divjal v avstriji

B81

22. jul 2007
36.962
10.518
113
Nekatere oblike zavarovanj krijejo tudi samomore
grin1.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:

Poznam primer 15-letnega mulca , ki se je naslednji dan obesil, po tistem ko ga je policaj dobil in mu napisal položnico v znsku nekaj 100 jurjev- tedanjih sit. Pa nikogar ni ogrožal, razen mogoče sebe.

Najbrž ga v statistiki ne vodijo pod žrtev prometa.

Snthman zdaj pa dokazal da si res en _____ vstavi poljubno "negativno" besedo
evil.gif

15 letemu smrkavcu nobeden NE MORE NAPISAT kazni. Ker je še mladoleten gre lahko sam k sodniku za prekrške. Tko da prosim ne nabijaj SPET nekaj v tri krasne ampak zadevo DOKAŽI, tako kot ti težiš drugim s tem. Aja... saj res... mene zanima in naj grem sam iskat zadevo, a ne!
stupid-1.gif

Dokaz si pojd pogledat na nagrobno ploščo.
Dejstvo je, da ga je mulc sral po cesti, policaji so ga izsledili, dali kazen, mulc se je pa obesil.
Prekrški ki jih je mulc naredil so znani, višina kazni za njih pa tudi. In država je hotla imet denar.
In pri tem je še najmanj pomembno, ali so kazen napisali na položnico, al na njegovo ime ali na fotrovo, al bi ga tolk opilil sodnik .... kazen je jasno določena v zakonu in treba bi jo bilo plačat.

Policajeljubci se zdej zatekate k diskreditaciji mene, ki sem ta dejstva napisal, in pa skušate spreobračate dejstva - češ da on ne more dobit kazni...., Pa tud verjamem, da boste našli 100 razlogov, da se mulc ni obesil zaradi kazni, ampak ga je ravno tisti dan soseda grdo pogledala ali kaj drugega, vse, samo da policaj in država ne bi bila siučajno kaj kriva - niti posredno ne.... in podobne neumnosti.

A ti trdiš, da 15-letnik lahko po mili volji dela prometne prekrške, ne da bi kdo za te prekrške kaj plačal?

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Citat:
...dejstvo je, da ga je mulc sral po cesti, policaji so ga izsledili, dali kazen...
... Prekrški ki jih je mulc naredil so znani, višina kazni za njih pa tudi. In država je hotla imet denar.
...

Tole je edino, kar je v celem tvojem postu relevantno. Vse ostalo so ba okoliscine - take ali drugacne - ki s tem, da je dobil kazen nimajo nikakrsne veze. 100+k kazni tudi ne pade iz belega dneva
smile-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
A ti trdiš, da 15-letnik lahko po mili volji dela prometne prekrške, ne da bi kdo za te prekrške kaj plačal?

Ja in ne. Prometnih prekrškov ne sme delat. Če pa ga ustavijo polcaji (oz. izsledijo in ti domov prinesejo položnico, ane
hysterical-1.gif
), bodo zanj odgovarjali starši in ne on. Ker je še mladoleten in ne polnoleten.

Raje dopiši, da je prekrške delal z mopedom (tu imaš mejo, da greš lahko izpit dela pri, nevem, 15 ali 16 letih)...

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Citat:

Poznam primer 15-letnega mulca , ki se je naslednji dan obesil, po tistem ko ga je policaj dobil in mu napisal položnico v znsku nekaj 100 jurjev- tedanjih sit. Pa nikogar ni ogrožal, razen mogoče sebe.

Najbrž ga v statistiki ne vodijo pod žrtev prometa.

Snthman zdaj pa dokazal da si res en _____ vstavi poljubno "negativno" besedo
evil.gif

15 letemu smrkavcu nobeden NE MORE NAPISAT kazni. Ker je še mladoleten gre lahko sam k sodniku za prekrške. Tko da prosim ne nabijaj SPET nekaj v tri krasne ampak zadevo DOKAŽI, tako kot ti težiš drugim s tem. Aja... saj res... mene zanima in naj grem sam iskat zadevo, a ne!
stupid-1.gif

Dokaz si pojd pogledat na nagrobno ploščo.
Dejstvo je, da ga je mulc sral po cesti, policaji so ga izsledili, dali kazen, mulc se je pa obesil.
Prekrški ki jih je mulc naredil so znani, višina kazni za njih pa tudi. In država je hotla imet denar.
In pri tem je še najmanj pomembno, ali so kazen napisali na položnico, al na njegovo ime ali na fotrovo, al bi ga tolk opilil sodnik .... kazen je jasno določena v zakonu in treba bi jo bilo plačat.

