Diesel Engine runaway

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Ja ful maš časa da menjaš prestave...v kateri presavi je je stisneš sklopko in z obema rokama primeš za volan in upaš da uspe.
?
kaj stiskaš sklopko? ko daš v prestavo ali ko ga hočeš ugasnit..pametna punca si zgleda, ampak stavim, da še nisi ugasnila avta(stroja), ko uide v iberture. Ker recimo traktorja v prvi ali drugi ne ugasneš kar tako..
wink-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.075
113
Sej traktorji (vključno s trakorskimi dizli v avtomobilih) imajo loputo za zrak in preko tiste tudi motor ugasneš. Enako bi lahko pri sodobnih motorjih naredil, pač zatlačiš nekaj v cev za vstop zraka, crkne takoj.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Tam (pri traktorju) so marsikje bremze bolj svoh od pogona.
Sicer pa teoretik, ja. Se mi pač to še ni zgodilo, pa naj kar tako ostane.
Zakaj so nekateri se olje omenjali v tej zgodbi?
Sicer pa olfa noz (ali pa klesce) in cev za nafto na pol zagotovo resi problem.
Ker dvomim da bi na motorno olje laufal v uberture.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
No, tvoj odgovor je pa res bolj teoretičen- težko ga boš v kratkem času ugasnil tako, da boš iskal cunje, da bi mu vzel zrak..ne bo šlo.

@hanzi-seveda gre na motorno olje v iberture, na kaj pa? nafte dobi, kolikor mu jo da pumpa,oz.nič, če mu zapreš dovod goriva.. če pa začne žret olje, ga pa ima kar nekaj na razpolago.
Pa še iz prakse- vlačili smo hlode, ko je to naredil en starejši deutz- začel je tulit in kadit, pa ga je stric, ki je bil izkušen kamionđija komaj ugasnil, tako, da ga je vrgel v višjo prestavo in po bremzi..je traktor kar skakal in ril, preden se je umiril. Kasneje je bilo treba nekaj bate in motorne glave menjat , ne vem več točno.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Teoretiki;

V sloveniji se to naredi tako; v najvišjo prestavo, pa v drevo; potem pa na zavarovalnico uveljavit škodo iz zavarovanja parkinga proti neznani osebi....

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.087
448
83
45
dolenska
Babnca se je iz križišča odpeljala do parkinga, cca 200 m, ključ obrnila, ker ni motor ugasnil je šaltala v prvo in spustila sklopko ter bremzala. Motor vgasnil, menjali turbino in gasa dalje. Ok, baba se mi zdi da je prvič v lajfi prov neki naredila, zna bit pa problem, če je slaba sklopka.

Nazadnje urejeno:

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej traktorji (vključno s trakorskimi dizli v avtomobilih) imajo loputo za zrak in preko tiste tudi motor ugasneš. Enako bi lahko pri sodobnih motorjih naredil, pač zatlačiš nekaj v cev za vstop zraka, crkne takoj.
.... in ti potegne cunjo notri ...

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
Dejte teoretiki lepo svoje turbo dizlčke v prosti tek in gas do do konca potem pa prestavite po želji od 1 do 5 -6.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
.... in ti potegne cunjo notri ...

ja in? bolje cunja v turbini kot hin motor. Najboljši način ti je to da blokiraš dovod zraka. Če je turbo pač žrtev jebat ga.

Drugače pa ja eni so pravi teoretiki oziroma še niso vidli, kak je ko motor ******. Ko se zgodi ni časa razmišljat kaj bi nardil. Pa če je je plac pa al bi počasi al hitro sklopko spustil itd. To nabije obrate na maksimum v trenutku. In ne ni isto kot bi držal poln gas na blokadi, motor se dosti bolj zavrti. Andy pozabi, da boš ti motor ki ti ****** s prvo ustavil in bremzo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Men je pobezljal kot mulotu še 1.6 D na vw 1.ki.
Prej sem ga gnal na ac dlje časa do podna (145
hysterical-1.gif
). Ko sem prišel z ac (dolgi most, lj) se ustavil na semaforju (zdaj pri ah malgaj)...vse ok...ko sem hotel speljat se mu je pa ftrgalo...motor ponorel (gas ni imel več vpliva).
Mislim, da sem nato samo speljal in ga je zadušilo nazaj ( gasa nisem držal).

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sandra pravi:
Dejte teoretiki lepo svoje turbo dizlčke v prosti tek in gas do do konca potem pa prestavite po želji od 1 do 5 -6.
Dokler imaš delujočo sklopko ... brez problema ...

Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Men je pobezljal kot mulotu še 1.6 D na vw 1.ki.
Prej sem ga gnal na ac dlje časa do podna (145
hysterical-1.gif
). Ko sem prišel z ac (dolgi most, lj) se ustavil na semaforju (zdaj pri ah malgaj)...vse ok...ko sem hotel speljat se mu je pa ftrgalo...motor ponorel (gas ni imel več vpliva).
Mislim, da sem nato samo speljal in ga je zadušilo nazaj ( gasa nisem držal).

a je vagec preživel?
crazy1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.166
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Gledam med vozili so tko turbo kot N/A dizli (viličar).....

Sem vedno mislil da potegne olje samo skozi turbino ( pri ležaju)....očitno gre tudi mimo (izrabljenih) obročkov?

Lansko leto sem prav nekemu stricu v NOVI KII pomagal izklopiti akumulator. Matr se je kadil da je bilo joj.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.058
5.657
113
Zanimivo da se to meni pri novih korejcih ni zgodilo...

Se je stric napil in zabil da se je kadilo...ti pa si ko gasilci odklopil accu
sprasujem se.gif

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
se mi je že zgodilo 2x na mercedesu uspešno sem ugasnil z 1 prestavo brez poškodbe sklopke.
je pa noro motor čist popizdi vzrok je bil pa preveč olja v motorju neka budala oz. prejšnji lastnik ga je nalil kar "par litrov" več kot je maximum
potem ko sem olje spravil na pravilno mero se to ni več nikoli zgodilo zato je na dizlu dobr preverit nivo olja ker folk kr doliva po občutku