Če pa ostreseš z neodgovorno vožnjo jurja + kazenske točke + začasna prepoved + še kaj, si pa prevzgojen, če imaš povprečno slovensko plačo.

x2

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ma to so neke človeške kazni. Poleg tega folk vozi čist normalno. Pri nas pa na vsaki dve leti dvignejo za 100%, a folk še vedno divja na polno. Policaji pa se najraje postavijo v neki grm na sredi vasi ob 2 ponoči in čakajo, da pripelješ 70 in te oglobijo. Ni to to.
Vedno so pravili, kako hude so kazni v tujini. Kake 3 leta nazaj sem se malo naganjal v Avstriji izven naselja (majo pač dobre ceste tako da hitrost ni problem) in slučajno vidim tam v grmu neka 2 policaja. Na števcu sem mel kakih 130. En je nekaj mahal z roko, vendar sem se naredo kot da ni nič in se peljem dalje. Čez nekaj km sta potem pridivjala za mano in me ustavila. Sem mislo, zdaj konec (130+, pobeg,...), pod jurja mi ne uide. Policaj povsem prijazen, me vpraša, če vem, zakaj sta me zaustavila. Rečem, da si mislim zakaj ja. Potem mi lepo razloži, da sem na tistem pa tistem odseku peljal 127km/h in da bo to kazen. Vzame papirje in odide v svoj avto. Z grozo čakam cifro. Pride in reče to bo 30eur. Se nasmejim, plačam in grem
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tudi za pas je 35 eur...
pri nas je ze narobe to da ti napise poloznico.
Placat takoj in fertik, potem najbolj boli ko moras dat za neko bedarijo brezveze pa ceprav "samo" 35 Eur.
Vendar pri nas so preveliki frajerji da bi kasirali in se potem ubaali z denarjem

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Mesec nazaj sem bil s kolegom v Avstriji pa so nas mal pred celovcem namerili 65km/h na 50 omejitve ...

Postopek je trajal minuto:

-nas ustavi, vpraša če govorimo nemško ... reče kolega JA
-pravi malo prehitro ste šli ... 65 ... bo 20€
-policaj piše tablico na mali listek, kolega ponudi 20€ skoz okno
-policaj nam da listek in pravi, naj gremo malo bolj počasi dalje

Vse skupaj smo bili ustavljeni manj kot minuto, hiter postopek, ni vprašal niti dokumenta in vozniške, prav nič ...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Sej tudi v sloveniji se policistom kolca po podobnih plačilcih. te plahte sedaj so brezvezne. Napises kazen, das krsitelju in cao. osebno sem proti temu da se placuje policistu, ker je problem z drobizem + lazje pride do podkupovanja. ce pa se ustavi krsitelja ki ima ze neplacane kazni, se mu pa zapleni vozilo dokler kazni od prej ne poravna.

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik Gox pravi:
Mesec nazaj sem bil s kolegom v Avstriji pa so nas mal pred celovcem namerili 65km/h na 50 omejitve ...

Postopek je trajal minuto:

-nas ustavi, vpraša če govorimo nemško ... reče kolega JA
-pravi malo prehitro ste šli ... 65 ... bo 20€
-policaj piše tablico na mali listek, kolega ponudi 20€ skoz okno
-policaj nam da listek in pravi, naj gremo malo bolj počasi dalje

Vse skupaj smo bili ustavljeni manj kot minuto, hiter postopek, ni vprašal niti dokumenta in vozniške, prav nič ...
Ja itak, če se mu je mudilo na zasluženo malico.
nahrung002.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej tudi v sloveniji se policistom kolca po podobnih plačilcih. te plahte sedaj so brezvezne. Napises kazen, das krsitelju in cao. osebno sem proti temu da se placuje policistu, ker je problem z drobizem + lazje pride do podkupovanja. ce pa se ustavi krsitelja ki ima ze neplacane kazni, se mu pa zapleni vozilo dokler kazni od prej ne poravna.

Problem z dorizbem je lahko resen na tak nacin, kot je recimo v Nemciji (za Avstrijo nevem)... Tam lahko placas tudi s kartico ...
smirk-1.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Pa a oni so resni s temi listki? PA pismu sej v vsakem pajzlu od lokala pri nas dobiš konkretnejši račun...

Meni se je zdelo, da to gre v žep, pa ko se dost nabere pa hop do najbližjega birta...

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sj sam reces, da nimas denarja pa je. K sm mu to reku, se je za glavo drzal, da kako lahko hodim po svetu brez denarja....je reku: But slower, slower. Zmenjeno, pa smo sli.
grin1.gif