Policajeljubci se zdej zatekate k diskreditaciji mene, ki sem ta dejstva napisal, in pa skušate spreobračate dejstva - češ da on ne more dobit kazni...., Pa tud verjamem, da boste našli 100 razlogov, da se mulc ni obesil zaradi kazni, ampak ga je ravno tisti dan soseda grdo pogledala ali kaj drugega, vse, samo da policaj in država ne bi bila siučajno kaj kriva - niti posredno ne.... in podobne neumnosti.

Še zmeraj ti ne verjamem, ke kar nabijaš in nabijaš brez kakršenkoli osnove... DEJSTVO JE, da smrkavec NI dobil denarne kazni, pa tudi njegovi tastari je niso plačali!!! Ne nabijej, pa malo umolkni... bo forum dosti lepše brat brez tvojih neutemeljenih komentarjev. Pa še nekaj: Sankicje za mladoletnike so točno znane. Tako da raje kak zakon preberi in to tako, da ne bo "funkcionalno nepismen"
aplauz.gif

PS: Se pa strinjam, da je treba take kaznovat, (kje si ti spoloh našel kak moj komentar da trdim, da se taki ne kaznujejo?? Aja.. sem pozabil, si "funkcionalno nepismen" - ti je oproščno
smile-1.gif
:):):) )ampak denarne kazni SIGURNO ne dobi. . . še to.. tudi jaz grem lahk na pokopališče pa najdem tak nagrobnik... torej????

Nazadnje urejeno:

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
pri nas se ne kaznuje ampak KRADE! Se malo pa bodo zaceli roke sekat. Takih kazni ni nikjer na svetu.Republikak banana!

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Jeboga, pa kaj vam ni jasno?

Kazen dobis ce... prekrsis zakon?

Kaj je moralni nauk te zgodbe? Ali ne krsi zakonov, ali pa placaj kazen, ce te dobijo. Vse ostalo je samo nakladanje kalimerov...

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Lahko bi bile drugačne vrste kazni, recimo kakšna "prostovoljna" dela, ne pa da se samo kasira, in to jako velike pare.

Rogue

Pripravnik
26. avg 2009
89
0
6
Če bi upošteval vso to logiko, ki jo naši 'strokovnjaki' nabijajo in ponavljajo že n let, bi prišli do zaključka, da bi Avstrijci do danes morali, glede na smešno nizke kazni, zaradi ogromnega števila prometnih nesreč s smrtnim izidom že zdavnaj izumreti.
Ampak mi smo pač bolj napredni in 50000€ kazni za 10km/h čez mejo v naselju. Le-te potalajo parim nedeljskim voznikom, pravi 'divjaki' itak bodisi dovolj poznajo situacijo in okolico bodisi imajo veze in jih ne dobijo... Ostane le še kupček neveščih voznikov, ki že prej niso bili med hitrimi, zdaj pa so še počasnejši in ki se v strahu pred kaznimi vozijo raje 10 ali 20 pod omejitvijo, tudi v naselju, in ustvarjajo kolone. Tralala.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
In zakaj imajo avstrijci, kljub manjšim kaznim, manj kršitev hitrosti kot mi.

Jebiga smo pač balkanci in se je vsega potrebno naučiti "THE HARD WAY".

