Dirkališče v Sloveniji??

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik carlsberg pravi:
x5x je omenil, da ni težav s prostorom, jaz pa mislim, da so: v 20tih letih iskanja primernega prostora v SLO še ni nikomur uspelo pregovoriti pristojnih in lastnikov...

Kakršno koli že bo dirkališče, mora zadostiti vsem tehnično varnostnim predpisom. Zakaj, zato: slej ko prej se bo pojavila želja po mednarodnih tekmovanjih, ki pa zahtevajo svoj standard. Torej glejmo malo dlje, na semo na jutri.

Zastavimo si raje smele in visoke cilje, če želimo, da nas bodo sploh resno jemali. Ne more nam zadostovati malo širše asfaltiran trak v dolžino 2 do 2,5 km... to ni nič!

Sem za pravo dirkališče in sem vsak mesec pripravljen soinvestirati 1 euro (izračunajte, koliko to znese v enem letu na recimo 50.000 resnih navdušencev).

Se imejte.
Tipično slovensko. Namesto, da bi ciljali na eno lopo (katero dejansko potrebujemo in se jo da relativno hitro in poceni zgradit), se raje prepirajmo o vili, katere itak nikoli ne bomo imeli.
aplauz.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Če je gradbena firma investitor se da za res malo dnarja velik narest.
grin1.gif

Tudi sam bi prispeval keš na nek način....tist delež dohodnine bi bil vedno nakazan na ta "klub".
cheer.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jest tud takoj nakažem...

sicer lendava je malo odročna... khm, ne malo orng. tko da, kr tko zarad dolgcajta se ne bi gor vozil...

bi bilo pa vsekakor bolje imet tako progo, kot pa razne lokalne ceste ipd.

pač greš gor, razbiješ kolikor ti uspe, in greš domov. nimaš nobenih kolesarjev na cesti, peščev, motorjev,...

sam carsberg ima tud prav; treba je mal širše to gledat. treba je gledat kje se velik dnar obrača. To ni le v drift šovih iz Logatca. plus tega je treba gledat vedno strožje varnostne zahteve, ipd...

vglavnem, kr neki napol je bz delat, ker bo čez 10 let zaprto. Treba je orng al pa nič. In kjer je volja, je tudi pot, kot je že nekdo omenil.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.012
1.911
113
tisto bedo od mariborskega letališča bi komot lahko spremenili v dirkališče. namesto tega pa investirajo v nekaj, kar nima čisto nobenega smisla in vse skupaj že 20 let vegetira

upss...čakaj malo... že slišim ljubljančane na obzorju: kvaaa??? 45 min vožnje???? a tko deleč???
bonk.gif

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ma sej je res....ne morš it tega delat na enem skrajnem delu države.

Mogoče 2 zmerna objekta. Da se pa lokacija za to ne najde je pa možno sam v Slo.
stupid-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.032
11.154
113
češrav madžari so bolj nori na dirkanje kot slovenci, se grem stavit da bi vec njih hodlo sem kot samih slovenčkov.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ce se ze dela proga je treba narest tako, da se bo lahko dejansko tudi nekaj dogajalo, ne pa da bo 10 plasticarjev lahko imelo tam piknike.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ce placajo kaj? Izgradnjo? Potem komot. Se mi zdi, da ce bi imeli eno povprecno dirkalisce, da bi bilo tudi par drugacnih eventov, ampak ce pravte da rabimo gokart stezo pol nej bo pa gokart.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
gokart steze imaš že po sloveniji. je pa lahko speljana znotraj dirkališča!

Sjakek; mogoče se sploh ne motiš tako zelo...
Steve; hja... sej veš da smo razvajeni. do morja ena urca ni problem, do lendave pa je (čeprav je pomoje več kot ena urca). zakaj je tko... ne vem. Sicer pa, če bi bilo tam dirkališče, bi tud mal mišljenje spremenil pomoje. če bi bilo vse uredu, bi kar dostikrat tja zašel!

pa še kross progo bi mogl kje zraven narest.... da to pol rata tak center bencinskih užitkov!

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Problem cross proge je v prahu, le-ta se dviga in ga nosi okoli, recimo na cestno progo...

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
lokacija se najde, samo v Sloveniji moraš določenim dati kakšno kuverto, da se zadeva sploh kam premakne
grims-1.gif

tudi zeleni slovenije bi verjetno radi imeli kaj od tega
tongue-1.gif

samo če je enim težko plačati vinjeto, kako bi potem plačevali najem dirkališča?

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
To niso isti osebki...

Sicer pa....jaz po AC skurim tako malo, da bi takoj dal 100€ za drikališče namesto za vinjeto.

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Karkoli je dobro...samo da si lahko mirne duše daš duška...rajši plačaš dirkališče kot pa kazen na cesti....pa še varno je.

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Ja, seveda. Varno dokler se enmu ne bo neki naredilo. Potem pa se bo nekoga našlo, ki je krivec. S prstom bodo kazali nanj, češ da je odgovoren.

Taka dirkališča bi bila dobra, če bi šli na lastno odgovornost - posledično pa to pomeni brez dovoljenja. Sicer pa, samo za hobby se to ne splača. Dirkališča z zaslužkom pa si mali SLovenčki v teh časih nebi smeli privoščiti....
17758-icon_confused.gif

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Sej je vedno na lastno odgovornost, ne vem kaj ti misliš? Kjerkoli se pelješ po dirkališču odgovarjaš za povzročeno škodo in v primeru medsebojnih trkov se menita voznika sama kako vesta in znata. Sem že bral kako sta dva vlekla avte ven na lokalno cesto, da sta potem klicala policijo in uredila prek zavarovalnice.

V_power

Fizikalc
15. sep 2007
1.935
0
36
Ljubljana
pa če vsi navdušenci zberejo nekaj denarja pa bo na koncu premalo, da se sploh začne kaj graditi.
kakšen močni investitor bi moral to prevzeti, mogoče kakšen Akrapovič (samo njemu je pomoje vseeno za dirkališče)