Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No ja, no ... Varnistna je bila sicer premajhna tu in tam, ampak rečt, da je vse okoli sebe ogrožal, je pa neumnost ...
Kul, če je tako potem naj na novo utemeljijo visoke kazni za prehitro vožnjo. Če ne gre za ogožanje varnosti (kakor nam sicer "policija svetu" v raznih spotih) je morda krivo da avto pri višji hitrosti porabi več goriva? To se da lepo kompenzirati z vožnjo direktno za ritjo drugemu voziku, kot je prikazal šofer kresalove.
Res mi ni jasno kaj se zdaj nekateri tukaj sprenevedate. Vsi časopisi, TV in ostali mediji so polni besedičenja o tem kako nevarna je hitrost, kako je nujno potrebno držati varsnostno razdaljo, kakšen so posledice nesreč in koliko avto rabi da se ustavi iz neke hitrosti, ko pa pri tem ujamejo vam ljubega politika je pa vse ok. In če tudi če ne problematiziramo hitrosti, še vednoostaja problem varnostne razdalje, ki bi morala biti pri višji hotrosti še večja. V nemčiji recimo, kjer ni omejena hitrost toliko bolj gledajo varnostno razdaljo in so kazni za objestno vožnjo toliko večje.
Prvič: KK meni ni ljuba (niti blizu temu, da bi bila). Naploh bi bil vesel, če bi v zvezi z mojimi posti nehali milsit na politiko, ker mi je popolnoma sveeno, kdo vlada - vsi, tako levi kot desni kot ostali tačudni so kreteni, ki nimajo pojma, in vsi so ideološki debili)
Drugič: varnostna je bila premajhna
Tretjič: tudi omejitev se niso držali
Četertič: vseeno pa je bilo vse skupaj daleč od kakšne resne nevarnosti. Zelo daleč.
In še dodatek: zakaj se raje nihče razen mene (očitno) ne vpraša, kako je možno, da policaji očitno niso uspeli izmeriti hitrosti ker kazen ni za izmerjeno prekoračitev hitrosti, temveč za "neprilagojeno" hitrost oz vožnjo (kar je tak lep splošen člen zakona, ki v zakonodajo sploh ne sodi, ker je absolutno subjektiven) - in kako je možno, da ga niso kaznovali za premajhno varnostno, ki je s posnetka zlahka merljiva (2 sekundi ...)? Mogoče zato, ker so bili v providi nesposobneži?
In stavot grem, da tale kazen, če se bo voznik pritožil in nato po potrebi vložil še zahtevo za sodno varstvo, na višjih stopnjah pade. Ne bo prvič, ker bodo kljub posnetku policaji težko dokazali, da je počel kaj neprilagojenega (razen varnostne, ki pa sodi v drugč člen in te zaradi nje ne morejo kaznovati za "neprilagojenost"). Šlamparija, šlamparija ...