Za 10km/h prehitro 1000€. Potem da vidimo junaka. Kdor nima €€€ za plačat, kolikor €€€ toliko udarcev z bičem
evil.gif

Pa gremo dirkat
aplauz.gif

Za povzročitev prometne z smrtjo. Če je vzrok prehitra vožnja, alkohol ali kaj podobnega, smrtna kazen pa bo hitro mir
cheer.gif

JOKE sicer, da ne bo kdo resno vzel, ampak na žalost še to ne vem če bi zaleglo pri nas.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik Trigger pravi:
In zakaj imajo avstrijci, kljub manjšim kaznim, manj kršitev hitrosti kot mi.
- ker nimajo naselij brez hiš (pri nas omejitev 50, tam 90)
- ker tudi kjer so hiše je dostikrat omejitev 70km/h (pri nas vedno 50)
- ker policaji niso samo inkasanti. (pri nas je naloga policije pobrat čimveč kazni - pa četudi takoj za napačno postavljeno tablo).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Pri nas se sploh ne vozi toliko hitreje, na AC redko vidim nekoga, ki je hirejši od mene, ponavadi se vozi pod 130kmh. Na regionalnih je enako, vedno se mora nekoga prehitevat, skozi naselja pa enako...torej ne opažam, da bi sploh kdo vozil nad omejitvami, mogoče par izjem dnevno, pa še to ni nekaj pretiranega..pač 60, 70kmh..kjer je 50, ampak je "normalna" cesta. Skozi mesto pa se itak ne more divjat, ker so povečini kolone.

Pri statistiki je problem, ker policija izvaja meritve nekje tam, kjer so najlažje nekoga ujame in je zato videti, da toliko ljudi vozi grozno hitro.

Trigger

Guru
13. avg 2007
2.474
1.847
113
na temni strani lune
Ma nemoj.

Kadar se gre o vozniški kulturi so vedno in povsod, po pričevanjih uporabnikov alter-ja, bili nemci, avstrijci, francozi in celo italijani superiorni vozniki glede na slovence. Dejstvo je da se v tujini mnogo bolj držijo omejitev kot pri nas. Glede na to dejstvo, pri njih višje kazni sploh niso potrebne.

Če mi ne verjameš, preberi si malo komentarje tisti ki pravijo da raj v avstrijo kot na grobnik. In ja, marsikdo bo sedaj vozil v avstriji hitreje in preko omejitev, ker je pač ceneje. Ti to kaj pove???

Kot sem rekel, kazni so še prenizke.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Mogoče so avstrijci boljši vozniki, švabi in italjanari pa sploh ne...kar se tiče vožnje po omejitvah.

To, da par "mozoljekov" tu nekaj govori pa je povsod tako, ampak to je manj kot promila vseh voznikov na naših cestah.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
30 je na stranskih cestah, na glavnih (regionalkah, magistralkah ali kaj so že) ne. Skozi vasi je večinoma 80 in 70, 50 je recimo čez vaški ''trg'' ali pri kakem ostrem ovinku. Tudi cel Graz ima omejitev 30 km/h, ampak so na glavnih cestah postavljene table 50/60/70/80.

Jaz bi naše prometne strokovnjake peljal na kratko ekskurzijo od Šentilja do Radgone - najprej po naši, potem pa po avstrijski strani.

Me prav zanima kaj bi rekli, ko bi videli 2km hitre ceste med dvema vasema, verjetno bi se križali in začeli izganjat hudiča
rolleyes-1.gif
(pa čeprav gre samo za raven odsek dvopasovnice, ki ima posebej cesto za traktorje).

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Jaz pa še kar čakam na odgovor od Synthmana, kje točno je v zakonu, da mladoletnik plača oz dobi položnico?

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
Jaz pa še kar čakam na odgovor od Synthmana, kje točno je v zakonu, da mladoletnik plača oz dobi položnico?
Jest pa od modela1a, kje je v zakonu da mladoletni smejo kršit zakone, ne da bi kdo za te prekrške plačal kazen.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Jaz bi naše prometne strokovnjake peljal na kratko ekskurzijo od Šentilja do Radgone - najprej po naši, potem pa po avstrijski strani.
Tebe je pa treba poslat še na ekskurzijo po drugih avstrijskih cestah, da se boš v jezik ugriznil s temi tvojimi omejitvami, ki jih "kao" ni skozi avstrijska naselja. Ne boš verjel, ampak tudi Avstrijci poznajo naselja, ki se začnejo že mnogo pred prvo hišo. Samo dol je treba od magistralk.