Divjal s Kresalovo v avtu

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
3. tudi predsenik vlade se je zavzel za svojo ministrico: "Vozim tudi hitreje. Sem in tja nas dogodki silijo, da vozimo hitreje, kot je dovoljeno."
Seveda si del, kjer je omenil, da pri tem uporabljajo ustrezno signalizacijo izpustil
smirk-1.gif

http://www.finance.si/275962/Pahor-V%E8asih-nas-dogodki-silijoda-vozimo-hitreje

Zgoraj imaš celoten članek. Če se je novinar izmislil, da je Pahor izjavil, da greši tudi sam, in izpustil del o spremstvu, se opravičujem. Verjetno boš brez težav poiskal kakšno povezavo, ki bo novinarja Financ postavila na laž.

EDIT: vejica

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Dopustila arogantno vožnjo? Mogoče mu je pa rekla, pa je ni poslušal?

Nenazdanje pa kako ocenit arogantno voznjo? To oceni policist ki je zato usposobljen (kao) ne pa ona, kot potnik.
Potnik je bla in fertik.

hysterical-1.gif
A kaj bereš za sabo, kaj pišeš? Če bi voznik delal kar koli brez njenega dovoljenja, kaj šele proti njenemu direktnemu ukazu, bi bil zdajle že razrešen, pa morda bi bil sprožen še kakšen kazenski postopek proti njemu, recimo ogrožanja varovane osebe.

p.s. Če ministrica za notranje zadeve ni sposobna ocenit arogantne vožnje, si pa tega položaja res ne zasluži. Konec koncev je poznavanje tega področja ena njenih temeljnih nalog.

Še posebej lahko te stvari zlahka oceniš, če zadaj dremaš, delaš, se s kom pogovarjaš ... Če je vznik dober, torej da ne vozi sunkovito, ampak zna peljat mehko, lahko divja kot zmešan, pa ne boš opazil.
Mimogrede: sem imel že dostikrat v dobram avtu koga, ki resnično ne mara hitre vožnje, pa sploh ni opazil 180 ali 200 na uro (ali še več) ... V A8 zadaj? Ne se hecat. Še izza volana je po očbčutku 150 ali 200 isti drek ...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.104
4.097
113
Torej če ni vedela, da vozi tako hitro, bi moral voznik izgubiti službo zaradi ogražanja ministrice, ne?

Če pa je vedela, bi morala pa ona odgovarjati, ker voznik posluša njena navodila.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No ja, no ... Varnistna je bila sicer premajhna tu in tam, ampak rečt, da je vse okoli sebe ogrožal, je pa neumnost ...

Zdaj pa še enkrat realno oceni, kako bi sodnik opisal ta posnetek na sodišču. Verjetno bi se čisto čisto malo razlikoval od tvojega.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.634
3.087
113
v lokalni ostariji
torej še enkrat :

problem je da kk pred kamerami joka obsoja in jamBra zvišuje kazni... ko pa njo dobijo z roko v vreči (posredno jebat ga) pa zagovarja vse po vrsti... če bi bila načelna bi: odpustila voznika, odstopila s položaja ministrice...

mimogrede: v US and A se je bil zagovarjal zato ker mu je ena enkrat ga potegnila...

ne iščem izgovorov...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
kak je clinton nor, reko bi da je glih delal nekaj za "sestanek" tak ko kresalčica, vleka je pa itak monika, tak da v bistvu sploh ni on nič kriv!
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ko bi ti tako vozil pred provido, bi videl kaj vse bi ti ogrožal.
Najprej bi ti policaja svoje povedala (in napisala črno na belo), potem pa še KK
wink-1.gif

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No ja, no ... Varnistna je bila sicer premajhna tu in tam, ampak rečt, da je vse okoli sebe ogrožal, je pa neumnost ...

Kul, če je tako potem naj na novo utemeljijo visoke kazni za prehitro vožnjo. Če ne gre za ogožanje varnosti (kakor nam sicer "policija svetu" v raznih spotih) je morda krivo da avto pri višji hitrosti porabi več goriva? To se da lepo kompenzirati z vožnjo direktno za ritjo drugemu voziku, kot je prikazal šofer kresalove.
evil.gif

Res mi ni jasno kaj se zdaj nekateri tukaj sprenevedate. Vsi časopisi, TV in ostali mediji so polni besedičenja o tem kako nevarna je hitrost, kako je nujno potrebno držati varsnostno razdaljo, kakšen so posledice nesreč in koliko avto rabi da se ustavi iz neke hitrosti, ko pa pri tem ujamejo vam ljubega politika je pa vse ok. In če tudi če ne problematiziramo hitrosti, še vednoostaja problem varnostne razdalje, ki bi morala biti pri višji hotrosti še večja. V nemčiji recimo, kjer ni omejena hitrost toliko bolj gledajo varnostno razdaljo in so kazni za objestno vožnjo toliko večje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Kul, če je tako potem naj na novo utemeljijo visoke kazni za prehitro vožnjo. Če ne gre za ogožanje varnosti (kakor nam sicer "policija svetu" v raznih spotih) je morda krivo da avto pri višji hitrosti porabi več goriva? To se da lepo kompenzirati z vožnjo direktno za ritjo drugemu voziku, kot je prikazal šofer kresalove.
evil.gif

Res mi ni jasno kaj se zdaj nekateri tukaj sprenevedate. Vsi časopisi, TV in ostali mediji so polni besedičenja o tem kako nevarna je hitrost, kako je nujno potrebno držati varsnostno razdaljo, kakšen so posledice nesreč in koliko avto rabi da se ustavi iz neke hitrosti, ko pa pri tem ujamejo vam ljubega politika je pa vse ok. In če tudi če ne problematiziramo hitrosti, še vednoostaja problem varnostne razdalje, ki bi morala biti pri višji hotrosti še večja. V nemčiji recimo, kjer ni omejena hitrost toliko bolj gledajo varnostno razdaljo in so kazni za objestno vožnjo toliko večje.

Prvič: KK meni ni ljuba (niti blizu temu, da bi bila). Naploh bi bil vesel, če bi v zvezi z mojimi posti nehali milsit na politiko, ker mi je popolnoma sveeno, kdo vlada - vsi, tako levi kot desni kot ostali tačudni so kreteni, ki nimajo pojma, in vsi so ideološki debili)
Drugič: varnostna je bila premajhna
Tretjič: tudi omejitev se niso držali
Četertič: vseeno pa je bilo vse skupaj daleč od kakšne resne nevarnosti. Zelo daleč.

In še dodatek: zakaj se raje nihče razen mene (očitno) ne vpraša, kako je možno, da policaji očitno niso uspeli izmeriti hitrosti ker kazen ni za izmerjeno prekoračitev hitrosti, temveč za "neprilagojeno" hitrost oz vožnjo (kar je tak lep splošen člen zakona, ki v zakonodajo sploh ne sodi, ker je absolutno subjektiven) - in kako je možno, da ga niso kaznovali za premajhno varnostno, ki je s posnetka zlahka merljiva (2 sekundi ...)? Mogoče zato, ker so bili v providi nesposobneži?
In stavot grem, da tale kazen, če se bo voznik pritožil in nato po potrebi vložil še zahtevo za sodno varstvo, na višjih stopnjah pade. Ne bo prvič, ker bodo kljub posnetku policaji težko dokazali, da je počel kaj neprilagojenega (razen varnostne, ki pa sodi v drugč člen in te zaradi nje ne morejo kaznovati za "neprilagojenost"). Šlamparija, šlamparija ...

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.238
1.396
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

evil.gif

Prvič: KK meni ni ljuba (niti blizu temu, da bi bila). Naploh bi bil vesel, če bi v zvezi z mojimi posti nehali milsit na politiko, ker mi je popolnoma sveeno, kdo vlada - vsi, tako levi kot desni kot ostali tačudni so kreteni, ki nimajo pojma, in vsi so ideološki debili)
Drugič: varnostna je bila premajhna
Tretjič: tudi omejitev se niso držali
Četertič: vseeno pa je bilo vse skupaj daleč od kakšne resne nevarnosti. Zelo daleč.

Vse prometne nesreče so daleč od resne nevarnosti. DOKLER SE NE ZGODIJO, KER POTEM JE PREPOZNO.

Zakaj trapasta in neumna kazen pa menda ni potrebno razlagat.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
3. tudi predsenik vlade se je zavzel za svojo ministrico: "Vozim tudi hitreje. Sem in tja nas dogodki silijo, da vozimo hitreje, kot je dovoljeno."
Seveda si del, kjer je omenil, da pri tem uporabljajo ustrezno signalizacijo izpustil
smirk-1.gif

http://www.finance.si/275962/Pahor-V%E8asih-nas-dogodki-silijoda-vozimo-hitreje

Zgoraj imaš celoten članek. Če se je novinar izmislil, da je Pahor izjavil, da greši tudi sam, in izpustil del o spremstvu, se opravičujem. Verjetno boš brez težav poiskal kakšno povezavo, ki bo novinarja Financ postavila na laž.

EDIT: vejica
http://poptv.si/multimedia/24ur-novice-54.html

4:51

Luč pa izgleda takole klik

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Vse prometne nesreče so daleč od resne nevarnosti. DOKLER SE NE ZGODIJO, KER POTEM JE PREPOZNO.

Zakaj trapasta in neumna kazen pa menda ni potrebno razlagat.

To seveda ni niti približno res. Neposredni vzrok za vsako nesrečo ne nevarno dejanje. Ali je bilo storjeno nalašč, iz maoomarnosti ali res po naključnju in nenamenoma, je sicer druga stvar, ampak tvoja trditev pač ne zdrži.

Zakaj trapasta in neumna kazen? Ne vem, po moje zaradi nesposobnosti policajev. Kaj drugega mi ne pade na pamet.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Men se zdi tale poklicni sofer bolj en slab voznik. Da ga ujame Provida pomeni, da ni bil pozoren na dogajanje za njim....like popolnoma nic. Blavo mojster.
grin1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
467716-post_slo.gif

To je pa popolnoma res. Da tega ni opazil, pa iz urada za varnost in nevemkajže je ...
In to je po moje precej bolj zaskrbljujoče kot njegova vožnja, ampak o tem pa nihče v medijih ne piše ...
No ja, bom pa jaz naslednjič ...